Bilder på Pekingankor och pärlhönsLiten pärlhöna. Den första vi kläckt fram. Med lite tur blir det några till snart.Vi räknade att vi 12 st pekingällingar.Några fick prata med Ozzy, ingen av parterna verkade vidare roade.Det är ett jävla gissel att fota pärlhönsen. Det går inte att komma nära och de fladdrar runt mer än vad löpankorna gör. Denna tar till flykt.Närmaste jag kommit med kamera.PekingankorEftermiddags putsningPeking är i alla fall lugnare än vad pärlhönsen är. Riktigt trevliga faktiskt.

Våran myskanka Lucifer har antagligen blivit tagen av räven. Om jag redan skrivit det så skriver jag det igen. Jag har letat både igår och idag men hittar honom inte. Han har aldrig lämnat Lucias sida men nu går hon och de andra honorna ensama. Så LESS!

En dag i piercingens tecken

Madde fyllde 19 igår och det firades bland annat med att C piercade lite.
Det blev navel för Madde och kompisen Anette och öra för mig och D.

Tänkte göra lite flera intima också, men jag måste skaffa bättre ringar.
Men gröt under löv har aldrig skadat någon!

Jag vill tatuera mig!!

Nu ska jag ut och fylla vatten och samla ägg.
Det är kallt


Intermission landet obehag

Idag är bloggandet inställt, med undantag för detta:

http://www.northkoreanrefugees.com/2007-09-atbirth.htm

En man född i ett fångläger i Nordkorea. Han lyckas inte bara ta sig ut ur lägret, han tar sig ut ur diktaturen.
Det är så ofattbart att detta händer.Skor vol 10

Jag misstänkere att jag ligger i fas nu vad det gäller dagarna vs skorna. Jag kan lika gärna ha fel. Men skitsamma.Skorna är slit och släng men fungerar någorlunda som snyggare skor. Din Sko. Köpte dem 06 eller 07 så de har fått genomleva en hel del stress.


Sitter och lyssnar på Ludovico Einaudi. Låten heter Divenire och jag minns att jag lyssnade mycket på den under min tid på 161:an.
Jag kan inte låta bli och fundera på om det jag kände då var på rikitgt? Var jag en människa då med?
Det fanns en skötare där.  Det heter faktiskt mental skötare. Inte vårdare eller något annat fint. Utan skötare.
Det fanns i alla fall en skötare där som jag ansåg vara tillförlitlig. Det var mycket viktigt för att denne skötare fick höra den här låten. Antagligen för att musik kommit på tal under någon gången konversation. Skötarnas jobb är att bland annat konversera med psykfallen på avdelningen.
Så vi satt och lyssnade och mitt hjärta bultade hårt. Den här låten var så viktig! Kommer det att höras hur viktig den är?!
Låten var jättebra självklart. Jag tyckte mig se uppriktighet i skötarens ögon. Det hade kanske varit rätt person att förmedla känslan till. Eller?

Idag skäms jag så över allt sådant. ´Hur kan jag inte fatta att skötare bara är skötare? Det är väl klart att de inte sitter och egagerar sig på det viset. Jobbet kräver ett visst agerande. Skötaren visste att det inte fanns något läge att säga något alls om den egna smaken i det läget. Minsta fel från dennes sida och jag hade kapsejsat och legat som ett kolli ytterligare en vecka.
Därför undrar jag; Var det något som var på riktigt?


Ogin

Jag känner mig ogin.

Skor Vol.9+ Bilder


Jag ligger efter med skorna. Får bli en till ikväll så jag kommer ikapp.Världen är stor. Intrycket förstärks nog av Ozzyz nos som är skrämmande nära.Promenad.Dodgar katten.Vaktlar är det nya tillskottet, detta är en fläskvaktel.Kali kommer bra överens med T Rex och Fetthuvud.Smek och Kali. Smek kommer gärna fram när hundarna är stilla.Smek och Kali, denna gången i slänten.Jag och Markisen. Han är ganska tung, Magen må vara skitig, men det är så fettig och gosig.Smek och Ozzy.
Köpa sommaren 10 på Din Sko. Mina slit och släng skor. Går att gå ha i alla situationer. Helt enkelt semi-snygga. Givetvis billiga.


