kuk

Lyssnar på Hel-Tysta tankar. Mår dåligt.
 
Slösade pengar idag på rean. White trash,wuh. Bytte mina anchorsmycken.
 
 
Det luktar i kylen. Skanfixa det.
Det är tvätt i maskinen. Ska fixa det.
 
 
KUK!
 
 
(insert-fånig-låttext-på-engelska-typ joinmeindeath. Eller-ännu-värre hurt- av nine inch nails)

Lite blandade småhopp

 
Det slår aldrig fel med ett bad, även om småbaljorna fortfarande är roligare än dammen.
 
 
Desire spenderar quality-time med babbling
 
 
 
Humbern blev snabbt utbytt mot en Lincoln Continental. Den lackades snabbt om och fick lite mera stil. Givetvis var jag inte delaktig i arbetet. Jag kan inte ett piss om det.
 
 
Kali har tydligen spenderat otaliga timmar i soffan. Om inte hela natten. Hon sov i alla fall som en död när jag klev upp vid halv nio.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sista dagen för en liten gässling

Som vanligt var gårdagen kantad sorg och fittiga fittkänslor
 
En av gässlingarna har varit dålig sen den dag den kom hit. Den har varit väldigt svag och fått extra uppsyn. Igår var den sämre igen och jag beslutade att det var dags för den att flytta in i huset. Egentligen insåg jag väl redan på morgonen att det var dags för den att vandra vidare snart.
 
Etapp ett var ett varmt bad. Ingen flappfot ska behöva gå i döden utan ett ordentligt bad och utifall den skulle överleva så var det verkligen läge att tvätta den ordenligt.
Sen fick den vara med mig hela dagen. Den sov tillsammans med mig, hela tiden invirad i filt och värmefilt. Vi var ute i solen en stund och medans jag fyllde vatten och pysslade så låg den i solen med en filt över sig. Så fortsatte dagen. Ett tag när jag behövde städa så lärde S mig hur man bar den i sjal.
På eftermiddagen så slöt den ögonen en sista gång. Vid den tidpunkten så hade den penetrerat mitt hjärta helt och jag sörjer och gråter. Ett litet skört liv. Den var i alla fall helt trygg och det går inte att beskriva hur fantastiskt det kändes när den borrade in sig under mitt hår och la näbben mellan mina nyckelben. Då och då nibblade den mig på halsen med den lilla näbben.
 
Badandet. Vattnet var varmt och skönt och den låg och flöt runt som en liten badanka. Ibland blev den så till sig att den viftade på stjärten och smaskade. Vilket är det mest charmiga som finns när det kommer till flappfötter
 
Efter badet kollade vi på Top Model och how I met you mother. Det var riktigt mysigt och jag bytte ut handduken mot en mysig flanellskjorta efter ett tag.
 
Det var väl vid denna tidpunkt jag insåg att den faktiskt inte skulle överleva. Den frös ute i solen så jag bäddade ner den en stund. Kali var med och såg till att det gick som det skulle. Den både åt och drack lite.
 
I bärsjalen med döskallar. Bara för att jag skulle showa utan händer så tappade den orken att hålla uppe halsen.
Jag önskar att den levde idag. Jag hade tänkt sova med den inatt. Igår innan vi fick besök så hade vi somnat i sängen. Jag hade virrat in oss båda under ett duntäcke och den var inbäddad i min skjorta. Jag höll den så pass när att vi andades i samma takt.
Fan. Jag gråter.
 
 
 

avlivning

S fick precis skjuta gässlingen. Den kunde inte använda benen som den skulle.
död och åter död.

Bild på minipalt

Min ena spettshätta fick nyss vandra vidare. Nu på morgonen var han så pass dålig att jag valde att ta bort honom. Jag undrar vad han råkade ut för. Jag misstänker att det var alla timmar ute i regn. Han skulle med djävulens våld vara ute hela tiden. Jag tog in honom försent antar jag.
 
Cadillac brilljerade igår och trampade ner en gässling. Det är ingen tvivel om vem det var heller för J och T åkte förbi precis när han jagade ikapp den och slog ner den med framhovarna.
Otroligt nog lever ällingen. Vi tog in den och hittar inga tecken på skada. Skrapad på ena benet och svälld, men inte oroväckande. Inga brutna ben och ingen smärta vid palpering av rygg och höfter.
Den lille måste ha blivit mera rundsparkad än något annat.
Den ligger nu uppe på en filt, Den rör sig inte frivilligt men har flyttat på sig under natten.
Förhoppningsvis har den bara sjukt ont men repar sig.
 
