Tillskott i Casa de Fluffis

Turné idag. Kom hem med en liten vithätta till Fluffisen!
Fluffisen spatserar spänt utanför i väntan på att träffa den nya hättan.Den lilla nya. Funderar på att döpa henne till Frallan.


Mer i morgon.


Damppalt

När jag var och lämnade djur till ett ställe vi sammarbete med så fick jag med mig en liten palt hem. Kaniner heter numera paltar. Han heter nu mera Damppalt, baserat på hans ursprungsnamn Dampe.


Jag tror att det var kärlek vid första ögonkastet, i alla fall från min sida.
Då och då

..undrar jag varför i hela fridens namn jag var tvungen att skaffa löpankor?!
Så dumma djur. Jag tyckte att tutankamon och hans tjejer var paniksagna, men de nya slår alla rekord.
De fastnar i allt, även i saker det inte egentligen kan gå att fastna i.
Kanske borde jag upprätta en stor fotbollsplan med madrasser som stängsel?
a

Här är dem i alla fall. Jag har ställt upp en av de gamla kaninburarna så att de kan springa runt något när paniken slår till.

Hopplösa relationer

De senaste dagarna har jag vårdat en höns som har haft ont i ett ben. Hon har bott i sadelkamaren nerbäddad i en illerbajslåda. Den har en lägre framkant så hon har kunnat ligga bra ut samtidigt kunnat röra huvudet för att äta ochn dricka med mera.
Hon har ätit och druckit med god aptit. Varje gång jag har kommit in har hon kuttrat och haft en massa andra  små ljud för sig. Jag har flyttat henne,tvättat henne och bytt rent för att undvika äggledarinflammation och jag har smörjt henne med salva med tanke på att hon har varit nakenhöna.
Jag har masserat hennes ben/knä morgon och kväll, pratat och kliat henne samt suttit en stund och samtalat med henne. Jag hade bäddat med ett nosludd under hennes bröstben så att hon har kunnat avlasta benet utan att anstränga hela kroppen.
Ikväll när jag skulle natta henne var hon död. Jag känner mig extremt vemodig, även om jag redan igår förlikade mig med att hon antagligen inte skulle klara sig trots att hon inte gav upp.

Mitt hjärta blöder så för dessa djur och jag vill så gärna ta hand om dem och läka dem. Jag ville så gärna hålla henne och klappa henne men jag visste att det bara skulle göra ont. Jag ville så gärna ta upp henne i  huset och bädda henne vid sidan om sängen.
Jag blir så ledsen, jag utläser så mycket i deras organga intensiva ögon och skarpa ansikten. Det värmer i mitt hjärta när de slappnar av och låter så där underligt och spöklikt.

Jag hängde upp så mycket krafter och ork i denna lilla varelse.

Höns är hopplösa djur att älska.

De nya löpankornaTutankamon och de fyra panikdjuren från E-Zoo. Han hamnade i slagsmål häromdagen med Algot, därav fläcken på halsen.Stämmningen var aningens orolig.Panik hela tiden.Slår man upp ordet panik i en ordbok så får man upp en bild på mina löpankor.Påväg mot det okända.

Nu ska jag ut och bygga ett nytt hägn åt löpisarna.

Eskilstuna Zoo

Idag har jag fått äran att köpa löpankor från Eskilstuna Zoo. Just nu är de inne i stallet och imorgon ska de ut till de andra. Ska göra hängnet lite större bara.

Lägger upp bilder imorgon.

O'shamo

Två kycklingar av 6 skickade ägg! Sjukt nöjd!

YAY!
O'shamo,Äntligen!

Nu har en liten O'shamo anlänt till denna värld! Sjukt nöjd!

Var hos tandläkaren idag och min käft är en katastrofzoon.


Ack denna obeskrivliga glädje.....

Dagens spik i likkistan var att hitta ena pärlhönan ihjältrampad i hästhagen. Tack televerket.
Nu är vi inne i en sådan period då allting bara är skit och röv och död.

Våra kläck går asdåligt. Tre olika kläckare och resultatet är undermåligt. Dem som köper våra ägg via posten har bättre resultat.
Vad gör vi för feeel? Jag har iofs lite teorier men jag vill inte outa min okunskap och låga IQ offentligt. Eller
nåt..

Dagens lilla glädjeämne är dock att 1 O'shamo är påväg ut!! Jag fick hem 6 ägg från Wilbyn på alternativ (eloge till dig) varav 5 st var befruktade. Nu är en påväg ut. Tänk om det finns en lite o'shamo när jag kliver upp imorgon. Detär nästan så jag inte kan sova. Faktiskt.

sinnesstämningen i huset är tung. Kamis död ligger som en dimma över oss och det tär så mycket.
Varje gång jag öppnar dörren till kycklingarna tittar jag så inte han ska komma in.
Jag låter fortfarande ögonen vandra längst med vägarna, kanske han ligger där?
Jag tycker att jag hör honom jama och jag tycker att jag hör honom kloa på möblerna. Döden är vansinnigt svår att hantera.

