en dag i hagen...

...kan bli jobbig när man är hästFörövrigt lever jag campingliv ute i vaxholm i en riktigt mysig husvagn. Riktigt mysigt och kul. Mina dagar fylls även med praktik och jag har träffat på några riktigt intressanta fall.

För övrigt är jag arg på vissa vårdinstanser och orkar inte gå in på det just nu. Nöjer mig med att säga att jag är riktigt besviken!

IR-termometer

Köpte en IR termometer idag, inte för att kolla efter läkage i byggnader utanför att hitta inflammationsindikationer på min häst. Spännande men ledsamt. På höger carpus hade han 18,4 grader och på vänster hade han 14. Med tanke på vetskapen om tidigare problem så vet jag ju att denna värme tyder på pågående inflammation. Jag kan inte stoppa i honom hur mycket butta som helst. Ska ännu en gång ringa vet imorgon. *Sucka*

Idag har det förövrigt vart mys i soffan.


Condylus lateralis femoris

Wuh, det är inte grekiska längre.
Jobbat med microströmmar och haft tenta i muskler, origo och insertio. Så inspirerande!
Jag är arg på migskälv som inte beställade i alla fall det lilla paketet. Ska beställa ett på en gång. Finns så mycket jag kan göra för Krakken med den.

Har även agerat fårfysioterapeut med de andra i gruppen. Ett litet lamm som inte kan stå upp har fått en sista chans och nu bor han i en box tillsammans med sin kompis Molntuss. Han flaskmatas, äter hö och maskrosor själv och vi har gjort en sele av en höpåse. Hoppas han klarar sig.
Har även hjälpt en modern herde att jaga får klockan 08:00

Suck av lättnad

Pratade precis med ATG om hästen och mitt panikbryt. Han trodde att fång var rätt osannolikt och jag behövde inte vidta några akuta åtgärder, bara hålla koll sen när medicinen går ur kroppen på lördag och söndag.

Då blir det Växjö ändå. Ska gå ner och ge honom medicin och släpp ut dem ur den hemska sjukhagen med jättelita gräs i. Hemsk jag känner mig

Panikoro

Jag är så orolig, magen krampar. Har vart lugnt med hästen, men nu efter bion,åkte jag förbi hagen för att ge honom medicinen. Jag kände puls i höger fram, mellan carpus och kotan. Mellan ytliga ocj djupa böjsenan. Jag är så nära panik man bara kan komma. Har pratat med jourvet, hon verkade tycka att jag var knäpp, har ringt in ett meddelande till Hans och ska ringa Täby ATG så fort det öppnar. Har ställt in mig på att det inte blir någon Växjö för min del. Blir han sjuk så åker jag ingenstans!
Han står i sjukhagen på Tonto, men där finns det inte mat nog till dem under de dagarna jag är borta. En massa som måste fixas och mitt huvud går på högvarv.

Jag börjar bli matt nu.

hur fan?!

Jag vet inte hur det här ska gå.

Liten tass på liten kaninLivet tar oväntade vändingar

Nu är de borta :(

Tillbaka från veterinären.
Dem är borta nu. Min lilla Misär har somnat för att aldrig vakna igen. Vi satt bredvid varandra med Fluffe och Misär och de somnade in i varandras famnar. Misär gömde sitt vackra huvud i Fluffes päls och hon somnade sakta in.
Det var fruktansvärt, min svarta bäbis är borta. Hon satt i min famn hela vägen i bilen och jag höll henne en bra stund innan jag släppte henne ifrån mig.
Vi la dem intill varandra på bordet i Misärs filt innan vi gick. Det såg ut som om de sov.


De kommer att kremerastillsammans.

Misär idag.

Misär och Fluffe

Klockan 20:45 somnar Misär och Fluffe in för att vandra vidare till de gröna ängarna.

Det gör mig ont, men jag önskar er frid.


Stress

Temp morgon:37.0
Temp kväll: 37,1

Ingen förhöjd puls. Har fått bekräftat fått vet att butta kan sänka den förhöjda pulsen, men är det allvarligt så känner man ändå

Min mage värker fortfarande av oro.

