Släpande av hund.

Får se om jag hinner med min plan ala film idag. Det beror på vad vi ska hitta på. Det är trots allt valborg, inte för att jag bryr mig märkvärt, men men.

Vaknade klockan 07.00. Klev tappert upp för att ta ut Babbling och sen rida. Efter 50 minuter i soffan med två koppar te somnade jag på Kali. Klockan 11:30 var jag nyvaken när jag fick köra ner på macken för att sälja min fårskinnspad som jag aldrig någonsin kommer att stoppa under en sadel.

Det var inte förns klockan 11:59 som jag fick ut Kali genom dörren. Jag släpade runt henne på en timmas runda och nu ligger hon och sover som ett slakt i utehängnet.

That's all for now. Riktigt spännande

Jag är riktigt ful.

Bio

Blev bio ikväll. Thor. Jag kan ju inte påstå att jag är imponerad. Varken av handling, skådespel eller effekter. Stellan Skarsgård var väl trevlig att se men där tog det väl slut.
Blev i alla fall popcorn och gelehjärtan plus en cola zero

Nu ska jag sova. Imorn ska det filmas när jag tappert galopperar på min ädle springare. Notera följande. För att kunna filma måste jag hålla i kameran. Det vill säga, tyglarna kommer bara hållas i en hand.
Det blir säkerhetsväst imorn utifall jag skulle hamna i backen.

Återkommer med resultat.

promenad med fetto

Idag inleddes dagen med en timmes promenad men Babbling. Veterinären påpekade ju som kanske tidigare nämnt att Babbling kanske är lite erhm....tjock. Då är det bara att börja jobba med fläsket. Jag kan hålla med om att hom fläskat på sig rejält. Den hunden lägger på sig över en natt bara.
Skönt för mig att få gå lite också. Har svullat en hel del och det känns inte så bra. Jag vill inte bli tjock.
Promenaden gick bra, vi gick förbi de anfallande asen till hundar men Babbling brydde sig inte om hunden som sprang bakom oss och skällde.
När vi kom tillbaka så hoppade hon upp i soffan och somnade på en gång. Den hunden vet hur man sparar energi.

Sen blev det en tur på Krakklingen. Idag tog vi långa rundan i skogen i lugnt tempo. Försökte ha honom på långa tyglar hela vägen. Något som har fungerat förut, men han har tydligen gått och blivit dement. Nu går han dit huvudet pekar. In i skogenn och ut på vägar. Han har ingen koll alls. Så ibland blev det till att styra honom på rätt spår igen. Egentligen borde han inte få hålla på och dementa runt på det viset, men han är så charmig och gullig när han flubbar runt så jag skrattar ju bara åt honom.
Upptäckte i alla fall att gallan blev mjukare efter ridningen och tre timmar efter är den fortfarande lika mjuk. Positivt.

Körde lastbil och hämtade hö, sen var jag hem en sväng och hämtade lite post.
Misär fick skutta runt på gräsmattan en stund men sen sökte hon sig tillbaka till buren så jag släppte in henne. Hon gick och la sig i ett skuggigt hörn på en gång. Hon är så sjukt söt.

2 dagar till betessläpp. Weh.

Babbling på ultraljud

Efter att jag konstaterat att vi fått tillskott så bar det iväg till hagen för att ta in Krakklingen för en ridtur.
Tyckte dock att han såg lite loj ut så det blev en timmas promenad istället. Han verkade uppskatta det väldigt mycket faktiskt plus att jag fick lite motion. Under våran tur pratade jag med min veterinär om gallan och han sa att jag skulle ge det dit och använda BoT samt Radital om jag ville göra något. Han trodde inte att det var någon större fara med tanke på att pålle inte är halt eller har ont.

Klockan 15:00 var vi med Babbling på ultraljud. Hon lyckades ju bli betäckt dagen efter höglöp och valpar är inget vi eftersträvar just nu. Det var lite bökigt för hon tyckte att det var väldigt otäckt och jag tar det väldigt personligt att hon inte känner sig trygg i min närvaro. Känns som ett hårt bakslag. Jag kanske bara inbillar mig att jag har bra relation till den hunden.
Hur som haver så var det inga valpar i magen på henne. Vi ska dock på återbesök om en vecka för att kunna vara helt säkra. På så stora hundar kan valpar ibland gömma sig vid revbensbågen.