Något posetivt, på tal om död, är att jag har ringorm! Dvs inte psoriasis som jag var rädd för.
Gröt under löv har aldrig skadat någon.

Action Mile

Detta inlägg greppar efter halmstrån.
I början av dec så fick jag ett privat meddelande på tuben ang action mile. Antagligen barnet till förra ägaren.
Givetvis såg jag inte meddelandet förens idag och användaren har avslutat sitt konot.
Denne hade sökt på action mile och fått upp en av de äldre filmerna som jag la upp på honom.
Jag undrade varför denne inte kommit in på bloggen istället men insåg att jag alltid skriver om honom som Krakken, vilket är ett namn han fick när han kom till oss för att namnet Acke inte är ok på en häst.

För hoppningsvis söker personen på action mile igen och hittar hit.

I så fall:
Krakken som han nu kallas, alt bäbishäst, kom till oss 09 i slutet maj. Vi köpte en unghäst vid namn Buster och med honom kom Krakklingen. Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra av honom men vi hade plats och sommaren låg framför oss och sorgen efter våran Cash gjorde att vi inte riktigt orkade ta beslut. Cash var också ett varmblod och på något sätt var det skönt att ha ett brunt varmblod i närheten. Även om det var där likheterna tog slut.
Krakken letade snabbt in sig i mitt hjärta och jag insåg att han är min andra hälft.
Sen dessa har han följt med mig genom livets motgångar. Han reds till och vi hade många underbara tureriskogen. Han hade en inflammation i nedre och mellersta karpalleden när han kom och jag behandlade honom för det och fick klartecken från vet att försöka sätta igång honom. Allt gick jättebra och vi började med klassisk ridkonst för att vara extra säker på att han byggde sig från grunden och avlastde frambenen så mycket det bara gick. Våren och sommaren 11 blev det klart att han aldrig kommer att bli ridhäst, han gick med specbeslag tills mäster hovslagaren på strömsholm sa annat.
Numera går han som sällskap tillsammans med sina tre kompisar. Han spenderar dagarna med att tukta unghästen med sina vassa tänder och äta offantliga mängder. Han har gått på fri tillgång sen den dag han kom hit.
Igår hoppade mitt hjärta över ett slag när jag såg honom busa och leka i hagen. Han galopperade helt rent i små volter, han stegrade och pep, hoppade över stenrös och det är så underbart att se honom så glad.
Om det är den Action Mile som du och din familj haft så hoppas jag att du känner trygghet i att han är hos mig, och att du även känner trygghet i att han aldrig kommer att lämna mig. Trots att jag krälat på botten så har alltid kommit först och inget har fattats honom..

Action Mile. Nu har jag skrivit det säkert 100 ggr och med lite tur hittar du honom


Tillägg;gårdagens bilder.

Fortsättningen på gårdagens bilder. Idag ska jag ringa telia och fråga varför det kan komma sig att ett 4G modem inte fungerar 1 h från stockholm längst med en motorväg. Med andra ord så bor jag inte i skogen. Rejmyre, det var skogen.

Tonåringarna. Består av två kalkoner, en Isbar, tå orpington och en brahma. Vilda och galna.Kalkonen, som vi misstänker blir en Snopp-Juan. Han är äldst och tar täten här i livet.Enfaldig till gränsernas gräns.Vad ska man säga? Hans nya hobby är att knacka (!?) på dörren med näbben. Sen är det bara att sticka ut en fralla genom glipan (ofta kräver han sin morgonfralla tidigt och då är det kallt) så tar han den och hoppar ner från trappan.
Men, vörtbröd/påskbröd var inte godkänt alls, i brist på fralla och annat vitt bröd så fick han det och blev helt vansinnig, skrek, kastade iväg brödbitarna och tänkte bitas. Hur?! Inatt vid 02:00 stog han där ute och skrek, när C öppnade dörren så stod inte bara han där, utan även hans två honor.
Häromdagen när det var stängselbygge och vi lämnade dörren öppe för att hundarna ändå var med oss, så knallade han in i hallen och skrek tills mannen i huset kom och uppmärksamade honom.
Gäss är nog de bästa djuren ever.
Såhär ser gässlingarna ut i dagsläget. Målbråttet är nästan passerat kycklingljuden är ersatte med hesa skrik. Ibland slår dem på stort och väser.

Så här såg de ut i slutet av februari:


Bilder på hönserihönsen

Nu har jag orkat fixa lite bilder på djuren. Egentligen har jag flera men husets lina fungerar inte om jag laddar upp bilder på detta viset. Allas internet dog när jag satte igång och så var det med det. Jag måste verkligen få ordning på min 4G sticka.

Nåväl, några utvalda bilder.


När man är höna gäller det att spatsera för allt vad man är värd.


En höna har även all rätt i hela världen är se riktigt ond och skeptisk ut.


Västersäbys stolthet. Eller hur.


