Dagens eskapader

Det har varit en tuff dag för Kali. Hon var så trött imorse ,läs klockan 12, att hon knappt tog sig upp i sängen.Det är inte lätt att vara trött.Om tre dagar är det dax för Boppi. Imorgon och på måndag ska han badas i desinfektionsmedel. Urinprovet visade tecken på streptokoker så nu går han på pencillin ett tag.Bjuder på en FUL/HEMSK bild på mig och Fågeln (hon bor gärna med hönsen).
Det gäller att bjuda på sig själv. Eller nåt.

Gott nytt år!


Lättare funderingar

Vissa saker är lite fåniga. Egentligen kanske det bara är att skratta åt, men det är så befängt så att det gör mig mest irriterad. Jag förstår om medlemar i familjen inte vill äta kött från djur de känner. Men att inte ägg bara för att de har en stämpel på sig? Klaga på att äggen smakar för mycket ägg?! Eller vägra dricka möjlken vi hämtar, trots att det är exakt samma mjölk som arla har. Vad är poängen? Är det fånigt att bry sig eller är det någon annan spärr? Aja svar får jag inte oavsett, men lite fundersam blir jag ibland...Kali verkar gilla att sitta och begrunda saker, sitter hon inte ute på trappen så sitter hon som på denna bild med blicken riktad ut genom fönstret.Såhär kan hon sitta i många timmar. Denna bild är tagen 09, den ovan är tagen häromdagen.Två sömniga vithättor. Vuxen höna och en lite tupp. Såg ur som en liten höna tills för en vecka sedan då den började ändra utseende till det mera tuppiga hållet.Fluffisen verkar inte riktigt lita på sin balans, eller så vet han inte att han kan hopp/flaxa upp på en av pinnarna. Tillslut kommer alla sitta på pinnarna och fluffisen kommer att bädda ner sig i halmen. Men jag ser lite framsteg, nu tittar han i alla fall avundsjukt uppåt. Denna lilla lilla knäppskalle.


rymlingen

En av hönorna hade visst spenderat föregående natt under grannarnas altan. De kom och knackade på ocj berättade vart hon var. De hade försökt få tag på henne men det hade inte gått vidare bra.
Vi hämtade in henne nyss när hon lagt sig för att sova, tur det för hon var lite medtagen. Dessa korkade djur.

....................................................................................


Kul med kommentarer, några läser i alla fall min blogg :).
Jag vill bara påpeka att jag inte fördömmer dem som äter kött, jag vill bara peka på att det går att tänka efter. Det finns möjlighet att påverka industrin. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Kanske en klycsha, men en bra sådan.

Galdur: Japp, det är stilige T rex som är avelstuppen. Liten som är röd kommer inte att medverka i den här avelshruppen alls.

Camilla: Ring mig, jag har en massa tips :)


Kort svar

Linnea: Såg din annons och förstår din oro helt. Jag såg Meet your meet av PETA när jag var 14 och efter den kvällen slutade jag äta kött. Nu äter jag det jag slaktar själv och det känns som om det är ok. Men industrin kommer jag aldrig stötta.
Jag brukar lägga upp lite sådana här filmer någon gång per år för att påminna både mig och de som läser om vad som försegår.

Kul att du gillar bloggen.

Spottar på mänskligheten

Halal och Kosherslakt innebär ett enormt djurplågeri för djuren som slaktas. Videon är fruktansvärd, bortom alla gränser. Detta är inte ifrån sverige. Kanske är det fult av mig att lägga in något som inte är ifrån vårat land. MEN, detta händer även här. Vi/jag har fått samtal från tuppköpare som ger bra pengar för just levande djur till just denna typ av slakt. Slakt utan bedövning. När vi sedan säger nej och påpekar att det inte är något vi gör så får vi veta att det finns ett antal slakterier som jobbar svart med denna typ av slakt och de helt enkelt får vända sig till dem, även om det blir dyrare. Ni som nu tycker att tupp bara är en tupp så kan jag tillägga dessa människor även undrar/antar att vi har andra djur såsom kor alt lamm.
Jag är inte glad.
Det finns ingen gud, nu är jag helt säker. Om det någonsin har funnits så har Satan sedan länge tagit våldet över världen vi lever i.
Jag spottar på människan som varelse. Ondska finns överallt. Hur bemöta den?Practus exemplarus tuppus

Fick en ny digitalkamera av föräldrarna. Först var jag väldigt skeptisk för bilderna blev så suddiga, sen hittade jag antiskak funktionen och nu går det toppen. Lyckades få lite fina bilder på T Rex. Han är så svår att ta bra bilder på för han gömmer bara sitt lilla huvud i marken och skjuter upp röven i vädret.

