Fluff Arnes framfart
Fluff-Arne är så söt. Han har blivit så tam och social. Så fort man kommer in i stallet ala hönsboning kommer han springandes. Han följer efter hela tiden, med ett visst resultat att han blir trampad. Det är mysigt att bli klappad och han tycker om när man pillar med hättan. Det kommer kännas väldigt tråkigt att göra sig av med honom. Han är så tillgiven men jag tror inte att jag har möjlighet att ha honom. Han kommer vara hos mig så länge han behöver. Han ska läka och det ska gå och se att han kommer att bli helt bra,glad och pigg.
Som tur ät har vi en medryttare på 12 år som verkar älska att vara här, hon är här och hjälper till flera timmar om dagen nästa hela veckan. Hennes familj ska eventuellt skaffa höns och då sa jag att hon gärna fick ta Fluff-Arne när det blir dags. Skulle kännas bra att han får bo hos henne och hon tycker verkligen om honom.Hagbyte och höleverans idag. Detta firas med en toppluva.Kali går in på dygn 60 i morgon och nu kan bopparna ramla ur när som helst. Tur att hon är lätt och tyda. Samma dag det är dags vet man det på en gång. Hur smidigt som helst.

135film

Framkallade den första 135 rullen på länge. Några bilder är jag nöjd med.Min fina Tyranousarus. Inte glad!


Ozzy tar ett dopp i dammen. Tänk om han kunde ta sånna intiativ under sommaren.


Gässen Archimedes och Aristoteles njuter av vattnet och det fina vädret. Har aldrig sett maken till så harmoniska djur. Allt går långsamt och försiktigt.
Gillar bilden, även om den rent fotomässigt kanske inte är något att hänga i granen. De ser alltid så överlägsna ut.


Min underbara hösttuffs. Han sätter vinterskruden nu och verkar trivas med livet som barfotahäst. Det är tydligen jättekul att stå och titta på alla bilar och framförallt sova vid vägen.

Punkthantering
Tidig morgon. Ganska pigg. Druckit Tassimochoklad. Funderat. Inte på något viktigt. Då hade jag kommit ihåg det.

Tvättmaskinen visar UE ergo obalans i trumma. packa om och nu centrifug. Disk väntar. Men skrammlar. Kanske senare.

Jag vet inte vart tiden tar vägen. Eller vart jag tar vägen. Tar något vägen alls.
Jag har väntat på livet. Här står jag. Men fattar inte riktigt. Väntar lite till.

Letade efter mina myskankor. Hittade en katt vid silon. Ögon som reflekteras i ficklampans ljus. Tror det är Qvinna. Hoppas det är Qvinna. Det är det inte. Överkörd som sin son. Enligt polisens beskrivning. Vi såg aldrig.
Katten i silon var lik. Saknar.

Såg en bild på Cash. Saknar. Det är mycket runt om. Livet är så.

Nu ska jag gå till Bäsis baneman. Vägen. Tända gravljus. Fälla en tår.

Drömde om..

Fairbanks.


Fluff-Arne

Dåliga bilder. Först var det motljus och sen skulle han göra som hästarna och gå in i kameralinsen.


Fluff-Arne är bättre. Han irrar inte lika mycket och går nu ute fritt med de andra. På natten får han dock vara i en egen inhängnad. Skalpen börjar läka även om det fortfarande är omfattande.
SVA tyckte att jag skulle ge honom en chans att läka och det är skönt att bli nertagen på jorden när tankarna drar iväg.

Han är så söt för nu när jag kommer ner till dem så kommer han fram och följer efter mig. Han "pratar" och äter gärna ur handen på mig. Det var lite bökigt att städa igår dock, han skulle hela tiden springa runt mig och soppborsten var ivägen för honom och han var ivägen för soppborsten.

Även T-Rex börjar bli lite rolig. När han ser mig så kommer han springandes. Sen om det är för att bita mig eller bara för att hälsa på mig återstår att se. Men han har inte anfallit på några dagar nu.
lite chockad

Det nya modet är tydligen att hålla sina djur på en svältgräns. Underhållsbehovet för ett stillastående djur utan några extra behov.
Numera är det nämligen så att det finns normala fina djur eller feta djur. Inget emellan.