Jag hoppas att det inte finns några skador på inre organ.
Just nu har den vake blick och vrålar om man kommer nära. Den tystnar snabbt däremot om man håller den tätt intill så att den får borra i huvudet i håret.
 


Nu är bäbispaltarna så stora att jag vågar störa för ett foto.
 
Just nu huserar de i en vanlig sketen trekantig kaninbur. Det enda stället som har visat sig säkert.
Jackie den vidriga katten har nämligen fått smak för kaninungar och har antagligen satt i sig en hel kull av Harpalts ungar. Med andra ord kommer Snurrepalt och minipaltarna bo lite trångt till de är snabba nog att ta sig undan.
Problemet tidigare har nämligen varit att kaninmamman gömt ungarna så att vi inte hittar dem, tyvärr gör katterna det.

Bilder del 2

Måste älska det nya objektivet! Nästan ett måste för att kuna få bilder på allt i löpanksväg.
 
Efter att ha väntat tålmodigt i flera minuter fick jag äntligen en bild jag ville ha. Så fort någon började flaxa så var det alltid någon som var tvungen att lalla emellan.
 
Fluffisen!
 
Lord of the Flies, han gör sig riktigt bra på bild.
 
Word...
 
Han måste vara en avkomma från T rex i rakt nedstigande led.

Bilder del 1

Funderingarna när ällingarna skulle kläckas besvarades igår när dessa små knyten uppenbarade sig själv. Jag misstänker att de är närmare två dygn.
 
En av förra kullens ällingar blev nyfiken. Mamman väser,vänligt men bestämt.
 
Nyfiken samtidigt som det är lite läskigt där ute.
 
Snyggingen. Skarp som få.
 
Den ena av mina två spetshättor. Tyvärr är den andra krasslig och bor på övervåningen.
 
Damppalt tar hand om den enda BG korsningen. Så söta. även om honan ser aningens korvaktig ut i ansiktet.
 
Bad i ren frenesi.
 
 

ur funktion

Jag är så frusterad just nu. Allt glider ur mina händer. Allt glider ur mitt liv. Hela jag är borttappad. Det finns inget fast att ta vid när jag ramlar.
Vad är ut och vad är in? Just nu är allt en balansgång på lina.
Jag ser så mycket som jag inte rår över. Jag är så maktlös i en situation där jag inte får vara det. Tafatt när ett hjärta behövs. Just nu står jag vid fönstret igen och betraktar mitt eget liv. Men det är ju jag ska vara på andra sidan fönstret. Det är nu jag ska fungera som en människa. Inte ett kolli.
Jag vet bara inte vad jag ska ta mig till. Allt smulas ner i små smulor och det finns inte en chans att lappa ihop det som går sönder.
Jag önskar att jag kunde vara mer. Jag önskar att jag förstår mer. Jag önskar att jag kan vara trygghet.
 
 
 

Väckt av gässen

En global undersökning från Metropolitan Report i fjol visar att stockholmare i åldrarna 18–49 tatuerar sig mest i hela världen, med undantag för enstaka naturfolk.
 
Det är svårt att inte älska aftonbladet. Men eloge för att de för en gångs skull inte glömmer bort att Europa och Usa inte utgör hela jorden.
 
 
 
Jag vaknade av att alla gässen lät som mistlurar så jag antog att det var räven som var här. Rätt hade jag också. Den fick inte med sig några av våra i alla fall. Övervägde att somna om men det är lika bra att vänta tills jag har släppt ut alla om en timma.
 
 
När man minst anar det så har man tre stora gäss i hallen. På bilden är de otroligt förnärmade över att jag hade mage att jaga ut dem.
Det är inte lätt att vara gås inte.
Senare på eftermiddagen var det en kalkon som var inne och sprang.
Otippat.
 
Sist men inte minst:
Som den svensk jag ändock är har jag all rätt att klaga på vädret.
Regnet är inte min kompis.
 

larver i älling

Jag är inte kräsmagad, men idag var gränsen nästan nådd.
 