Men behold:

C tog en tur på Tonto som blivit lite "vild"Isis fick vara med och posera idag. Våran lilla fläskis på hela 600 g

Over and out


Nallar på andras påhitt


Följande rader är åtta bekännelser om dig själv. Jag valde bistra grejer för det är roligare att läsa för andra plus att jag tycker att det är lite lustigt, eller nästan rentutav lite busigt.
Observera att jag idag mår bättre än på åtta år och bara det är toppen


1.
Jag hyser ett oförlåtligt agg mot smala människor som kräver extremt mycket för att komma över.
2. Jag minns i princip inget av åren mellan 14-17, jag var helt insnöad i sagan om ringen och på nätterna grät jag för att jag aldrig skulle få komma till Valinor.
3. När en människa med brytning ala mellanöstern ringde på min parakitannons blev jag genast skeptisk.Sen ville jag slå mig själv.
4.När jag spenderade tid på 161 skar jag mig över ljumskbrocken. Lite patetiskt.
5. I bland vill jag vara martyr och dö för regnskogen. Hur vet jag inte?!
6. Jag äter fast jag inte borde.
7. Jag tar det som en komplinmang när någon säger att jag ser sjuk och mager ut, eller när läkarna berättar vad mitt leverne kan leda till. Det betyder att jag kanske är lite smal ändå.
8. Jag gör saker utan tanke på hur det kan skada andra,läs överdoserar piller i en hästhage och försöker somna på en filt.Ack denna morgon glädje. Wuh.
Om en en stund ska vi ta ett urinprov på Ozzy. Gud hjälp oss.blandade småhopp (igen?)

Sabbade hela dagen. Väckte och släppte ut ankorna som så sig bör vid åtta snåret. Det är så roligt för när de hör att man närmar sig för först börjar gulankan Ginger vråla(hon gör verkligen det) och sen stämmer gässen in. I bakgrunden låter löpankorna. Gässhonorna trumpetar så fort de kommit ut. Då verkar det som om dem tar över att oljud.

Sov i alla fall till klockan 13:00 och då är det inte mycket kvar av dagen. Men ibland är det så skönt att sova. Åkte direkt in till Eskilstuna för att köpa ramar. Ramlade in på rean och blev yr av alla människor som rumlade runt. Som vanligt fick jag en lättare fettipanik och valde att avstå från någon onödig shopping. Det blir till och med litte suddigt i ögonkanterna. Nästan lite tunnelseende.
Nästa bakslag var att alla äggkartonger var slut på granngården. Mindre bra.

Vid insläpp av fågeldjur hittade jag fem obstinata myskankor bland hönsen. Kalkonerna blängde ilsket på dem och de flesta hönsen var märkbart misstänksamma. Jag jagade i alla fall ner alla utom Fågeln. Hon heter Fågeln för att hon liksom Lucia gärna bor med hönsen och inte med ankorna.
När alla ankorna såg att jag närmade mig samlade de ihop sig för att gå in, förut fick man chasa in dem, men nu knallar de in på en gång. Det var lite läskigt att gå in när det blåste så mycket men tydligen gick det bra om var i närheten. Så söta.
Fluff i tofs

Det blev dags att ordna med Fluffisens hätta. Ännu en gång fick våran redan ansträngda relation en törn. Men visst är han fin i tofs?Ibland kan han se lite ond ut. Men innerst inne är han en vän och ömsint varelse.


lite segtTog ut Krakken på en promenad och stannade en stund för att observera alla träd som fallit som tändstickor under natten. Krakken passade på att tugga lite på det gröna som envisas med att stanna ovan mark.Så ser det ut när jag flyttar in prylar. Har lite att stå i min det känns inte så jätteviktigt just nu. Skorna är uppe på väggen i alla fall. Det gäller att ta hand om sina skor.

Jag är sjukt trött och jag känner mig sjukt ful

baj


Julmorgon

On the Role!

Trots vissa tveksamheter så blev det slakt av kalkon igår. Det var nog lika bra, han började bli utstött av de andra två. Han fick en massa gott bröd och sprang runt och kuttra, och det var så det slutade. Det är så det ska vara.

Nu ska jag packa med mig några hönor(givetvis) och bege mig till Väsby för lite julfirande. Hönsen ingår inte i julfirandet utan ska säljas till en kille som ville ge dem i julklapp till sin fru. Toppen.