Att ha en kropp som inte är slimmad är inte bra. Oavsett varelse.


Jag skulle inte kunna leva med mig själv om jag höll djur bara för att sen låta dem leva i konstamt hunger bara för att det finns en risk att de blir feta.
Övervikt går att hantera, men att förebygga övervikt med att dra ner levnadsstandard och livsglädje som bekostnad

nuet

NU TAR DET STOPP.


då vet ni.


Days passes by

Lite förvirrad idag. Har ätit säkert 10 pannkakor, uppdelat på två omgångar.
Inte för att det gör saken bättre.

Fluff-Arne var ute i dag på dagen. Han verkar tycka det är skönt att vara andra höns och ändå veta att de inte kan komma åt honom. Testade att ha honom ute lös men leghornhönsen anföll på en gång och han gömde sig i ett hörn. Det får ta sin tid helt enkelt. Han verkar bli bättre och piggare även om det går långsamt.

Köpte ögonskölj och våtservetter och tog mig ann T-Rex. Han var lite geggig i ena ögat häromdagen. Igår var det nästan inte märkbart men jag gjorde rent ordentligt idag. Han verkar uppskatta att bli gullad med faktiskt.

Har tagit bilder jag ska framkalla som jag tror blev fina.

Ledsamt bittert och kallt

Arg på vanvård.
Förväntar sig att människor som utger sig för att vara seriös ska ta hand om sina djur.
Men iställer ger de bort en tupp som har långt gångna kalkben, loppor,löss och sår överallt plus en rutten tå.

Ännu en gång för vi ta ansvaret för människor som inte kan sköta alt skiter i att sköta sina djur.
Det fanns inget att göra förutom att avliva. Han orkade inte äta och benen var bara sår.

Varför ska vi behöva sköta det jobb som andra bör tänka på?
Tar man an sig ett djur har man ansvar för det. Är djuret sjukt måste man också ta sitt ansvar.
Inte bara göra sig av med djuret så att nästa människa för stå där med en klump i halsen när insikten når en att detta djur, detta liv, kommer inte gå att ändra.

Hönserihönsen är separerade ifrån varandra nu i olika grupper. Tydligen har de som hobby att trampa ihjäl varandra regelbundet. Dem har jättestor yta, flera värmelampor som är utsprida samt flera krypin. Ändå ska alla nästan 100 st stå på samma kvadratmeter och så fort någonting händer så hoppar alla på varandra i vild panik och tillslut dör någon.
Hängnet står tomt förutom tuppar och några kloka individer som mer än gärna går ut.
Så nu är antalet i stora hönshuset reducerat och en stor del av hönsen är utplacerade i de andra grupperna för att minska trycket på panikslagen.

Det är lite ledsamt att man försäker rädda djur från att trampa ihjäl varandra i misär bara för att inse att de inte kommer att sluta.

Dessa stackare är så fega. De djur som går där inne som har haft möjligheten till vanliga och trevliga djur är inte alls rädda. Idag pysslade vi och prasslade med stora presseningar och panikdjuren sprang åt alla håll medans min lilla tvåmånaders tupp gärna var i vägen och mitt i presseningen.

Jag antar att det handlar om tålamod. De kommer att inse att livet kanske kan vara trevligt, att frisk luft finns bara man vågar kliva ut i världen.

Jag hoppas på att hitta hem till dem som är bättre snart. De som varit i de mindre grupperna sen en tid tillbaka är mera höns nu än innan. Vissa lägger ägg igen och verkar faktiskt nöjda med tillvaron
Rutten tå. Vi trodde det var lera men det är död vävnad. Ödem och torr hudSår pga missköta ben och obehandlade kalkben.Såren sträcker sig upp längst benen och längst hela kroppen i principKalkbenenI sin helhet. Förjävligt skick. Hemskt synd på ett vänligt djur som kunde fått ett gott liv.