Vågen visade att hon vägde 65 kg. Lilla Babbling.

illerbäbisar

Idag har vi fått tillökning. Två st små illrar. Den tredje var döfödd tyvärr. Det är första gången det händer den här honan. Ska ta bort den döda nu i eftermiddag. Sist jag kollade till henne så försökte hon väcka liv i den så det känns bäst att låta henne förlika sig med att den inte lever.
Får se om det kommer några fler. Har inte velat störa henne sen jag kollade sist. Ska göra en räkning sen mot kvällen.
Vi hade inte räknat med tillökningen förens i slutet på maj. Det är då hon brukar få, men när jag tänker efter så började de paras väldigt tidigt i år. Pappa igor fick inte sova i deras bo inatt så han var förpassad till toalådan som används som sovplats. Tyvärr var det nollgradigt inatt så stackarn frös när vi kom ut på morgonen. Det var bara till lägga in en mössa som han kunde gräva sig in i

Knägalla

Blandade känslor idag. Har suttit i sadeln i sammanlagt fyra timmar. Lite över två timmar på Krakken och lite under två timmar på Buppen. Buppen var jätteduktig och vi buppade runt lite på galoppvägarna med Tonto.
Jag drog en separat repa med Krakken och han galopperade hela backen idag, plus att han var supertaggad för jag lät honom lulla i full trav i några hundra meter. Så idag har jag en glad hest.

Det som oroar mig är en stor galla som har dykt upp på höger carpus. Samma ställe där han har pålagringen. Han ömmar inte, går helt rent och har inga problem att röra benet. Ingen värme dock. Men jag blir nojjig. Jag har inte sett den förut och den känns varken jättehård eller jättemjuk. problemet är att jag inte vet när den dök upp. Jag har slarvat med att kolla igenom hans knän och idag när jag hälsade på en bekant i området med honom så upptäckre hon gallan. Jag spelade med och sa att han hade sånna bara för att jag kände mig så dum. Men nu sitter jag med en klump av oro i magen. Tänk om han är påväg att bli dåligt igen. Min bäbis.
Jag ska i alla fall fixa Back on Track och så länge han inte visar obehag så ska han hållas i rörelse så att cirkulationen går igång. På sikt ska jag införskaffa elektroström som jag ska behandla honom med. Det är dyrt men det måste bli så.


Låg humor men...

...jag kan inte låta bli.
SNEL HEST


Idag har min syster varit ute och ridit med mig. Mys!

BroilerWhy eat meat?

Seriöst. Ska man sätta i sig kött ska man antingen jaga det själv, föda upp det själv, eller köpa produkter från en gård där man bryr sig om djurens välfärd. Sådana gårdar finns! Sluta vara lata och kom till skott!

Hatching Horrorsjag är glad att jag har tillgång till hemägg.
Jag är glad att jag tod beslutet att bli vegetarian.

DETTA ÄR HEMSKT OCH FÅR INTE FÖREKOMMA

(filmen är från Iowa, men i sverige är det lagligt att mala levade kyckligar så länge de är en dag gamla.)

Dagen i bilder

VARM DAG!


Började dagen med en kort barbackatur på Tonto. Puff fick följa med på släptåg.


Blev även hantering av denna roliga Aracuanahöna. Ser riktigt kul ut


Det blev även gos med ankan Lucifer. Jag håller honom ifrån min kropp för att ankor är förjävliga på att skita på en . Det är jag inte bekväm med. Plus att han var blöt efter att ha tagit en simtur i baljan.


Lite tvångsgos med Buppen när han försöker sova. Han var lite skeptisk i början men han verkade uppskatta goset efter en stund. Givetvis kunde Puff inte hålla näsan borta.

Bäbis rullar sig efter en tur med medryttaren


Buppen kunde inte heller låta bli.