Igår blev jag med bil! En ford. Går hur bra som helst.

Nu ska jag dricka morgonkaffe som jag inte tycker om men som jag måste dricka för att inte somna om två timmar.


God Jul!

Rage against the machine

Igår fick jag upprepa reparationen av maskinen. Efter en tvätt hade ännu mera gummimassa klonkat igen så det var bara att vända på aset igen.
Efter ännu några tvättar så inser jag att jag inte fått dit gummislangen ordentligt så då fick jag vända den upp och ner igen och göra om den proceduren.
Det bästa var när jag inte riktigt tänkte på att jag var tvungen att tömma maskinen på vatten innan jag öppnade till trumman. Jag sitter på golvet med verktygen i högsta hugg. Tar bort slangen och allt vatten som ryms i en åtta kg trumma väller ut över hela mig och hela tvättstugan. Hurra.

Jag är tvungen att dela med mig att kampen och här kommer två fina bilder.


Gummipartiklar som kokats och blivit till en äcklig spyliknande sörja med inslag av tyg från mattan och ludd.Rage against the Machine.


Det tinar ute.

tjowho

Tvättmaskin fixad
Tvättstugan omgjord.
Äter gröt.
Dags för lussebullar.

Bajsmaskin

Jag lyckades tvätta en matta med gummiundersida igår. Jag lyckades även slå på det kokandet programmet á 95 grader. Matten har legat ute på altanen sen i aug och jag insåg inte att det kanske var läge att slänga aset.
Följande sker; Mattan kokas, gummiundersidan smulas sönder, smulorna klonkar igen hela maskinen. Maskinen tömmer inte. Ergo-Jag måste skruva isär fittmaskinen och rensa skiten. Heja mig. DET ÄR DEN NYA MASKINEN!!.

Stupid fuck.

Igår var det bullbak och andra matliga förberedelser inför julen och vi kom i säng runt 01:00. Jag hade velat baka ett gäng lussebullar till, men vissa personer i hushållet vill ha bullar. Blir lussebullar idag i stället.

Vi ska även separera grupperna så jag kan börja aveln på Vithättor och Orpington.

Full fart. C fick fyra bokningar igår utan att ens ha annons. Det må låta fånigt, men det är en källa till pengar som kan försörja hönshobbyn.
Pengar till Fluffisen!

random

Vintern har kommit på besök. Med lite tur blir det långvarigt


Ankorna har mött det nya vädret med viss motsträvighet men nu håller dig så på stallsidan.
På bilden syns ankorna och myskankan Earl. Om han får välja så är han nog hellre en anka än en myskanka. Jag har inte riktigt koll på vad det innebär för honom, men så länge han är nöjd och glad
Vi alla påverkas av julstressen,Kali mest av alla.
Här har hon somnat i soffan efter en tuff natt med hård och djup sömn. Det är inte lätt att vara hund.
...............................................................................................

JÄVLA TVÄTTMASKIN

Den 3e

Boppi ska opereras den 3 januari. Det bästa av allt; vi ska ta ett urinprov på honom. WTF?! Det blir nog till att dra lott vem som håller i den burken.


Besked

Bredvid mig ligger Pippin. Pippin är en av Fluffisens flickväner och inom en timma är hon antagligen död.

Igår noterade jag att hon var hängig och hon togs in i huset över natten. Tillståndet var inte så dåligt som jag först trodde och hon verkade relativt pigg efter några timmar inomhus. Hon drack mycket men åt lite. Natten spenderade hon på golvet bredvid min sida av sängen. Givetvis nerbäddad i en låda.
Imorse satt hon och sov balanserandes på lådkanten.
Nu har det vänt helt.
Jag har varit med så pass länge nu att jag vet att när de kommer till det här stadiet finns det inget att göra alls. Nu ligger hon nerbäddad i värmefilten och somnar in. Höns tenderar att bara stänga av och istället för att avliva henne plötsligt kan hon få somna in i värmen. Inget lidande, ingen stress. Bara värme. Jag klappar på henne då och då, hon verkar tycka om när man stryker henne över hättan.
Detta är den delen av djurägandet som jag avskyr. Jag vill verkligen inte att hon ska dö, men det finns inget jag kan göra, det är hemskt att vara helt maktlös.