Svårt att ta bättre bilder med en mobilkamera

Möjligheter

Pratade med SVA idag ang min Vithätta.
Vet ej om jag skrivit detta men hönan visade sig vara en tupp och det var inte alls en paduan utan en Holländsk Vithätta.
Något som var vanligt med sådana raser med hätta är att de kan få hjärnbråck. Hjärnan, eller hjärnhinnan ligger alltså utanför skallbenet. Fullt så allvarligt är det inte alltid, men det måste vara extremt smärtsamt. Med tanke på att vithättan som numera heter Fluff-Arne visar tecken på att vara vinglig osv var jag tvungen att höra mig för.
SVA tyckte att jag skulle avvakta och ge honom ett tag. Upplevde jag att han blev värre så fick jag ta beslut efter det, men att avliva honom pga misstanke var onödigt tyckte hon.

Jag har även fått veta att jag kommer att få vara med vid slakt av ko om jag vill. Med tanke på att jag bara äter djur som jag varit med om att slakta själv så får jag möjligheten att vara det. Det är hyresvärdens kor och de slaktar bara hemma för de vill inte skicka på transport. Det känns bra, även om upplevelsen säkert är överväldigande.
Jag är beredd att ta ansvar för mitt köttätande.

Ännu mera bilder


Den nya löpankan får träffa de andra ankorna. Hennes artfränder var nere vid dammen och efter att hon planlöst irrat omkring samt stått på en kulle i en timma fångade jag in henne och tog henne till de andra löpankorna


Fick en ganska bra bild på Smek. Hon är inte lätt att fota och kameran jag använder nu är helt värdelös. Men så ser hon ut i alla fall. Hon har fått dubbelhakor och har efter Bäsis bortgång blivit en kelgris.Orpingtonhönor. Just nu går dem inte med tuppen för att de andra hönsen behöver lite lugn och ro. T -Rex är förvisso snäll men jag vågar inte chansa på att han försöker betäcka de redan knäckta stackarna. I brist på en stilig tupp har de hittat Isbarhängnet och tuppen Silver. Nu spenderar de dagarna med att ivrigt spatsera utanför och flirta.


HöstbildIdag har jag köpt in fin löpanka. Hon passar perfekt med de andra, riktigt fin. Hade chansen att köpa alla, tror det var sju, för 500 kr, men insåg att det kanske var lite förhastat.

La istället pengar på en större variant av värmelampa till stora hönshuset. Hönsen tyckte den var läksig men nu sitter de under den. Innan kylan kommer ska flera införskaffas men som det är nu fungerar det bara bra.

Nu plötsligt blev det mörkt så det är dags att valla in alla ankor som hellre ligger och sover utanför i lampskenet

new info

Säkra källor säger att fluffhuvudet är en tupp av rasen holländsk vithätta.
Inte mig emot, bara stackarn mår bättre

catchupTyranosaurous Rex i utehängnetFluff i vitt


 
Failed hide and seek

Efter en förfärlig morgon fick detta mitt hjärta att smälta. Kali behöver verkligen en katt som vill vara med henne. Det märks att hon saknar Qvinna och BäsisDetta är skalpen på en av de stackars hönsen som kom hit igår. Jag har precis börjar skölja bort idomin på bilden. Igår sprayade vi med antibakteriellt och la på idomin. Hon hade så ont så hon gick cirklar och skrapade huvudet mot väggen. Skalpen var illrörd och blod sipprade från fjäderfästena. Idag är hon piggare, huden är inte lika röd och spänd så nu kan man röra henne runt huvudet utan att hon skriker av smärta. Jag klippte henne även runt ögonen så nu kan hon se, vilket verkade underlätta för henne.Man ser skalpen skymta här, såret går hela vägen från mitten på huvudet ner till ögonen. Fjädrarna på framsidan av huvudet täcker bara såret från ovansidan.
Med lite tur blir hon bra, hon verkar riktigt go

Vidrig vanvård

Imorse fick jag avliva en höna för att folk inte kan ta hand om sina djur.
Igår kände vi hur hon somnade in och valde att bädda ner henne i en bädd så hon kunde ta sina sista andetag bland artfränder.Hennes hjärta slog så  långsamt att vi trodde att det handlade om minuter. När vi dick lollade huvudet och ögonen var slutna.