En liten älling hade kämpat i ett dygn för att ta sig ut ur ägget. Jag bestämmer mig för att plocka ur den trots att den inte var helt redo. Det var det eller döden. En chansning helt enkelt. Det såg ut som om det skulle gå bra. "Navelsträngen" såg bra ut.
Komme tillbaka efter en halvtimma för att bedöma läget. Lyfter ut ällingen. Upptäcker att hela jävla buken kryllar av små larver. Navelns ingångshål har öppnat sig och det nästan väller ut larver när jag lyfter upp den.
Jag blev så chockad för att ällingen var så sjukt pigg och stark.
Det lilla livet avlivades omgående.
 
Jag mår illa.

larver i älling

Jag är inte kräsmagad, men idag var gränsen nästan nådd.
 
En liten älling hade kämpat i ett dygn för att ta sig ut ur ägget. Jag bestämmer mig för att plocka ur den trots att den inte var helt redo. Det var det eller döden. En chansning helt enkelt. Det såg ut som om det skulle gå bra. "Navelsträngen" såg bra ut.
Komme tillbaka efter en halvtimma för att bedöma läget. Lyfter ut ällingen. Upptäcker att hela jävla buken kryllar av små larver. Navelns ingångshål har öppnat sig och det nästan väller ut larver när jag lyfter upp den.
Jag blev så chockad för att ällingen var så sjukt pigg och stark.
Det lilla livet avlivades omgående.
 
Jag mår illa.

hästmys

Tungt huvud på trött häst.
 
 
 
 
Den kroppsdel som aktiveras sist hos hästar är tydligen underläppen. Tonto spenderade säkert fem minuter med att få tillbaka motoriken.
 
 
Jag måste verkligen ägna mer tid åt min pålle. Vi stod en lång stund på detta vis. Problemet var bara det att hans huvud väger en hel del. Han verkade inte ha några större planer att hålla upp det av egen kraft.
 
 
 
 
Så här kan stå/ligga i timmar. Av säkerhetsskäl så blir det bara korta stunder. Han är så mysigt. Både han och jag somnade nästan.
 
(Jag planerar att skicka byxorna till eldningstunnan. )

penisförlängare

 
Humber hawk Saloon 56.
Det enda exemplaret i europa som är besiktat. Även med på startsidan på denna sida:
http://hem.passagen.se/hawk56/Humber.htm
 
Jag brukar garva lite åt skryt över plåtburkarna på hjul. Men veteranerna är faktiskt såpass heta att till och med jag gror en kuk som en totempåle. Iää Bäbi!!
 
 
 

icke kronologisk ordning

 
Han flubbar så roligt med mulen när han får vatten på den. Idag var han lite tvär däremot.
 
Hotad av en lömsk gås. Närmare än såhär vågar han inte komma däremot.
 
Lemon Tree lever livet i slabbet. Hon vet hur man roar sig.
 
Så söta djur men ibland så glimtar ondskan fram.
 
Zingo inventerar höpåsarna.
 
 
Söt skitaktig gås.
 
Nyvaken hest
 
 

asfånigt

 
Asfånigt en men jag måste posta låten igen och ännu en gång undertryka hur fantastisk den är.
Den penetrerar mitt hjärta såpass att jag det blir tungt att andas när jag hör den.
 
Helt sjukt.

Zingo

Se på fan! Äntligen en bild på Zingo som är bra.
 
Han ser jättekul ut nu. Växer så det knakar. Häromkvällen drog han en repa och kraschade rakt in i mitt ben, slog omkull och sprang vidare. Hur han tänkte där vet jag inte riktigt.
 
 
 
 
Fågeln och ällinargarna. Tyvärr förlorade vi några innan vi insåg att det var en kalkonhona som mördade ällingarna på löpande band.
Nu går hon med tre myskällingar och två peking.

Bittert blöt äckligt kaos.

Allt är ett vidrigt kaos. Det är blött ute. Alla gässlingar och ankor har tagit sig igenom avspärrningen i stallet och har således varit i hela stallet är besudlat med skit som blöta breda flappfötter har irrat runt i.
Det behövs ny halm i samtliga bostäder. I det lilla huset så har ankorna vält ut vattenskålen och orsakat en sörja utan dess like.
Fågeln som numera är mamma (myskanka) har tappat kollen på ällingarna och en älling som är under veckan hade anslutit sig till skaran med gäss.
Broiler/ross-kycklingarna skapar ett eget kaos är 50 st sådana är verkligen sjövilda. Även där är det kaos. Sen hur 50 st små kycklingar kan riva upp en hel box på 12 kvm är ett mysterium. Snart börjar de bli stora på riktigt och gud vet hur det ska gå.
 