Återbesöket med Ozzy gav inte direkt heller några glädjande besked. Hans korsband på höger knä är nästan helt av och han måste opereras. Som tur är så är det inget akut utan vi kommer att få en tid till operation i januari. Tills dess ska han gå på smärtstillande. Lilla Boppsi Bopp. Nu ligger helt utslagen på golvet och sover. Han fick lugnande innan röntgen och det lär påverka honom tills imorgon. Det värsta är att han får så ont efter allt dragande och knölande under röntgen.

Dagen började bra, men nu känner jag mig maktlös igen.

En dag som involverar död är aldrig en bra dag.


slakt vol2

En blöt dag. Det pissar från himlen. Snöblandat regn och lera. Marken dryper.
Hästarna var helt vansinniga idag. Alla var skitsura och allmänt dryga. Maten hade tagit slut någon gång på småtimmarna. Säg att de stackarna var utan mat i säkert tre timmar. Det är inte lätt att vara häst inte. Istället för att vara inne i den torra lösdriften så var det mycket mycket bättre att stå mitt i blåsten och regnet och sura.
Alla de fyra fick i alla fall täcken på sig.
Det här är inte en ok vinter!

Idag har vi slaktat myskanka. Vi avlivar med skott. Jag har så svårt att se hur det ska gå att avliva en stor rädd anka på ett lugnt och harmoniskt sätt. Då är det bättre att den står där och äter,sover eller vad den nu gör och innan den vet vad som händer så är den död. Det var J som fick skjuta, det blir till att lära sig det med så att det blir rätt.
En del tycker nänmligen att det bara är att fånga ankan, knyta ihop benen på den, köra in huvudet i en stor tratt ala kon utan topp. Huvudet är då fixerat och djuret kan inte röra sig alls. Sen är det bara att chopa av huvudet på den. Som en dans på rosor. Eller nåt.
Vad fan spelar det för roll med självhushållning om man tar industrin och det löpande bandet hem till sig. Tvi!

Resten av slakten gick snabbt, under timman. Nu har jag lagt in ankan i kylen med enbär och imorgon ska jag laga riktig mat till föräldrar osv.
Det känns helt ok, jag vet att ankan har haft ett toppenliv. Artfränder,damm,varierad miljö,stora strövningsområden, mat och vatten. Dessa saker är självklara för oss som har djuren, men tydligen skämmer vi bort dem säger andra. Hur fel kan det vara att låta djuren ha ett drägligt liv?
Jag vet såpass mycket om ankan för att den ska vara en individ. Jag vet vilka den helst umgicks med, vilka tider den var på vissa ställen. Kom den inte hem på kvällen visste jag vart han höll hus osv.
Denna herre har jag i vild frenesi jagat på en stor åker med hov. Han ville sova ute jag vill att han skulle ha skydd från räven.

Med andra ord är ankan inte bara mat i mina ögon. Ankan var en anka, en levande varelse med behov och personlighet. Det är viktigt att inte glömma det.

Massa pladder igen. Det enda jag kan åstadkomma numera.
Parakiterna är som parakiter är mest;Dryga.

Kali ramlade ur soffan idag och slog huvudet i bordet
Ganska kul faktiskt.

Fulhet

Det är inte lätt att vara en Fluffis:

Han gör tappra försök att komma lossAtt jag skulle gosa med en tupp och gräva ner ansiktet i en äcklig fjäderskrud trodde jag aldrig. Fluffisen tar fram den sjuka sidan hos mig.
Min första reaktion var att bilden var riktigt fin, sen såg jag näsan, och rynkorna. Fuckface är igång igen.

JAG ÄR SÅ FUL ATT JAG BORDE AVLIVAS PÅ PLATS!!
Helt ärligt vet jag inte vad jag ska göra? Jag kanske borde ta en fet slipmaskin och slipa av lite fett och släta till fuckfacet jag dras med.
Jag vill varna alla som kommer nära mig. Min fulhet smittar. Det bästa vore om jag blev förskjuten från samhället.

Tur att Fluffisen lyfter upp hela bilden med sin charm.


Pre-tandverk

Om en halvtimma ska jag ta stinkomobilen och bege mig mot en väntande rotfyllning. Igår gjorde vi en riktigt "indier" och packade den lilla stinkande bilen full med möbler medans en massa män stog med gapande mun när vi pusslade ihop det. Tydligen så skulle det inte alls gå, lika bra att vi åkte två vändor osv. Helvete heller, det är bara att upphäva de fysiska lagarna och visst fan gick det. Förvisso fick jag offra den lilla vigör min kropp besitter. Mitt fetthuvud var vackert uppklämt i passagerar rutan medans jag samtidigt var helt imobiliserad av en hylla i knät. Men men.