Imorse var hon inte död. Jag avlivade henne på en gång. Spydde, men bara luft kom. Gråter för den vanvård som djur utsätts för och gråter för att jag trodde att hon dog en lugn fridfull död. Jag får nöja mig med att hon var i princip medvetslös när jag avlivade henne och att det gick så snabbt det bara går.
Vidrigt vidrigt vidrigt.

När ska det ta slut?


the truth

If you are filthy you are not clean. Dagens sanning

En morgon som alla andra
Ännu mera död

Köpte fem jättefina ankor idag. Fyra mysk och en ras jag inte känner igen. Det var fyra fina vita myskisar, varav tre små näpna honor.

För en stund sen blev en av honorna överkörd och därmed dödad...precis utanför stallet.


Så ledsen

Chock!

Fick ett par tuppar av en kvinna som inte kunde ha dem för att de jagade barnen och bet dem.
Döm min förvåning när jag öppnade lådan och fann detta:

Tyranusarous Rex heter han numera!


yipyapyep

Jag patetbloggar för att en sällsam känsla driver mig. Det finns massor att göra, massor av disk. Diskmaskinen är också ett hatobjekt, den är en månad gammal och sköljer inte ordentligt så alla glas är fulla med diskmedel som estat sig fast. Hela diskbänken är full, tas det inte bort så kommer bananasflugorna och har party.
Jag är negativ, jag vet.

Jag kan inte hantera mig själv. Jag hatar att jag inte utnyttjar de möjligheter jag har. Jag hatar att jag bara klagar. Jag hatar att jag är ful som stryk. Jag hatar att det mesta som involverar mig.

Sorgen är fortfarande stor. Tänker inte bara på bäsis nu. Hans tragiska bortgång river upp sorgen över de andra. Vart jag än vänder mig om finns döden på lur. Alltid minnen. Jag saknar dem alla så mycket och höstens dunkel lägger sig som ett lock över verkligheten. Känslan gör mig lamslagen.
Är orolig över detta med behandlingar. Ätstörningsbehandlingen gav ingenting. Jag känner mig bara förbisedd. Inte sjuk nog helt enkelt. Åtta år av sjukdom och ångest. Men överdoser,nätter på akuten och akuta EKG för att det känns som om hjärtat ska falla ut ur mig räknas inte. Måste jag nästan vara död för att inte bli förbisedd. Jag lägger ner med det. Med lite tur blir jag smal någon gång och med lite tur blir jag nöjd och livet kan gå vidare.

Hoojii hoojii
För att födas på nytt måste man först dö
Gibril Farishta SatansversernaInga kommentarer

Kampen mot tvättmaskinen

Mina tappra försök att fixa tvättmaskinen var förgäves och vid 23:00 igår jag upp för dagen.
Imorse vid 08.00 var jag igång igen. Tog av locket, rensade ur ännu mera murbruk ur behållare, men ack, tji fick jag.
Pysslade ute under dagen med alla djur. Hästarna fick sin första höfodring gör säsongen och nu är hösten oundviklig
Sen, var det dags igen.

Jag öppnar den förbannade maskinen och hela trummans innehåll, dvs vatten väller ut och översvämningen är ett faktum. Jag hittar en rutig tvättpåse i plast som jag fyller med den dyblöta tvätten som pinats i maskinen över ett dygn. Plaskar runt barfota på det blöta golvet och härjar med moppen tills jag tar itu med satansklumpen.
Men ren råstyrka vänder jag den upp och ner och hittar det riktiga ( missat det) tömningsmekanisken.
Tar loss slangen och pillar ut en fet 5 kr. Så var det gjort. All skit med skruvar, sår på händerna, slangklämmor osv så var det bara en jävla femma som sitter fast. Det enda som krävdes var en polygrip, två händer, ett fungerande finger,pincettgreppet och voila, problem fixed.
Nu går maskinen så fint så.
Känns lite snopet, men nu vet jag i alla fall hur man skruvar isär och plockar ihop en tvättmaskin.