Skor Vol.8Jag försökte fota löpanksällingarna. I mitt stilla sinne såg jag framför mig hur de stapplade runt och pep lite oroligt medans jag tog några fantastiska bilder. Så var det inte.
Tydligen är de små jävlarna sjukt snabba. Lika hysteriska som sina fäder fast små och riktigt svåra att få tag på. Denna bilden blev i princip den enda som var värd att kallas bild. I dag ska jag ut med systemkameran.
And what else floats in water?
- A duck!T Rex the Almighy COCK.erhh rooster....Dessa är vad jag kallar ett par riktigta "horskor". Köpte dem på din sko när jag var 13 år gammal. Typ 01 med andra ord. På den tiden var Din Sko riktigt vilt.
Jag har nog aldrig faktiskt använt dem. Men jag hänger kvar vid dem då de symboliserar hur jag vid en ålder av ringa 13 år var påväg att utveckla det sinnessjuka sinne som en gång skulle bli jag. typ.


Skor vol. 7 (lite sent)

Volym 7 får anpassa sig till att jag inte orkade igår. 7:an får helt enkelt nalla på 8:an lite. Kränkande?nej, tror inte det. Skor ska inte tänka, men vem vet vad som rör sig i skornas rike?Inköpta från Ellos hösten -10. Helt underbara och grymt snygga. Använda i alla fall tre gånger.


Skor Vol.6

Hemma igen i alla fall. Trippen tur retur ala göteborg tog närmare 7 timmar. Så kul, verkligen.
Vissa dagar blir helt enkelt inte som man tänkt sig.
De senaste dagarna har det kläckts i alla fall 30 kycklingar och nu börjar ällingarna droppa in. Om en vecka väntas det gässlingar peking och cayuga. Full fart på de små liven.
Bortfallet har varit minimalt av alla dessa och det känns posetivt. Det känns skönt ha bra avelsgrupper. Lite tråkigt är det däremot att den stora kläckaren inte har gått 100% hela vägen. Det hade varit kul att så hur kläcket gått då. Nu vet vi felet däremot så i framtiden blir det bättre.


Det andra paret som inköptes från Nelly var dessa Jeffrey Campbell. Jag vill poängtera att det är inte märket jag vill betala för, utan modellen på skon. Tydligen finns det inga billigare eftersläntare som har samma utsökta former och attityd. Det är helt enkelt något speciellt med Lita serien.
Jag har inte gått i skorna ännu, men de är provade.
This is some good shit folks

on the road

Fram och tillbaka till göteborg är ett kul sätt att starta dagen på. Jag måste pissa.

Vårtecken samt Skor Vol.5I en av rabatterna som gud glömde. Misstänker att det är en tulpan. Är inte säker dock.

Idag kom de! Skorna som beställdes i början av veckan. Detta är det ena paret. APSNYGGA! Inköpta på Nelly.se. Trodde inte att jag skulle handla där någon gång.Men men. All Hail Nelly!

Skor Vol 4

Först vill jag inleda med; Fan!

Nästan allt kött från kon är förstört. Frysen vi fått låna var inte pålitlig och idag när allt skulle flyttas över till den nya så var en del av köttet grönt. Så var det med det.
Inköpt under 2011 julhandel. Det var inte planerat, men ett äkta skoköp är inte heller planerat.
Köpta på Deichman. Valde att gå förbi butiken fast jag vet att jag egentligen inte borde. Skymptade ett gnistrande i skyltfönstret och så var det med det. Köpet kändes ännu bättre eftersom jag betalade 89 kr för dem. Inte illa det.

Film ala gässlingIgår. Helt sjukt. Markisen och gässlingarna. Tyvärr fick jag inte med hela episoden.
Den första löpankan. Det är svårt att stå och gå. Men den är en jävel på att hoppa!Inget fokus alls, men helt underbar bild. Löpankor kräver visst en enorm fototalang.Jättesöt.Jätteondskeful. Lömska djur det där.