Fluffe är väldigt illa däran. Han är bara skinn och ben, bokstavligt talat. På en vecka har han tappat precis allt. Han är satt på att bli matad med "gröt". Han matas med medicinspruta och sen ställer vi ner resten i buren. Han och Misär har flyttat in igen. Han är avmaskad och imorn ska han till veterinären. Med lite tur så går han att rädda, men jag är väldigt orolig för honom och igår när jag höll honom i min famn så kändes det som om jag gick sönder inombords. Så liten och så svag. Lilla lilla fluffe.

Har gjort fyra behandlingar idag. Ska göra 15 till tills på tors plus att jag måste plugga in alla muskler. Bluh.

Igår

Temp morgon: 37,5
Temp kväll: 37,1

Ingen förhjöd puls.

Tog bort 250 kg hö ur hagen och släppte ut honom i stora hagen. Betet är magrare än vad höet är och de andra hästar fick nästintill panik när deras hö försvann. Tydligen är det jobbigt att gå runt och beta som alla andra hästar i sverige.

Så orolig. Pratade med vet imorse. Fenylbutazon kan ju i regel minska pulsen,men skulle han få ett "anfall" så skulle säkerliga pulsen märkas ändå. Dubbelkollar i alla fall flera gånger om dagen och känner igenom plus att jag går minst en timme med honom.


Time to say goodbye

två år sedan Cash dog.

Vemod. Gjorde en film för att hylla de fina som vi saknar:


Nya skor

Idag har pållen fått de två första doserna Fenylbutazon. Han har fått två påsar på morgonen och två påsar på kvällen. Imorn och alla andra dagar under behandlingen ska han ha 1 påse per gång.
Hovslagaren kom ut idag. Min ordinarie kunde inte komma men han såg till att en av hans kolleger kom ut och skodde om framhovarna. Han har ju lite trassel med bruten vinkel osv plus att han har NB skor så jag kan inte anlinta vem som helst.

Tills i förmiddags har han och Bupp fått äta av gräset som fanns i deras lilla hage men idag har de fått hö. Jag lider av att begränsa maten. Känns som att jag gör honom illa.

Ingen puls idag, i någon av tassarna

Temp, 37,2 klockan åtta imorse.
Blev ingen temp ikväll men imorn ska jag tempa morgon och kväll.


aw

Han och Bupp går i en provisorisk sjukhage nu. Ska utöka den men jag hade inte matrial till det idag. Jag hatar att han har ont.

Täby ATG

Digra besked idag. Var på täby ATG från 08:00 till 13:00. Röntgat, bedövat,böjt, longerat och behandlat.Pålagringar som blivit mer omfattande samt hovömhet. Är rädd för fång men röntgen var bra.

Jag är inte glad 

assface

Jag är så korkad. Jag har verkligen en undermålig intelligens.
Körde C till Danderyd och väl där fick jag den briljanta idén att hälsa på 161 där jag spenderade tre månader. Så långt allt väl. Tar den välbekanta hissen upp till våning 6 och ser där att en av "mina" skötare står där. Hon är påväg att släppa en en patient. Jag närmar mig försiktigt och säger hej. Hon tittar på mig misstänksamt och stänger dörren bakom henne. Jag ser att hon inte känner igen mig och bara det gör att det hugger lite i mig. Jag börjar inse att detta var en tämligen dålig idé. Jag förklarar lite snabbt att jag bara ville komma förbi och säga hej. Hon berättade snabbt och lite irriterat att gamla patienter inte fick komma in på avdelningen. Hon frågade vilka skötare jag hade haft och jag berättade att det bland annat var hon. Då drog hon på en mask, log och kramade mig. Frågade hur det gick osv. Jag såg ju på henne att hon inte hade någon aning om vem jag. Jag sa att hon kunde ju hälsa från Elin med hästen och sen gick jag.