Parakiter sitter på gardinstången och glor, jag är lite orolig över att de båda ska trilla av pin för de varken äter eller dricker. Kanske är de förklädda kameler?. Ska ta och besöka en djuraffär och skaffa vattenbarer som går att sätta upp lite varstans. Ändå har jag tvp olika matställen på två olika ställen i rummet. Efterbliva djur.Jag och Kamisama ockuperar hundsängen. Han har en väldans stil när han sover. Däremot är han riktigt klumpig, det är svårt att tro att han är kattunge. Han har väl slagit i huvudet alltför många gånger när han tappert försöker hoppa upp på soffor eller stolar. Ofta missar han helt.

Suprime suprise

Förra inlägget vet jag inte ens vad det blev för skit. Men men.

Igår fick jag hem familjemedlemmen Lucifer:
Från och med nu bor han hos mig tillsammans med sin nya kompis Pavarotti.
Bilder kommer sen.Igår satte jag mig i bilen vid två tiden. Klockan var närmare 23 när jag kom hem. Väl hemma var det lussebullebak och till min stora förvåning fanns det även färdigslaktade tuppar.Illvilliga läsare ska notera att dessa var slakttuppar redan från början.
Jag spendera sedan urstagning osv till klockan 02:00 på natten. Det tog såpass lång tid för jag ville ta ur dem utan att bräcka upp bröstbenet. Jag ville helt enkelt go wild.Haha. Att praktisera detta vad dock mycket svårare än på en myskanka. Myskankorna är betydligt större och lättare att gräva i än tupparna. Hade lite svårt att orientera mig för att allt var inbäddat i fett. Fräscht. Slakt från start till mål innebär vissa moment som inte är så roliga men som är bra att kunna hantera. Det är lika bra att ta vara på hela djuret. Min plan gick i stöpet när jag efter en lång tid insåg att jag var tvungen att flå den jäveln ändå.

På min bondmora önskelista finns nu följande:
En redig traktor
En till bensax
En bra kniv
(hittills slår ByggMax 10 krs kniv slakt knivarna som köptes på XXL)

På min fetsich sida som blir allt med förtryckt finns följande:
En 22 skenors korsett med förstärkt insnörning vid midjan.
Transformers/trashville skor som når upp till knäna
Svarta lackstövlar som går upp till knäna med platå. Har nog med stilett. Röd snörning.
Fet orgie, its been awhile.
Jag är inte rumsren, no comment. Mindreåriga läsare får helt enkelt blunda och tänka på fiskmåsar.

På listan för kroppsliga förändringar finns nu följande:
42 kg för hela slanten
Två till Dermal Anchors
Taturering på vaden.
Jag har hittat den snyggaste ever.


Jag fick inte mycket sömn inatt. Just so you know.

Jag kommer även med digra nyheter. Min Fluffis har det inte lätt. Sen kalkonerna kom har han haft det tufft. Igår nät jag skulle natta honom såg jag att han var pickad på huvudet. Vi talar om blodvite. Citron, Citronella, och småhättorna hade gosat ner sig i en klump under en av redena och min Fluffis låg ensam och ihopkurad i halmen. Mitt hjärta skriker av oro.
Men. Jag har en plan!
Så idag ska jag:
Rädda Fluffisen.
Städa ankhuset.
Städa inne.

Lägger in en favorit i repris:


känslor

Händer inte så jävla mycket just nu. Kameran har slutat öppna linsen så jag måste pilla upp den och stänga den manuellt. Leder till att jag blir omotiverad till hela företaget.

Det regnar och fryser på, regnar och fryser på osv. Vintern och vädret är i klass med 07. Tur att marken är bra ioch att hästantalet inte är stort. Det är så deprimerande att se hur marken och det gröna långsamt förvandlas till en brun tråkig tundra. En blöt tundra. Det sticker fortfarande igenom gröna partier i hagen och det är jag tacksam för.  Lösdriften är i samma storlek som i Örsundsbro. 96 kvm med halm och möjligheter till mys på torrt underlag. Det verkar dock inte locka hästarna för de sover istället i slutningen vid skogen. Men men så länge där lyckliga.