Sällan man får skåda en kanintunga.

Nybadad Tonto

Idag har det inte hänt så mycket. Förmiddagen skred förbi i ren misär känns det som. Men det är jag som överdriver. Men vi kan väl säga att jag inte mådde vidare bra i alla fall.
Släppte ut hundar, kaniner och bäddade rent åt ankorna. Ankor vet verkligen hur man skräpar ner. De fick även resterna från kinamaten igår och stekt ris med grönsaker var tydligen väldigt populärt. Det försvann på bara några sekunder, och då var det en hel stor portion. Jag orkade inte äta igår så det blev väldigt mycket kvar av kalaset.

Vi tog en promenad med snigelpuff. Han måste lära sig att vara ensam, vilket inte är lätt för en liten snigel. Det märks att han är ung för han har noll koll på benen. Han går med näsan i backen och slår sig själv på underkäken med framhovarna. Vid ett tillfälle snubblande han i grop och var nära att ramla omkull. Man kan inte göra annat än att stirra som ett fån när han snubblar runt. Vi kom i alla fall 850 meter sen märkte vi att hans hjärna började koka och då var det bara att vända om.
Det verkar inte vara ensamheten som bekymrar honom utan det är alla nya intryck tror jag som gör att han helt enkelt får kortslutning och tvärstannar. När man kommer till den punkten är det bara att avsluta med några positiva steg och vända om.

Lite senare, efter middagen, gav vi oss ut på en kort tur med Tonto och bäbis. Jag red barbacka, det är dags att komma igång med det ordentligt. Buppen är en sak att sitta barbacka på, men Krakken är helt annorlunda med sitt travarsteg. Hur som haver så hoppade vi ett stort dike och det gick galant.
Efter vårat äventyr i skogen fick Tonto ett bad.

Nu sitter jag och längtar efter citronte,samtidigt som jag funderar på om jag verkligen orkar ta mig till köket och koka vatten.
Det är dags att ge sig ut på kvällsrundan också, pållarna måste ha mera vatten och kaninerna ska in i inneburen. blablabla

jag är lika intressant som pipgrisen som ligger på golvet. Suck.Tonto, nyduschad och fräsch.

och jag vill bara
skrika
rakt ut. För ibland tar allt
slut.

Efter sol kommer regn.Så är det alltid. Men! frukta icket! Det blir bättre och bättre och längre och längre mellan dipparna till helvetet.

Alltid något.ångest

Ångest, ångest är min arvedel,
min strupes sår,
mitt hjärtas skri i världen.
Nu styvnar löddrig sky
i nattens grova hand,
nu stiga skogarna
och stela höjder
så kargt mot himmelens
förkrympta valv.
Hur hårt är allt,
hur stelnat, svart och stilla
!

Jag famlar kring i detta dunkla rum,
jag känner klippans vassa kant mot mina fingrar,
jag river mina uppåtsträckta händer
till blods mot molnens frusna trasor.

Ack, mina naglar sliter jag från fingrarna,
mina händer river jag såriga, ömma
mot berg och mörknad skog,
mot himlens svarta järn
och mot den kalla jorden!

Ångest, ångest är min arvedel,
min strupes sår,
mitt hjärtas skri i världen.


skitsamma

skitsamma.


You raise me up

Långfredagen fortskrider och självkänslan sjunker i tank med sol och temperatur.
Ibland frågar jag migsjälv, varför håller jag på med häst? Jag kan inte häst. Jag kan inte rida. Krakken skulle få det bättre hos någon annan. Så tänker jag.
Men min älskade Krakken. När hans hjärta stannar så stannar mitt. Slutar hans ögon se, så slutar mina ögon se.
Han andas luften åt mig.
Krakken, min livlina. (Detta gäller Babbling också, men hon är inte min)


Det finns inget så underbart som när han trycker nosryggen mot min överkropp och fäller ut de långa öronen. Sen kan vi stå där, tillsammans och bara vara.You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.