Jag förstår givetvis att det har passerat säkert ett hundratal patienter på denna tid. Alla med svår problematik. Det är väl bara insikten att de faktiskt inte bryr sig egentligen som gör mig lite ledsen. När jag låg inne så behandlade de mig som om jag var någon speciell som om jag var värd något och jag var övertygad om att det var genuint. Nu förstår jag att de faktiskt bara gör sitt jobb. En tremånaders patient är inget man lägger på minnet.

Jag skulle inte gått upp dit. Det var dumt. Väldigt dumt.

Korv

Våra hästar är inte helt kloka. De väljer hö, framför gräs?! Alla andra hästar kastar sig över gräs. Våra som har obegränsat med gräs kastar sig över hö. Dessa djur.

Just nu mår jag inte bra.


kewlJag dör lite

Filmklipp på Snigelfot

Skrev ett jättelångt inlägg men det försvann så jag lägger bara upp filmen jag filmade i hagen. Den blev felvänd för min kamera är lite efterbliven. Men, men.:Bild på min bäbis


Kali:Rädsla

Har spenderat dagen i Arboga på ett 86 års kalas. Trevligt och varmt i solen. Hade min nya kjol på mig och helt bara ben. Glömde dock att raka dem så om man kollade nära såg det skabbigt ut. Shit happens.


Jag har dock drabbats av en enorm rädsla. En rädsla som driver mig till panikens rand. Tänk om han dör. Vad gör jag om han försvinner ur mitt liv. Torsdagen skrämmer mig. Vad blir dommen? Jag klarar inte av tanken på att han skulle försvinna.Min bäbis. Min älskling. Han som gör att hjärtat slår i mitt bröst.
Mulen som han mufflar ner i mitt hår, för att blåsa varm luft på mig.
Han är inte förevigt, men han måste vara det. Han är min styrka. Ljuset i det som är mörkt.


Kali

Jag inser att bilden jag la ut på Kali i bilen ger ett intryck av att hon är groteskt fet. Hon är fet,ja. Men bilden är väldigt missvisande då hon är ganska mycket lurvigt överskottsskinn. Hon är faktiskt "smalare" i det verkliga livet.

Jag har precis gott en timmamed henne i terräng. Riktigt mysigt. Vi mötte stor hund men det gick väldigt bra.


Dagens ställning:

forts.


Ozzy ska visst köra bilen helst självVilopaus bredvid Tonto. Ozzy fattar inte att hästar är stora och att det kan göra ont att bli trampadÄven bus sker i maklig takt. Jag hittade inget halsband till honom så han fick en halsring till kor istället. Passar honom bara bra.

Fläskpaddan

Läkar besök idag. Han skickar att utlåtande om hälsotillstånd direkt till f-kassan. Det kanske får snurr på saker och ting.

Idag när jag klev upp vid halv sju möttes jag av detta:Sen blev det dags att åka bil

Japp, fläskhuvudet i egen hög person. Ett kilo lättare än förra veckan. Syns det? antagligen inte..


Fler bilder när jag hinner.


skitdagar.

Skitdagar.

Pissdag!

DÅLIG dag. Snön är ju redan dokumenterad och likaså min frustration över situationen.

Efter att jag lagt täcke på Krakken så somnade jag med Kali soffan. Hon somnade med huvudet i mitt knä (och armbågarna på mitt en bråck). Väktes av att vi fick besök. Delar av detta besök var ett litet barn. Vet inte hur gammal, men den kunde gå och knappt komminucera. Den fick i alla fall hälsa på Misär som hoppade runt på golvet en stund. Jag skulle i alla fall vara en duktig värd och visa illrarna. Det är då jag upptäcker att våra två illerbäbisar inte längre finns. Jag fick lura in den lilla ungen och sen rev jag ut hela voljären och vände upp och ner på allt. De är borta. Antagligen har de dött och blivit uppätna. Igor skulle aldrig döda sina ungar och Isis är också en god mor. Tempen har inte varit något problem heller. Jag hatar verkligen nederlag av denna sort. När ska djuren sluta dö? Vad gör vi för fel? jag sliter mig i håret och det är en stor sorg när ett liv slockar. En stor skuld. Sorg.
En av hybridkycklingarna är sjuk. Har antagligen coccidos och har blivit satt på medicin. Den troliga utgången är dock att den dör den med.