Hovslagaren var ute igår. Krakken var den enda som inte behövdes tas om hand hov mässigt. Tydligen tyckte hovslagaren att jag var väldigt dramatisk när jag beskrev hur duvhöken tog sig in i stallet och hönsen fylles av isartad skräck. Jag jämförde nämligen det hela med oss människor och hur vi skulle reagera om vi i vårat hem blev anfallna av en kannibaljävel som plågar ihjäl dina vänner medans du skräckslaget ser hur inälvor flyger och hur den lösa huvudet stirrar på dig med en tom blick. Tänk dig sen att du inte kan ta dig någonstanns för ingången är spärrad av mördaren som inte bara kan ta sig fram på mark utan även i luften.
Detta var tydligen lite väl dramatiskt.
Visst kanske det låter så men det är så jag ser det.. Även om djur inte tänker på samma sätt som människor så är liv och död något som vi alla har gemensamt. Att stå på tur och vänta på sin egen avrättning väcker nog starka känslor hos djur också.
På det viset är det jobbigt att ha alla djur, för jag sätter mig in i deras situation och det stockar sig i halsen när jag tänker mig in i deras ångest. Jag tänker på lilla Citron som fortfarande är dålig i ögat, måste ha kämpat för att klara av att hålla tempot. Det svåra i att skydda det egna livet med syn på bara ett öga. Jag tänker kycklingarna,på fluffisen, på alla andra som i vild panik klättrade på varandra för att ta sig någonstanns där det skulle finnas skydd.
Den lilla hönan jag hittade som tagit sig ut och satt ihopkurad i en buske. Inga löv fanns på busken och hon var väl synlig men instinkten hade tagit henne dit och där satt hon stel av skräck när jag kom.


En ständig klagan.
Dags att natta alla djur.

Horray!

Du klarade provet! Grattis Linda, äntligen hästfysioterapeut!
I knewn you coud do it!Bubbel har lämnat oss

(bild stulen av syster)

Bubbel är den som ser trevlig ut på bilden

När jag var 13 så gick våran undulat Putte bort. Jag och min syster som har varit väldigt förskonade från död tog det extremt hårt. Bubbel fick sitt namn efter såpbubblorna vi blåste efter Puttes begravning.

I natt somnade Bubbel in. Det känns sorgligt. Jag har aldrig haft en direkt nära relation till någon av våra parakiter. Men hon var fyra månader när vi köpte henne till våran Felix som överlevde Putte.
Jag var chockad när jag hörde att hon dött. Hon var ju ung. Nu insåg jag att hon i alla fall var 11 år gammal.
Mamma hade bäddat ner henne i en handduk och strykit henne över huvudet och tofsen tills hon stillsant somnat in.
Död är jobbigt, även om det handlar om liten korkad parakit som var döpt efter såpbubblor.

Hoppas du har det fint Bubbel

chokerande ondska

Den bästa vägen hem är att köra ner mot Tumbo och gena ut på E20 förbi eskilstuna och på så vis spara flera mil.
Vi är påväg hem efter en tur in till Västerås. Det är mörkt och det är halt. Vägen är en vanlig slingrig 70 väg. Den har krokar,backar och dalar.
En mötande bil signalerar ett flertal gånger med helljusen. Vi väljer att långsamt rulla frammåt. En mörk bil i motsatta färdriktningen står vid sidan intill vägen. På våran sida dyker det upp som jag fruktat mest. Ett råddjur. Ett levande råddjur. Ett skadat råddjur. I samförstånd med C tar jag fram mattkniven jag precis köpt på Jula och drar fram bladet. Jag vägrar se ett djur lida.
Tänk om det hade fått sluta så. Tänk om vi hade fått bära med oss det hemska i att avliva ett vackert vilt djur vid vägkanten, men med vetskapen om att den slapp lida mer.
Nu var det inte så.

Den låg med alla benen under sig. Som i en sovande ställning. Det rinner blod ur ögonen på den.
Kvinnan i bilen på andra sidan vägen har inte ens klivit ut för att kolla vad som sker. Hon sitter och TITTAR på ett djur som går en plågsam död till mötes. Hon bara SITTER och gör INTE ett skit.
Hon är i telefon med polisen som ska skicka ut en från det lokala jaktlaget. J tar telefonen och säger att han har licens och det tar bara fem minuter att hämta gevär och sen komma tillbaka.
Men det fick han inte.

Vi, tre personer, alla med viss erfarenhet av död och slakt fick inte göra ett piss. Aset i bilen verkade inre bry sig märkvärt. En kille är påväg. Ja men vad bra, hur många timmar tänkte han ta på sig då?

Vi åkte för att vi inte var "välkommna", det räckte med aset i bilen. Vi åkte och bakom oss lämnade vi ett liv som långsamt slocknar. Ett liv som avslutas i skräck,kyla och lidande. Ett liv som inte är mer värt än att det möjligtvis kan ge några kilo kött till en girig jägare.