Älskade häst. Jag finns vid din sida, och när slutet kommer far vi till Valinor tillsammans.


långfredag

Jag har tagit i någonting väldigt äckligt för mina händer luktar kattpiss. Jag är INTE bekväm med det. Det mest naturliga vore ju att faktiskt gå och tvätta händerna, men jag är som jag är och det får vänta.

Jag tänkte vara en riktig hurtbulle och kliva upp "tidigt" för att rida. Klockan 08:31 befann jag mig på övervåningen. Problmet var bara det att Babbling befann sig på golvet bredvid soffan. Så jag och Babbling la oss i soffan och sov en stund. Det finns inget bättre än att borra in huvudet i hennes lurviga päls.

Ridningen gick väl sådär. Tog en runda i skogen och avslutade på ridbanan. Det var ju det där problemet att få till en samlad trav i lugn tankt. Men det går bättre och bättre. Skänkelvikning gick bra däremot även om han var lite stretig. Dags att ta ut tränaren igen.


Nu är det påsk. Jag kan inte bestämma mig om jag gillar påsken eller inte. Förra påskafton pallade jag inte och åkte "akut" in till 161an igen. Fira påsk på psyket är ju inte något man gör varje år. I år verkar däremot bli bättre.
Farmor och Farar kommer över till oss, det ska bli jättemysigt, ska försöka lura ut dem och kolla på pålle tänkte jag.
Sen var det det där med påskgodis. Godis är gott. Godis är vanebildade. Godis skapar FETMA. Jag pallar inte att bli en tjockis. Jag är trind nog som jag är och inte bättre blir det av att jag svullade pannkaka igår.
Jag borde jogga. Det är vad jag borde göra. Grejen är ju bara den att jag är för lat.

Binge, Purge kill that urge!

Min medryttare tog fina bilder på min belgiska jätte Misär.

12 min ala 320kr

Min häst jagar mopeder.


Karolinska igår. 12 minuters möte med två läkare och ett konstaterade att jag är frisk. Heja.
12 minuter kostade mig 320 kr
Hela vägen till KS körde jag med övningskörningsskylt fastklistrad på bakrutan. Heja mig!

Idag är det den vanliga psykologen på öppenvården.

Det är 18 grader ute och jag har shorts på mig. That's it!

Sista besöket

Sista besöket med psykologen på SCFÄ idag. Känns varken som det gav till eller ifrån faktiskt. Men hon bidrog ju till att jag fick kontakt med Luna behandlingsenhet. I maj ska jag dit på tre möten för att utvärdera om jag passar där eller inte. Jag kan inte annat än att hoppas.

Det har gått jättebra med pålle de senaste dagarna. Idag har han vilat för att jag försov mig och hann inte med det helt enkelt. Shame on me.

Har behandlat lite hästar ute vid Skesta där vi ska ha hästarna på bete. Känns bra att ha kommit igång med praktiken även om jag ligger på latsidan med teorin. Ännu mer shame on me. Nästan skamligt.

Gröt under löv

Något underligt händer. Jag vet inte om jag nämt det. Men jag fryser inte längre. Alls. Jag sover bara med ett täcke. Det har jag inte gjort sen jag var typ 11. Idag gick jag barbent med kjol och tshirt. Har tilloch med varit ute i princip hela dagen i tshirt.
Egentligen så borde jag vara tacksam. Det är ett mindre helvete att frysa hela tiden. Men det har även vart en trygghet. En trygghet som säger att min kropp har inte energi nog att hålla värme. Nu är jag inte längre säker. Med tanke på att jag varm och inte fryser så har min kropp ett överskott av energi. Ett överskott av energi gör att jag kommer att bli fet. Och det jag mig RÄDD.

Dagen annars har vart lång men bra. Jag inledde med att släppa ut kaninerna i uteburen. Den är lite liten men de verkar uppskatta att få vara ute i luften och lufta sig. Det är ju tråkiga omständigheter som gör att de måste bo inne. Egentligen är de ju vana att vara just ute.
Efter kaninernas omvårdnad gav jag mig ut på en ridtur som skulle komma att visa sig vara helt underbar. Jag har via en praktikhästägare fått nys om en ridväg som tydligen ska vara helt perfekt för trav och galopp. Grusvägarna är för hårda som det är nu.
Glad i hågen gav jag mig iväg. Det var en bit bort så det blev en ordentlig framskrittning. Sen kom vi ut på de okända vägarna och de var helt fantastiska. Vi travade långa sträckor och han tog till och med galoppen!!
Pålle var tämligen nöjd hela vägen hem och ögonen glittrade verkligen. Sådana stunder är guld värda.

