CPL

Har skrivit tio sidor om CPL (chronic progressive lymfhoedema) och jag tror att det blev riktigt bra. Något som fungerar i mitt liv.


Jag vill verkligen inte att det ska bli morgondag för jag vet inte hur jag ska orka med en morgondag alls. Jag orkar knappt med nuet, hur jag ska jag då orka med nästa timma och timman efter den. Det är för mycket.

Der som är skumt i det hela är att jag längtar tills jag får börja med behandling. Det kan jag tänka på för det är något som kanske kan hjälpa mig och ge mig lite rutin i vardagen som annars är så svår att klara.

fel

Två fel gör inte ett rätt.

Tappade örat

Kaninen Fluffe har tappat sitt öra. Yes, ni läste rätt. Örat är tappat.Det fall av. Hur kan man då fråga sig. Det började med en öroninflammation. Han fick behandling. Penovet i tio dagar och örondroppar, tio st åt gången. Det var då vi märkte det, örat började vara väldigt mycket och örondropparna gick inte ner som de skulle. Örat började skrumpna ihop och bli kallt på toppen. Veterinären var rådlös. Kaninen verkade ha tappat känsel i den delen av örat så det vara bara att avakta. Nu två månader senare, drabbades han av en ny öroninflannation på samma öra. Örat skrumpnade ihop om möjligt ännu mer och och en hård kant hade börjat bildas i öronfästet. Det var uppenbart att örat skulle lossna. Fortfarande ingen reaktion från kaninen. Örondropparna åkte inte ner i örat utan samlades i örat som om det var en skål. Vi disskuterade amputation av örat men veterinären tyckte fortfarande att det bara var att vänta. När örat faller av så faller det av och så var det inget mer med det. Besynnerligt men inte akut. Så inatt skedde det. När vi kollade till dem imorse så hade fluffe lämnat en present. Örat. Det låg där som en liten fluffig klump. Fluffe är tämligen oberörd och har ett fin mjuk hårlös stump som hänger kvar där örat satt. Antagligen kommer det att växa hår där tillsut. Det ser lite ut som om han håller på att odla ett nytt öra. För att förtydliga så är inte själva örongången eller innerörat skadat utan bara ytterörat, den lösa floppiga delen. Jag har då aldrig vart med om något liknande.
Ridhuset


Min syster vad med idag och fotade bland annat. Hon tog jättefina bilder, framförallt på min katt Stella.

Annars har jag insett hur grönful jag är och jag ser ut som pettson i pettson och findus. Tyvärr. Det är mitt öde. Ful som stryk. Vet inte riktigt hur jag ska hantera det.

Till middag åt jag en hel gurka. YamYam.

SCÄ vol. 2

Var på SCA idag, gång nr två. Vi gjorde upp en behandlingsplan och pratade allmänt. Jag hade helt glömt bort att skriva matdagbok så jag fick skriva det tills nästa gång. Vilket är om fyra veckor. Sammanlagt ska jag gå på sex samtal och under dem ska jag gå på basinformationen som är tre föreläsningar. Efter det ska vi ha en utvärdering och efter den ska vi bestämma om jag ska gå på någon fortsatt behandling.
Förmodligen blir det IDUN eller LUNA. IDUN pågår i 18-22 veckor, då är man där en vecka och hemma två sen är man där igen under en vecka osv. Det är 6 timmar om dagen. LUNA är 3½ timma om dagen i fyra månader.
¨Får se vilken det blir. Jag tror att LUNA är bäst, men vi får se.

en dag i taget

en dag i taget
en dag i taget
en dag i taget
en dag i taget

Motgång

Minsta lilla motgång och jag mår bajs. Plus att jag hatar konflikter. Verkligen hatar.
Som det ser ut nu ser det inte ljust ut. Vi lär förlora marken vi har hästarna på och då blir allt så mycket mer komplicerat. Men det är typiskt, när det går bra så kommer det alltid något i vägen. Det kan aldrig få flytta på.

Heja Benzo!

Idag har jag tränat för min tränare med Krakken och det har verkligen gått super bra. Vi testade en ny sadel, en Wintec och den fick godkänt och det känns bra att jag slipper lägga ut en massa pengar på en ny sadel i alla fall.

Har fått en ny medicin  i alla fall som tidigare nämt som tydligen är benzobaserad. Först ville man inte ge mig det fär det är så beroende framkallande, men nu har jag fått det och det är verkligen stor skillnad på hur den verkar jämfört med theralen och atarax.


Nya medicinen mot ångest

..testade jag precis. Får se om det hjälper. Det är bara problem problem och åter problem. Det kan aldrig få vara lugnt och trevligt.

Var hos neurologen idag och det gick bra. Hon trodde inte att jag hade muskelrötthet men hon trodde däremot att min trötthet kunde bero på något annat så hon tog en massa prover. Åtta st provrör fylldes med blod. Åtta stycken!
Imorn ska jag träna med krakken. Ska bli kul

tattoos

I kronologisk ordning:Sidfläsket, men är för fet för att visa hela bilden.