Jag önskar att jag åkt tillbaka. Jag önskar att jag gjort det som var min plikt. Med mitt passiva agerande bidrog jag till ett enormt lidande.


oro

I ett yrvaket tillstånd såg jag huvudrubriken från en artikel som handlar om mammuten och möjligheten att återskapa den med genmanupilation. Denna artikel hävdade att ryssarna skulle lyckas med detta inom en period ¨på fem år.
Idén väcker en viss oro och en enorm ilska hos mig. Ponera att det lyckas. Det skulle leda till digra konsekvenser.
Plötsligt skulle människan vara kapabel att återskapa alla arter som dör var dag på våran jord. Den lilla respekten för annat liv skulle utplånas helt. Denna upptäkt kommer givetvis leda till andra framsteg.
Pandan,geoparden,noshörningenm tigrar, elefanter och alla andra djur skulle vara en piece of cake att åtgärda. Stolt skulle människan hävda att det nu är löst. Inga arter som vi högaktar kommer att  försvinna förgott.

Orsaken till utrotningen kommer att glömmas. Miljöförstöring och skövling av regnskog konmmer att glömmas, för vad spelar det för roll. Det är inget att bry sig om, eller?

Det skrämmer mig.

Om ni är intresserade av att läsa tankar som dessa på ett mera utförligt och proffisigare sätt gå in på www.nobigfish.blogg.se . Jag är inte partisk för att det är min syster utan för att hon är extremt duktig och insatt.

Vinterchock

Igår när vi körde utomhusarbete från 08:00 till 15:00 fick vi sällskap av kalkonerna. Jag hittade en äcklig låda med fallfrukt som jag slängde ner i rabatten vid bron. Fullt medveten om att någon typ av djur skulle ta sig ann uppgiften att käka upp det. Mycket riktigt dök kalkonerna upp. Igår var det dags igen, Först hördes ljudliga ´"gobbelgobbelgobbel" och sen dök de upp.
De hade dock inte räknat med att vi skulle vara där uppe och arbeta.
Kalkonerna möttes av tre människor, två hundar plus en massa redskap såsom spade, grep och skottkärra.
Hanarna vandrade omkring till var och en av oss,inklusive redskapen, och blåste upp sig.


Organisation bland hanarna. Hur ska hotet bemötas. De verkar vara omringade.


De har delat upp sig. En tar sig mot mig och den andra vaggar misstänksamt fram till spaden.


Kampen mot spaden är vunnen och Penis-Arne är riktigt modig nu. Vingarna skrapar mot marken rejält.Penis-Arne håller stoiskt vakten när Kalle-kon vågar sig på att smaka på brödet.


Nu till den riktiga faran..


..Kali.
I detta utsatta läge var hon väldigt nervös. Hon vet om att hon ska sitta kvar på plats när djuren är lite osäkra. Men hon tittade väldigt oroligt och bedjade så jag sa att hon fick komma till mig. Varpå hon gömde sig bakom mig.
Efter en stund kom vallinstingten och hon fick nosa runt lite på dem.
"kampen" om makten var extremt jämn och jag tror fortfarande att det inte är helt uträtt vem som ska vara rädd för vem.

Den första snön har kommit inatt, ankorna hade givetvis ingen aning om detta. Chocken var stor i gruppen när jag öppnade för att släppa ut dem. Alla utom ett ca fyra st har upplevt en vinter förut. Dessa hör till den skaran som inte har lika bråttom ut på morgonen, de vet om att deras tur kommer.
Alla ungdjur tog fart för att springa ut men stannade precis utanför öppningen. Tystnaden sänkte sig en gässhanarna sträckte ut halsarna misstänksamt och lät höra ett varningsljud.
När jag gick däreifrån stog de fortfarande helt stilla och blängde misstänksamt på det förändrade landskapet.

Medmänsklighet

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas.

 

Det här är en bloggpost som ger fler barn chans att överleva och utvecklas. Den gör du nämligen inte bara fler uppmärksamma på att barn dör i onödan utan den ser även till att re:member skänker sex påsar nötkräm. Nötkrämen skickas till de barn som behöver det mest. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att få ihop så många påsar nötkräm som det bara är möjligt.Green fucking face

Nu är det off-plåster som gäller. Om två veckor räknar man med att bindväven accepterat plattan och börjar "bygga" in den i kroppen. Tre veckor står det som läkningstid. Kan nog stämma. På så vis känner jag inte av dem alls. På bilderna nedan ser man blåmärken runt piercingarna och det är väl dem som gör ont om man kommer åt.
I dag vågade jag duscha, använda det nya örtschampoot som är inköpt från alternativ. Frank Provost släng dig i väggen!