Snigelpuff fick dra däck för första gången idag. Han blev lite överraskad av att det lät så mycket bakom honom. Plankan som han dragit förut har ju inte fört ett sådant väsen. Men det han gjorde var att kasta sig runt för att titta på tingesten som följde efter honom och efter ett andra försök så gick han på som om inget i denna värld störde honom. Duktig!


Buppen och Tonto fick sig också en kortare tur i skogen. De visade sig att både har blivit lite förvildade av den slappa vintern och de var tämligen tvära ovh envisa båda två. Men nu ska det bli ändrig på det !


Ankorna fick nytt badvatten och ny bädd. Jag plågade Lucifer med att bära runt på honom och klappa honom. Ibörjan väste han i ren chock men sen lugnade han sig och han verkar faktiskt uppskatta att bli kliad på fläskmagen. Det är en sällsam känsla att klia en anka på magen. De är så...fettiga..typ.


Hönsen, ja hönsen. Det var läge för en ordentlig vårständning. Det har inte vart läge att mocka ut hela bädden under vintern så det översta lagret har bara blivit bytt. Men nu skulle allt ut. Hönsen, som tydligen inte vill vara ute i hängnet, fick panik när jag jagade ut dem. Jag fick bokstavligen kasta ut några av dem och sen satte jag för ett kompostgaller för öppningen. Några vågade individer försökte tappert ramma gallret med rå kroppsstyrka. Behöver jag tillägga att det inte gick så bra för dem.
Hela ytan fylldes på med halm och hönsen verkade helt förfärade över att deras fina underlag blivit sabboterat och ersatt med en tjock halmbädd.

Vi hämtade två rundbalar hösilage igår som låg i lastbilen tills idag. Efter middagen skulle vi ta oss ann uppdraget att få ut dem ur lastbilen. "äh, det går ju att välta ut dem". Icket! Vi hade fått veta att dessa skulle vara lite större, men de var enorma! Två pers kunde inte rubba dem och de andra latmaskarna i omgivingen verkade inte hågade att hjälpa till. Jag och C löste det med att ta fram draglinorna och fästa dem i ett träd. Sen fästes ena ändan runt balen i lastbilen och sen körde jag långsamt iväg. Voila! Balen var ute på marken. Det fick smidigt och krävdes minimal kraftansträngning plus att jag fick presetionsbacka på lastbilen. Som förövrigt har extra lång släp.


Stadsmissionen

Igår var jag på stadsmissionens nya butik i Upplands Väsby. Det råkar komma sig som så att min syster är anställd som caféansvarig och igår var själva öppningsdagen.
Det är så kul att gå på second hans. Jag och C hade med oss en hel kundvagn med kläder som vi skänkte bort.
Efter en kritisk rensning av garderob insåg jag häromdagen att jag hade en hel del kläder som jag inte använder Många av dem var helt nya också. Så då är det toppen att det finns något ställe i närheten där man kan skänka dem.

Väl på stadsmissionen åt jag pannkakor (nomnom). Jag fyndade fyra Tolkien böcker som var av en mycket gammal och eftertraktad utgåva. Jag fyndade:
Bilbo
The Children of Húrin (Den är helt ny för mig)
Sagor från Midgård
De förlorade sagornas Bok 1

Jag fyndade även en jättefin klänning som jag faktiskt budat på en massa gånger på tradera, men som stigit för högt i pris för min smak. Den är jag supernöjd över =). Jag hittade även kjol, blommig, som var väldigt mycket white trash och helt i min smak. Sist men inte minst fyndade jag ett armband ala Metal. En tämligen bra dag!