Lite bilder frånen dag fylld av fänBaba var suverän idag. Hon satt lös utanför hönshuset när jag pillade runt därinne. Hon reagerade inte alls trots att hönsen var precis överallt.


Aracuantuppen. Han är riktigt snygg, även om bilden är kassHade blivit en bra vild om kameran inte var värelös. En av hönsen gud glömde.


Ankorna tar sig ett bad. Idag såg jag dem komma springandes ner för slutningen. Löpankorna tappert i täten.Överblick över en del av dammen.

För övrigt har jag plockat sönder hela tvättmaskinen för att hitta felet. Den tömmer nämligen inte. Tillslut efter att skruvat allt som går att skruva så hittade jag felet och nu ska jag bara sätta ihop åbäket. Då kan man det också


Tupparna


Ogreppbart

För många av er är i himlen nu.
Hoppas ni har hittat varandra.
Hoppas ni inser att ni är så älskade och så saknade.
Världen är hård.
Himlen behandlar er bättre

When the cold of winter comes
Starless night will cover day
In the veiling of the sun
We will walk in bitter rain

But in dreams
I can hear your name
And in dreams
We will meet again

When the seas and mountains fall
And we come, to end of days
In the dark I hear a call
Calling me there,
I will go there
And back again
Döden går hand i hand

En av de nya krakarna låg död när vi kom ner. Alla andra sov så lungt, men denna hade slutit sina ögon för att aldrig vakna igen. Det är sorgligt. Jag har på något sätt avtrubbat mina reaktioner när det gäller hönsdöd. Höns tenderar att dö, på de mest otippade sätt.
Men ikväll var det jobbigt. Mycket på grund av sorgen över Bäsis, men också för att jag observerat att hon har sett hängig ut. Ruggig. När de är i ett sådant skick så är de sköra. Till och med friska höns dör av flytt.
Vi ville inte flytta henne från hennes flock. Minsta stress vore att plåga dessa små blida djur. Valet blev att låta henne vara och hoppas att hon skulle krya på sig.
Hon åt och spatserade runt lite ett tag efter att vi öppnat. Vi har satt kompostgaller för dörren så att den kan vara öppen. På det viset kan de se dagens ljus och hålla sig där, vill de gå in där det är varmare så går även det.
Så jag tänker att hon i alla fall dog med sina nära. Att hon dog efter att för första gången i sitt liv få se och känna riktig luft.

Men det är tungt. Så mycket död.
Jag drömde inatt.
Bär på en sådan klump.
Ett visuellt minne jag inte vill ha.

Från idag.

Hönsen. Dem verkar lugnare idag och de äter verkligen som hästar. Maten går åt i en rasande takt. Nu blir det dessa små sötnosar som får dela på alla matrester. De andra fettodjuren får klara sig utan ett tag.

Alla såg inte ut som denna men bra nära.75 höns tar inte mycket plats. Några är of screan.

Ankkärlek

Jag är kär:

Jag har blivit gammal och jag är FUL. Glasögonen gör det inte mycket bättre, men mitt vänstra öga hatar mig och det gör ont. Om jag stoppar in en lins i det så blir den som klister.


Kolla lilla vingen. HAHA

Höns

Glömde berätta att vi igår köpte 75 höns från ett hönseri. Hade vi inte köpt dem hade de gasats ihjäl.För så gör man med djur dom dessa. De har nått en ålder av 1,5 år och ruggar. Istället för att låta dem göra detta så gasas dem och ett nytt gäng tas in för en ny rad av prosuktion.

Hönsen ser fruktansvärda ut. Många har inga fjädrar alls. De ser ut som kycklingen man köper på ica fast med en tuffsigt huvud. Hemskt.

Men tänk att 75 hönor får plats på en kvm. Igår när vi skulle pyssla om dem och natta dem så bestämde de sig för att tränga ihop sig i ett hörn. och plats fick det.