Jag förgås av oro över Krakken. Minns inte om jag skrev det men skriver i alla fall att tid är bokad den 12e maj klockan halv nio.

 Hästarna mår bra i alla fall. Pålle har täcke på sig. Han har varit sur idag. Jag måste rida. Kali måste då röra på sig men idag har jag mest stressat runt.

Vill bara gräva ner mig.

KontrasterIgår


Idag.

Har i alla fall gjort en plan och hästarna flyttas tillbaka över natten. Hoppas vädret bara är tillfälligt. Tog in kaninerna då Misär har lite nedsatt imunförsvar nu när hon har ögoninflammationen.

Tid bokad den 12 maj klockan 08:30 på Täby ATG. Snälla Erika lånar ut sig själv, bil och släp.

Tittar ut och snön vräker ner. Marken är vit med genomslag av frässtrån som tappert kämpar för att komma upp till ytan.

Kali och hennes katt ligger och sover sida vid sida i soffan och Ozzy ligger som vanligt i hallen.

Over and out.

fittakukröv

Hästarna går på bete.

det fucking SNÖAR.


Jag försöker intala migsjälv att det bara är för ett kort tag. Att hästarna skiter i att det snöar. Men grejen är den att alla andra som åker förbi och ser hästarna i snön kommer att få panik och tycka att vi vanvårdar hästarna som låter dem stå i snö i några timmar.utan täcken! Jag orkar inte. Bajs. Plus att kaninerna är i uteburen. Fast de kan gå i in om de vill iofs.

FITTAKUKRÖV!

Bilder från idag bla


Ankan Magica de Hex. Cayuga anka. Tog bilden samma kväll vi tog in henne. Hon fick ett bad och vi palperade henne så gott det gick. Det var svårt att kolla slemhinnorna i munen/halsen då hon bet en hel del. Hon såg uttorkad ut både på fötter och näbb plus att gnistan var borta i ögonen.
Efter samtal med vet idag och lite forskande kom vi fram till att hon hade en obotlig sjukdom. I princip innebär de att djuret (eller människan) möglar på insidan. Ofta sätter det sig på lungorna hos fågeldjur och de svälter ihjäl om man låter förloppet fortgå. J fick skjuta henne, det gick snabbast och hon hann inte ana vad vi tänkte. Men jag HATAR sådana här saker.

Gick en promenad i den svinkalla blåsten med Krakken och Kali. De är så fina mina älsklingar. Jag är väldigt orolig för Krakken och jag är så rädd att han ska få tillbaka sin inflammation i karpalleden.
Jag ska ringa Täby imorgon, det gick inte att boka tid idag. Ska kolla med en tjej jag känner om jag kan låna hennes ekipage. Bilen jag tänkte dra med väger för mycket. För att kunna dra med den behöver jag ett BE körkort och det blir svårt.

Jag går igenom eld för min älskling.

Tungt

En anka fick precis avlivas.

Jag hatar ond bråd död.

Varför går det aldrig att rädda fåglar?!


Planer

Det ser ut som att det blir Täby ATG för min häst. Jag har en bad feeling och jag tror att det är bäst att undersöka saken så att jag är säker på vad som pågår. Jag antar att det blir ultraljud eller röntgen för höger fram.
Idag inhandlade jag Back on Track till knät. Fyndade faktiskt.

Igår släpptes de på bete så det är skönt att det är fixat.

Ska äntligen få träffa min läkare på fredag och då kan jag skicka in intyger för aktivitetsstöd.
 
Har kollat med If hur Krakkens försäkring ser ut så det är som det ska

Har fixat ögonsalva till Misär också. Hans är en fantastisk veterinär verkligen.


RSS 2.0