Idag sov jag läänge. Var ute och fejade på gården, bytte badvatten åt ankorna, städade stallet och släppte ut kaninerna i en utebur. Jag körde även lastbil ut till höbonden där vi förutom att införskaffa hö fick träffa underbara små lamm och deras mödrar. Efter det gav jag mig ut för att praktisera lite massage på ett arabisk fullblod som hette Snorpan. Det kändes riktigt bra och det var skönt att kunna massera i tshirt.

Vi ska ha hästarna på sommarbete på samma ställe så det ska bli mysigt att komma dit och praktisera. Igår var jag ute och provade ut sadel på samma ställe.

Bra dagar med mycket solsken. Det uppskattas. Imorgon ska jag ge mig ut på nya ridvägar jag fått nys om.

Generaliseringar

Jag verkligen HATAR generaliseringar. Av alla de slag.

Något som jag också stör mig på är militanta veganer som tvingar på sina barn deras ideologi.

Finns iofs väldigt mycket jag stör mig på. Mycket för att jag känner mig maktlös och hur jag än försöker sätta mig in i folks tänkande så kan jag inte förstå vissa tankesätt och argument.
Jag kanske är lite efterbliven helt enkelt.
Man vet aldrig.

Chris Maccandles

Kan fortfarande inte sluta tänka på denna bortgångne människa och vad denne åstadkom under sitt liv. Så inspirerande med ett sådant tänk. Med en sådan vilja och motivation. En sådan djup kärlek till naturen. Till livet och det som egentligen är vackert.

Sådana männsikor bör minnas.

Ankan Lucifer

En bild säger mer än tusen ord:Seriöst. Finns det nåt bättre?!

Jag har städat illerburen. De blev så till sig att de började nuppa febrilt.

 Jag har pillat inne hos ankorna. De badar som galningar i sin lilla balja så det spelar ingen roll hur ofta man byter vattnet.

Jag, syster och medryttare har använt Buppen får att dra in hö i hagen. Idag tog vi oss upp på kullen där det är torrt och fint.

Jag har ridit Tonto, som fullständigt sket i mig och mina tappra försök att göra halt. Med det löste sig det med. Han är inte elak. Bara typisk gubbe med vilja.

Jag har sorterar ut min garderob för att kunna skänka en del till stadsmissionen där min syster(www.nobigfish.blogg.se) börjar jobba.
Det blev väldigt mycket kläder. Tror halva min garderob åkte. Vad fasiken ska jag med en Hello Kitty klänning till? Jag såg vulgär ut och jag gillar verkligen inte Hello Kitty. Likaså åkte minikjolen i jeans och de gula tröjorna med döskallar på. Gult i all ära men det är inte metal.

Måndag: Träning med pålle och hovslagare
Tisdag: SCFÄ
Onsdag: Neurologmottagningen KS
Torsdag: Psykolog

Full fart i veckan. Jag måste hinna få in lite praktik också.

Into the Wild

Fruktansvärt vacker film. Men så hemsk sorglig. Kan inte med ord beskriva vad jag känner.
Omtumlande.