De går nu på stor yta. Fri tillgång på mat, vilket de vräker i sig och vi försöker tappert ge dem mjuka reden. Men tydligen så har de inget strö i redena på hönserierna för de har spenderar stor del av tiden med att flytta ut all halm ur redena. Vi har inte lyckats lista ut hur vi ska dra el till hönshuset så nu har de batterulampor. Det är lite skumt där inne och helst vill vi att de ska få in dagsljus, Planen är att sätta kompostgaööer för dörren, men de är så nakna så nu är det inget alternativ.
Imorgon tänkte vi dock försöka lufta dem en liten stund.

Det är så hemskt att människor kan behandla djur på detta sätt med gott mod.

Själslig kyla

Jag har vart med om förmånga dödsfall senaste åren. Många älskade har gått bort.

Men det här ät outhärdligt. Det var för plötsligt, för grymt, för kallt.

Han var för fin, för ung.

Synen som mötte mig.

Det var ovärdigt en sådan fin själ.Saknad och älskadIgår var du allas gosegris. Vi skrattade åt hur underbar och speciell du var. Att ingen katt var så go som du, att ingen katt var en sådan livsnjutare.
Vi skrattde åt att dina huggtänder var så stora att de alltid stack ut lite i mungipan speciellt när du sov.
Idag hade du också hörntänderna utanför munnen, men idag sov du inte, i dag var du död.


Det är så fruktansvärt. Det kommer bli tomt och tyst utan dig.
Vu älskar dig

Bäsis

För en stund sedan hittade vi Bäsis vid vägkanten. Död. Vi åkte förbi när jag såg en katt ligga död. Stannade bilen och sprang. Det var Han. Inte ens två år.

Ofattbart. Hans matte är helt förstörd.

Du som kör på katter utan att bry dig om varken öronmärkning eller att det finns en stor gård några meter bort. jag önskar dig allt ont i denna värld.

boppling

En dag kan fyllas med mycket.
I måndags åkte jag, moder och syster ner till byggden Växjö. Syster har äntligen fått tillgång till lägenheten och det var dags att ta ner hennes möbler. Trevligt att åka iväg med mor och syster, men att köra släpvagn i 50 mil ala 80km/h är inte party. Vi sov dock kvar i växjö och åkte hem igår.
Tänk vad utmttande det kan vara att köra på det viset. Jag brukar klara mig bra om jag bara får mina koffeintabletter, men under denna trip var det så svårt att hålla ögonen öppna oavsett koffein i tablett eller flytande form. Typiskt.


Ankorna har i alla fall fortfarande party. Vi försöker dela upp dem i grupper för att hålla det rasrent och lugnt. Mina idioter går med gässen och paduanderna. De parar sig inte mellan arterna så det fungerar bra.
Jag har sålt Linea abla till ett äldre par i dalarna så nu har jag bara fem st. Funderar på om jag ska te med Obliquus och rectus till Byle och se om någon vill ha dem.

 Det är verkligen dags att få upp ett ankhus vid dammen. Pölarna som idioterna badar i är inte fräscha och så illa är det inte om de skulle kunna tänka sig att ta en promenad ner till dammen och sen tillbaka på kvällen. Det har dock visat sig att myskankorna knallar hem medans ankorna stannar och badar så länge de tillåts så varje kväll får man springa runt med gummistövlar och försöka jaga upp dem på land och hem. Dammen är dock både djup och bred så det är svårt att lyckas med detta om man inte är i alla fall tre st.

Ozzy gillat verkligen att vara med ankorna. Han har simmat ut i dammen några gånger men ankorna är inte lika angelägna att simma med honom. Däremot sover de gärna med honom på land.


Inte så bra..alls

Jag kan verkligen inte hålla i pengar! Faaaan.

ännu mera kontraster

Började dagen med att slakta sju tuppar.

Sålde en löpanka

Spendarde kvällen på konsert med Desire. Adept i stora eskilstuna.Typ 200 pers i gammal gympasal.


Nu: Fåglar!


RSS 2.0