Vet inte om jag nämnt detta, men vi har numera 30 st gässlingar korsning med italienare/skåne. Även dessa är i ett kritiskt skick. Jag förstår inte hur dessa människor gör för att få djuren i det skicket. De är i alla fall fyra veckor. Stora som monster och flertalet har ont i benen. En var jag osäker på skulle överleva men den lever men spenderar en del av tiden under värmelampa.
Så nu fylls tomten ut av en gäng varelser som verkligen ser ut som dronter.
 

Power Meet

Vi gav oss ut en sväng på power meet i västerås. Vi har en gammal cheva med bara två säten. Perfekt utrymme för lite crusing i bakdelen av bilen. Tanken var lite plötslig, men vi fäste tjurhorn på grillen, slängde in lite filtar och pyntade men fjädrar lite överallt. Mer behövdes inte. Vi åkte fyra på eftermiddagen och var hemma vid ett. Alla dessa timmar spenderades med att köra runt crusingleden som gjorts genom västerås. Över fyra mil puttrade vi runt.
Det var skönt att hitta på något nytt. Vädret var bra, stämningen var god och omgivningen bjöd på ögongodis.
Jag hade hoppats på fler pinuppor men blev besviken.
 
Inleder bildserien med en bild på en extremt otäck bild. Need I say more?
 
 
En av många extremt snygga bilar. Jag har aldrig varit ett fan av motorfordon. Men bilar av den här sorten tillsammans med en festivalkänsla belyser bilarna med charm faktiskt.
 
 
Vi anlände på eftermiddagen och allt eftersom det gick emot kväll så dök fler och fler amerikanare upp.
 
Det som gjorde att jag stod ut med det var att det fanns humor i hela power meet. Det var tydligt att vissa lägt ner själ och hjärta sina bilar. Sen fanns det allt ifrån blöjraggare-raggare samt vanliga sinnessjuka människor.
Helt ärligt? Vem vill inte åka militärbil?
 
 
Variationen av utsmyckningar var stor. Ekipage som detta var inte en ovanlig syn.
 
En bild på mig. Det gäller att passa på att använda alla dessa korsetter som ligger och skräpar. En skräpande korsett är inte ok. (Det är inte en riktig korsett. Men för den som inte lider av korsettfetisch så fungerar benämningen utmärkt) Däremot överväger jag om regelbunden hårborstning skulle kunna vara ett alternativ?
 
Stilfullt.
 
 
En av de första tropiska nätterna för detta år. Jag tycker att bilden förmedlar lite sommarnatts känsla.
 
 
Hittade de monochroma inställningarna precis när minneskortet blev fullt.
 
 
 
 

B.U.T vs Bronze

Igår fick Bronzekycklingarna komma ut till de andra ungdjuren.
 
 
 
Till vänster ser vi en Bronzekyckling (inkorrekt benämning, färgen heter något annat) och en B.U.T. Bronze är närmare 10 veckor och B.U.T till höger är sex veckor på dagen i princip.
Bilden illusterar industriproduktion samt hobby djur. B.U.T står för British united turkeys. Dessa djur ät kalkonens Broiler(belgian Blue. För tunga för naturlig parning och insemeras därav. Föräldradjuren importeras från England och att få tag på avelsägg är omöjligt har det visat sig. (Du som lyckats får gärna höra av dig). Dessa monster slaktas vid 16 veckor och vid fortsatt gödning stannar hjärtat alt benen viker sig.
Våran plan är att hålla dem på ett vanligt foder, dvs inte gödning. De går ute och får röra på sig för att utveckla muskler. Än så länge går det över förväntan, de pickar hellre ute än äter spannmål. Förhoppningen är att få fram en korsning ellan Bronze och B.U.T. .
Om dessa små bäbisar visar tecken på att bli "dåliga" så slaktas de naturligtvis innan de går sönder.
 
Den så egensinnigs Lady har gjort en helomvändning och blivit social. När jag satt på huk för att försöka få bilder på de nya förvärven så upptäkte jag att hon faktiskt i princip bredvid mig. Till synes oberörd av min närvaro.
 