Jag är grön på bilderna och allt sker skevt ut. Piercingar är inte snea, men de sitter ju den delen av kroppen som faktiskt påverkas av rörelse.
Orkar inte ta bättre bilder.
Fuck face on pic.


På ons blir det Strömsholm för Boppi.

Ilsken

Klev upp tjugo i fyra. Vaknade av att jag behövde pissa. Min kropp hatar mig. Sådana olägenheter drabbade mig bara en gång i halvåret förut.
Men men, idag skulle jag ändå upp fyra. D ska åka till Göteborg och det vara bara att köra henne till örebro så hon hann med bussen.
Tackar gud för dubbdäck.

Med tanke på att Bandit inte finns här ute på obyggden lyssnar jag på Mix Megapol och jag blir så vansinnigt irriterad på hur vissa människor tror sig vara bättre än andra. Tydligen är det helt ok att driva med folk och sända det i radio. Jag HATAR när människor förlöjligas och förnedras bara för att fittsvensson ska roas. Hur kan man tycka det är roligt.
Detta lilla skämt går ut på att den vidriga Anders Timell ska ringa och sjukanmäla sig på ett jobb han inte jobbar på (såklart). Ofta väljer han att vara en någon gammal död känd svensk som ingen i den yngre generationen faktiskt känner till. Sen ringer han upp personalen och försöker sjukanmäla sig och när de säger att han inte jobbar där så fortsätter han bara att vara dryg och otrevlig. Det värsta är att dessa människor bara sköter sitt jobb och trots att han är ett fettlätt as så fortsätter de tålmodigt att prata med honom. Tvi,för folk!


Det är som det där programmet där föräldrarna spionerade på deras ungar när de var på festsemester och sedan konfronterade dem i tv och förklarar hur besvika de var på ungen. As.

Aja, snart är det dags att väcka fågeldjuren.

FirefliesProcenenten bloggläsare som faktiskt orkar intressera sig i andras musiksmak är antagligen väldigt liten. Av den minimala skara läsare jag har kanske en halv människa kan tänka sig att ägna låten några sekunder.
Men du/ni/den/det som tar steget och trycker på play kommer inte bli besvikna.

En fantastisk låt på alla de vis med en mycket speciell känsla som kommer med på köpet. Har D att tacka för denna upplevelse.

Dermal Anchors!

En dag i glädjens tecken!

Inte i kronologisk ordning.Jag ser ut som en fet transa, en blandning mellan Lenoard (Big Bang Theory) och Pettson
Lägger upp bilden ändå för att anchors är överlägset snyggt.Plåster i tre dagar, sen kommer det att synas på riktigt

Är sjukt nöjd!!

Vill någon veta ställe så skriv en kommentar.

Kalle-konEn av kalkonpojkarna. Jag trodde inte att jag skulle tycka att en kalkon skulle se söt ut, men jag tycker verkligen att dem är gulliga och framförallt trevliga.
På dagarna lullar de runt huset och verkar tycka att det är trevligt att vara runt oss människor. Det bästa är att om man närmar sig dem och rabblar "gobbelgobbelgobbel" i snabb takt så svarar de med det där hysteriska kalkonljudet.
Vid fototillfället upplever han nog att jag är lite för nära, han gör sig lite större.Kali är aningens osäker på dessa skumma avarter till fåglar. Hon vågar gå nära, men bara om vi är med. På bilden har hon precis samlat mod.
Den vita bröt sig ut ur gruppen och Kali svarade faktiskt med att valla tillbaka henne. Det blev lite ystert bara så vi avbröt det innan det gick över styr.

Brister i vardagen

Utfodringen under vinterhalvåret för alltid med sig en hel del problem:Det där gick inge vidare faktiskt.
Kommentarer ang bilen är överflödiga från min sida. Ni ser likväl som jag att den inte är riktigt pålitlig

En större summa pengar har landat på mitt konto. Försäkringsbolaget har godkänt läkarunderlagen.
Det känns helt underbart och det jag har gjort idag är:

Dubbelkollat summan med bolaget
Bokat tid för rotfyllning
Fixat remiss till ögonkliniken.

Det jag längtar allra mest efter är att ha fungerande ögon.

yay

RSS 2.0