Strömavbrott

Det har vart några spännande dygn här ute på landet. Tänk att man befinner sig inte mer än fem km från centrum men ändå känns det som om man är mitt ute i helvetet. I alla fall när stormen slåt till.
Jag var ensam med barnen från onsdag eftermiddag till fredag morgon. Inga problem, barnen sköter sig själva i princip och djuren är jag van att sköta. Annorlunda för denna gång var att det var dags för kläck i ägkläckaren och kyckligar väntades. Torsdagen skred på ganska bra. Jag var tvungen att förlösa en kyckling som inte kom ut ur ägget. Det är lite billigt för är man för våldsam med att plocka bort skal och fosterhinna så kan de förblöda. Hela förloppet gick bra och extra roligt var att min kusin i New York bevittnade händelsen via Web Cam. Det var väl efter det som det mariga började. Strömmen gick. Efter en stund insåg jag att den inte skulla komma tillbaka heller. Smärre panik så två kyckligar var i kycklinglådan med värmelampa och den nykläckta låg i kläckaren för att hålla värmen. Utan 38 grader så dör dem nämligen. Uppdrag rädda kycklingar inleddes. D fyllde PET flaskor med varmvatten som hon bäddade ner kycklingar vid. Sen efter en stund försvann även vattnet. Jag hade begett mig ut hagen och upptäckt att ett antal träd störtat till marken. Inga små träd, utan stora friska träd. Två st hade ramlat uppe på tomten. Ett var en dm från att krossa lastbilen och ett hade fallit mot manskapsboden. Ett träd hade dock valt att ramla över elstängslet. Det var bara att sätta igång. Fram med en vanlig handsåg (motorsågen är kaputt)Sen var det bara att börja såga. D hjälpte mig till en början men sen gick hon in för att hålla ställningarna med kycklingarna. Efter lite om och men fick jag i alla fall itu stammen. Då var det bara att  släpa trädkronan från staketet in i hagen. Lite våld löser allt upptäckte jag efter en stunds slit och trädkornan befann sig innanför staketet. Efter det var det bara smågrenar kvar och efter ytterligare en timma var staketet på plats.

Dagen fortskred, vi beställde kinamat som vi hämtade, strömmen hade tydligen inga planer på att komma tillbaka. Mörkret fall och vu fick tända ljus. Efter en stund dog ficklampan också. Varmvattnet i flaskorna började svalna så vi fick placera kastruller ovanför kaminen för att de skulle värma upp vattnet.

Tyvärr gick inte den nyförlösta kycklingen att rädda. Den blev allt svagare och vid niotiden på kvällen fick jag avliva den. Det är inte så roligt för de är så små. Men drar man isär nackkotorna på dem så blir stoppar man signalerna från att ta sig fram och de känner ingen smärta. Så efter det kunda jag ta en spade och halshugga den. Det låter brutalt, men jag vet inte riktigt hur man ska göra. Dränka är svårt utan vatten. Att halshugga den när den ligger vid fullt medvetande med en trubbig spade känns inte heller ok och jag ville verkligen inte att den skulle ligga och självdö.

Givevis var hästarnas vatten slut så jag och D fick ta oss till bäcken för att hämta vatten i hinkar. Vi räknade kallt med att strömmen skulle komma tillbaka på morgonen så vi fyllde inte fullt.

Klockan halv två på natten tändes plötsligt lamporna. Strömmen var tillbaka och de överlevande kyckligarna kunde förflyttas till värmelampan för att tryggt fortsätta med sina liv.

Taken

Kollar på en film som heter Taken. Handlar om en flicka som är på semester i Paris. Hon blir kidnappan för trafficin.
Väldigt spännande. Men jag blir så ledsen, berövad och lamslagen. För det är ingen film, det är verklighet.
Flickor fastspända i sängar med särade ben. Flickor som blir nerdrogade och våldtagna. Bara för att det finns pengar att få. Pengar som föds av ett behov. Är vi människor inte bättre?

Stackars alla värnlösa kvinnor som lider alla helvetskval för att stilla lutar på hungriga monster.

Mina tankar går till er.

Sadelinprovning

Idag var jag ute på Lurudden och pysslade med sadlar. Jag gick igenom Little Yatzy, Landor samt Fifty-Fifty.
Inte för att någon bryr sig om vad hästarna heter, men det kan liknas vid textutfyllnad. Hur som haver. Sadlarna som fick sig en granskning var Pfiff Amaretto (som jag vill ha till Krakken) en Röösli Pilatus samt en Albion Legend. Trots de fina namnen och de bra ryktet på sadlarna så var två av dem snea (om än lite) samt en av dem var ojämt stoppad, trots att den nyligen var omstoppad. Det är lite skrämmande faktiskt.
Sen gick jag igenom Briquette för hon hade påvisat hälta igår. Hon visade ganska så stora reaktioner på rygg och rumpmuskultaur så jag ville inte göra något innan hon var genomgången.
Men annars var dagen givande och min kära Impression Pad blev flitigt använd. Den är definitivt värd pengarna.


RSS 2.0