Ryggen, samma där, tjockis utan midja


Barskrapad

...igen. Sålde mina tre Hi-line höns för 500. 300 gick åt för att komplettera stallhyran. Sen råkade vi åka förbi Pålle och Mimmi i jakobsberg och där råkade jag hitta en anatomisk dressyrgjord i svart läder för bara 300 kr. Bara för det hade jag en sketen fattiglapp i väskan plus lite mynt så tillslut hade jag skrapat ihop till den där gjorden. Nu är jag helt nollad. Har räkningar på massa pengar som ska ut och hästen måste ha en ny sadel. Men men, frukta icket, eller nåt.

Med lite tur får jag aktivitetsstöd och det är i alla fall en liten peng.

Imorgon ska jag till neurologoen på karolinska. Ska bli spännande.

problem

Så fort det går lite upp, så går det ner igen.
Då kanske det blir till att flytta hästen. Happ happ.

Blandade känslor

Lamictalen verkar fungera, idag har jag mått riktigt bra!
Däremot läste jag precis att denna medicin och annat kan plockera funktioner som har med fettförbränningen att göra!!!!! Plus att jättemånga går upp i vikt av ppillerna jag börjat med. PANIK!

Idag klev jag upp halv sju, gick en promenad med babbling, red för tränaren i en och en halv timma och det gick jättebra!  Min kanin går på pencillin sen idag, hon och fluffe får tillsammans.
Med lite tur så ger mina morgon promenader något och imorn ska jag ut och rida. Plus att jag skickade in min uppgift om cellen idag.

allt igenom en bra dag om än att jag känner lite stress över de dåliga nyheterna pom fettförbränningen.

Veterinär

Har talat med vet om Misär oxh hon är tillsammans med Fluffe ordinerad pencillin i tio dagar plus örondroppar, emn lite tur ger det sig. Han sa att den sjukdomen jag tänkte på var mycket mycket ovanlig och att det antagligen var en vanlig inflammation.

Min lilla Misär

Jag vet att jag inte har vart den optimala kaninägaren. Jag har inte gosat varje dag, jag har inte tagit bilder varje dag och jag skämmer inte bort henne med en massa kaningodis. Ändock älskar jag min kanin och jag blir väldigt orolig när jag hör att hon kanske har ett dödligt virus.
Ska prata med veterinär imorgon och se vad det kan vara.

Lilla Misär:Tänk inte på att jag är FET!

Love Destiny


scä

Imorse var jag på stockholms center för ätstörningar. Det gick väl så bra det kan gå. Fick min diagnos omställd från anorexia till ätstörning UNS. Hade för högt BMI för att gå under anorexia. Känns inte bra. Det betyder ju att jag är för tjock. Dagens slag i ansiktet.

Min kanin har fått en vaxpropp(?) i ena örat och verkar tämligen besvärad. Blir det inte bättre imorn får jag ringa till en vet.

Jag hann med att vara ute på min häst i en och en halv timma. Supermysigt i solen!

scä

Imorse var jag på stockholms center för ätstörningar. Det gick väl så bra det kan gå. Fick min diagnos omställd från anorexia till ätstörning UNS. Hade för högt BMI för att gå under anorexia. Känns inte bra. Det betyder ju att jag är för tjock. Dagens slag i ansiktet.

Min kanin har fått en vaxpropp(?) i ena örat och verkar tämligen besvärad. Blir det inte bättre imorn får jag ringa till en vet.

Jag hann med att vara ute på min häst i en och en halv timma. Supermysigt i solen!

Kan man tycka

Idag har jag vart ute och ridit på min underbara.

Väntar med spänning på tis då det är dags för stockholm center för ätstörningar. Känns lite otäckt men det blir säkert bra, hoppas jag. Eller nåt.
Åt pizza igår och det måste väl vara ett steg i rätt riktning.Right?

Det är dags att beställa impression pad till utbildningen, det är dyrt som fan, men antagligen värt det. Jag menar jag lär hamna efter om jag inte köper den. Det är bara det att det är svårt att få ihop slantar utan inkomst. Blä som fan.

Läkaren skulle antagligen sjukskriva mih halvtid, men aktivitetsstöd blir det 2000 i månaden, det är i alla fall något. Kan man tycka.

neurologisk missbildad?

Så, min läkare uppmärksammade mina hängiga (?) ögon när vi pratade om min depression. Bara två dagar efter vi setts så ringde han upp mig och ville träffa mig redan nästa vecka, fast vi egentligen inte skulle ses på flera månader. Väl där så förklarar han att han misstänker en neurologisk sjukdom som heter muskeltrötthet (myoan..blabbcfl). Så jag blev remiterad till den nerologiska mottagningen på karolinska. Så den som lever får se vad som händer och fötter. Det lär ta månader innan jag får tid dit men det ska bli spännade. Kanske det kan förklara varför jag ser så trött ut hela tiden så att tillochmed poliser ber mig kliva ur bilen vid rutinkoller bara för att de tror att jag är knarkad.

yeehoo vad kul.

RSS 2.0