Lamslagen av orättvisor

Livet och dess orättvis fortsätter att lamslå våra liv och ta våra djur.
Dagen innan Kami hittades förlorade vi två av våra Pekingankor.
Dagen efter Kami tog duvhöken ankan Kalle mitt på ljusa dagen. Han var bakom ridbanan i en vattenpöl.
Hela gårdagen ängnades åt att stängsla och många tusen är nu investerat i bärnät stolp och stängsel.
Myskankorna är nu inne i ett hägn vid dammen. De har en tendens att knalla iväg så långt bort.

Livet fullt av så många motgångar.

Lilla lilla Kami

Igår hittade vi honom.
Husets kattunge Kamisama försvann den 31 mars och igår hittade vi honom i en av gödselbassängerna. Död. Drunknad.
Hushållet är lamslaget. Lilla bäbis, inte ens ett år.
Den värsta farhågan sen vi flyttade hit var just detta. Att en av dessa bassänger skulle skörda ett underbart liv.Jag har då aldrig träffat på en kattunge som har varit så extremt klumpig.
Första gången han fick vara ute lös i hela huset kastade han sig på en lakan som hängde över trappräket och  ramlade rakt ner för trappan. Turen var med honom och han landade i en påse med vinterkläder. En gång försökte han hoppa upp på fönsterbrädan vilket resulterade i att han ramlade, slog huvudet i fönsterbrädan, sen i stolen för att sedan totalkrascha i golvet med huvudet rakt i varmvattenrören. Tänk om detta var de enda gångerna han gjorde detta. Men otaliga gånger i hans liv kom han att tappert försöka hoppa upp på något för att sedan rasa i backen.

Jag har aldrig heller sett en katt vars ögon blev alldeles rödrimmade när han var trött, eller en kattunge som snarkade som en hundraårig hund ala Ozzy.

Fett var också någonting som drabbade honom i unga dagar. Ganska snabbt fick han en hängmage som gjorde att han såg ut som en steriliserad katthona.

Det gör så ont att ha förlorat denna lilla underbara varelse och det gjorde så ont att se hans matte vråla i smärta och hans husse skricka och slå vilt omkring sig tills han själv blödde.

Vila i frid Kamisama!
Hoppas himlen behandlar dig bättre än livet.


regn och vattenpölar

Orkar inte riktigt engagera mig i bloggen just nu. Orkar inte engagera mig i så mycket alls förutom djuren.
Vi hämtade i alla fall hem höns från hönseriet. 210 st blev det. Vi fick inte plats med fler. Det känns skönt att veta att dessa djur kommer att få en chans till ett stressfritt liv med värdighet som ett liv förtjänar.
Helst av allt hade vi velat ta hem alla, men det krävs en hel del av oss sen också.

Givetvis så regnade det igår, och givetvis så lyckades fyra individer ta sig ut och irra bort sig. Sent igår så hittades den sista hönan under en av bilarna. Hon låg i en vattenpöl och var rejält kall. Stackarn.
Idag lever hon och jag är riktigt glad över att hon har en sådan kämparanda. Jag försöker övertyga mig själv om att hon inte kan ha legat så länge för kammen hade inte den otäcka blå färgen. Däremot var hon vit som ett spöke.
Jag bäddade in henne mot min kropp och strök henne över ryggen medans de andra letade fram värmefilt och värmedyna. Ett tag hade hon värmedynan närmast kroppen och sen la vi den om skydd mellan henne och värmefilten. Efter en timma öppnade hon ögonen och en halvtimma efter det fick vi i henne vatten.
Innan vi la oss fick hon bo inne med kycklingarna där det finns värmelampa.
Vi har litet utrymme som rymmer varmvattenberedaren och en liten smal passage vid sidan om. Där har vi kycklingarna under en värmelampa om på golvet bredvid bäddase jag för henne.
Nu när jag kollade till henne så sov hon. Hon är fortfarande spänd och hade inte rört sig mycket för jag fick visa henne vattnet bakom henne.
Med lite tur så överlever hon, hon är en bit påväg.

Idag är en ny dag med regn.


Idag...

...kommer hönsen från hönseriet.

ful som stryk

Ful som stryk

Rövhuvud

Skiter i dagens sko. Så kul var det. Jag har en del pervoskor som många lätt skulle dregla över.
Det känns bara som om det just nu är bajs och att jag inte orkar.

Lucifer är fortfarande borta. Som det verkar hade han försökt ta sig in till gården med blivit stoppad av Earl. J sa att han sett två st stora ankor slåss som fan. Varav en var Lucifer (med största sannolikhet). Jag sprang allt vad jag kunde till platsen där de hade skymtats men det var lönlöst.
Det finns flera saker som antyder på att han är vid liv. Men jag orkar inte hoppas heller. Antagligen är han död och uppäten. Varför skulle han vara ett undantag?

Kattungen Kamisama har varit borta i tvådagar. Vi har letat längst med vägen och diken. I skogen, gösselbassängerna osv. Men samma sak där, inte ett spår. Det vore hemskt tråkigt och rävfan klippt honom också.

Idag har jag åkt en massa bil med arga höns i en kartong. Sjukt mycket liv det var på dem.

RSS 2.0