 
 
 
Två av tupparna jag fick av en mycket trevlig kvinna i stockholmstrakten. Tanken var grytan men som vanligt så smälter mitt hjärta vid synen av en tupp så vi får se hur det blir med den saken.
Jag fick med mig två spetshättade apenzeller samt tre si fifty five flowery. På bilden; spetshätta och fifty five flowery. Jag behöver nog inte förtydliga vem som är spetshätta.
 
 
 
Mamma ankas bäbisar börjar växa upp. Min misstanke är att ällingen är en hane från blåtiran. Jag tror i alla fall att det är en mysk. Vi passade nämligen på att ge henne några köttankor precis när ho fått de andra små liven.
Tycker nämigen att den ser lika dryg ut som en myskanka.
 
 
 
 

Nikki Sixx

Det är sällan jag hör en låt och faller pladdask. 
Men den här är otrolig. Med risk för att låta fånig, men texten högg mig rakt i själen.
 
 
 
Nikki Sixx med Skin

Teh evil eye

Bilen överlevde. Anf there was much rejoycing. yaaaaaay........
 
 
 
I förrgår vaknade jag av att mitt vänstra öga såg ut såhär. Dagen innan var det lite irriterat men jag trodde det var en illasittande vagel med onda utsikter.
Tyckte situationen var otäck men ett läkarbesök visade att det inte är något farligt. Ögat har reagerat på någon typ av stress antagligen. Nu använder jag kortisondroppar. Inflammationen går över av sig själv men gör det ont och trycker så hjälper dropparna.
Redan igår såg det mycket bättre ut! Så det hade inte ett dugg med laserbehandlingen att göra. Både ögonläkaren som utförde behandlingen och ögonläkaren på västerås ögonmottagning intygade det.
Tur det.
 
Enköping lasarett har ännu en gång bevisat sin oduglighet. tvi på den fittan som sabbade den här dagen. Tack televerket!
 

bra jobbat

Jag tankade precis den nya mercedes diesel med bensin. Dålig stämning.

Even angels will fall...

 
Fluffisen äger.
 
 
 
Lilla Frallan är hiskeligt ful, men hon har en viss charm och nu är hon faktsikt runt Fluffisen på dagarna.
 
 
 
20 st BUT kalkoner har införskaffats. Planen är att korsa med Bronce för att få fram en snabbväxande typ som inte får hjärtattack och bryter benen efter 16 veckor. Fem veckor och bedårande.
 
 
 
Bevis på Damppalts ondska. Märk den vita fjädern på höger sida av bilden,vid trädstammen. Lägg sedan märke till alla fjädrar på marken. Dampes värk.
Bakom trädet befinner sig fyra st stora Brahmor och gömmer sig. Hörnet är så litet att de står på varandra.
Om jag får vara seriös så är situationen helt klart ohållbar. En höna hade en mycket otäckt sår idag i ljumsken. Om det är dampe som är boven så vet jag inte riktigt hur jag ska lösa det.
 
 
 
Det gäller att ta en paus, det är ett tungt jobb att sköta en gård och alla djur som vägrar förstå att han äger världen.
 
 
 
En bild säger.....omg.
 
 
 
En riktig tupp!
 
 
 
Han ser så elak ut men han är så trevlig och på kvällarna innan jag släcker brukar jag stå och klappa och klia honom. Han verkar ändock tycka att det är ok för han kommer fram och följer efter mig. Om någon annan än jag öppnar på morgonen så burrar han upp sig och går till attack. Han stannar däremot alltid precis innan han kommer fram. Men det är viktigt att sätta ner foten.
 
 
 
Fluffis, even angels will fall.
 
Mina snygga O'shamo börjar bli svåra att föreviga på bild. Den nya sporten är att springa rakt in i kameran.
 
 
Zingo är min belgiska jätte på snart fyra månader. Med andra ord är han relativt stor. Notera kalkonen som kommer in i bilden. Stor och lömsk. Medans Zingo är stor och feg.
 
 
Tuppen utan namn är riktigt stilig. Han är dock accepterad bland kalkonerna och på nätterna sover han antingen tätt intill kalkonerna alt under vingen på en av de vuxna hanarna.
 
 
 
 
 
 
 

Stone Stanly


Filmsnutt på Snigelpuff

Traveler tömkör sin nästan vuxna puff.
 (http://travelerhorses.blogg.se )
 
 
Jag är så sjukt imponerad äver hur bra hon är med djur och hur hon ständigt hittar helt egna sätt att klara av situationer!
 
arbetsförmedlingen idag. Ny handläggare.

RSS 2.0