Dagens sko dyker upp senare.

Förmidagens bilder samt Skor vol.3Det är inte OK att störa gässen under ruvning. Budskapet är tydligt.En löpankas första ögonblickOrpingtonkyckling. Kläcktes undet gårdagen men var väldigt kladdig. Fick en dusch nu på morgon och sattes i kläckaren för att torka upp lite innan den får komma in till de andra igen.Nöjda parakiter, Lucifer i förgrunden. De kommer att få vara i hallen några dagar till.Lämnade dörren öppen när jag gick upp för att hämta tvätt. När jag kom ner stod Markisen på tröskeln och skrek. Jagade ut honom och han blängde misstänksamt på mig ett bra tag.


Dagens sko vol.3:Stövlar med ett helt ok foder. Höstens inköp från ellos. Varje höst brukar det dyka upp någon sko som helt enkelt måste bli min.
Väldigt sköna att gå i. Säsongen för användingen tar väl slut nu när våren står runt hörnet.

hunden som stal

Finner detta i köket:Kali har ännu en gång gått in i sovrummet och tagit mina underkläder. Det händer då och då.
En gång när jag var borta över dagen hade hon tagit mina trosor och lagt dem precis framför ytterdörren. Med tanke på att vi ofta får besök av människor som kliver rakt in så vore det lite pinsamt om de snubblade över mina ganska så utmanande trosor...

Vi har kläck nu och hitills har vi två gässlingar, orpington och brahma. Det verkar som om det kommer ut några löpankor idag också.
Nästa beräknade kläck är om tre dagar. Vi hoppas på att det blir en hel del kycklingar då hela 120 kläckaren är full med befruktade ägg. Tyvärr så gav ju den automatiska vändingen upp så i värsta fall blir det inte så bra som det är tänkt.


hunden som stal

Finner detta i köket:Kali har ännu en gång gått in i sovrummet och tagit mina underkläder. Det händer då och då.
En gång när jag var borta över dagen hade hon tagit mina trosor och lagt dem precis framför ytterdörren. Med tanke på att vi ofta får besök av människor som kliver rakt in så vore det lite pinsamt om de snubblade över mina ganska så utmanande trosor...

Vi har kläck nu och hitills har vi två gässlingar, orpington och brahma. Det verkar som om det kommer ut några löpankor idag också.
Nästa beräknade kläck är om tre dagar. Vi hoppas på att det blir en hel del kycklingar då hela 120 kläckaren är full med befruktade ägg. Tyvärr så gav ju den automatiska vändingen upp så i värsta fall blir det inte så bra som det är tänkt.


Skor Vol.2 among other feelings

Jag känner mig grymt otillräcklig just nu.Köptes till min student den 2 juni 06. Beställde dem från skobutiken på internet. Vet ej om de finns kvar.
De användes hela dagen och klarade av hysterien och hoppandet på flaket. Jag hade lite svårt med balansen i svängarna däremot.
När min ljud och ljuslärare såg mig under avslutningen kläckte han ur sig "Du är min idol". Inte bara skornas förtjänst men de lyfte helt klart outfiten ( Specialbeställd korsett). De är även använda ett fåtal gånger efter studenten och är mitt enda vita par.Skor Vol.1

Nu tänkte jag ägna mig lite åt en annan sida av mig; Skorna.
Trots skitiga mukisbyxor från landstinget,taggiga naglar och trassligt hår gillar jag ibland att klä mig i skor.
För att berätta en hemlighet så behöver jag egentligen inga kläder alls bara jag har fina skor på mig.
Tyvärr händer det väldigt sällan(aldrig) att jag springer runt helt naken i heta skor. Tanken är dock roande.

Hur som haver, en gång om dagen ska jag lägga upp en bild på ett par av mina skor. Skor ala bondeliv får inte vara med.
Så ytlig är jag!Köpa från Ellos 2010. Inte alls så illa faktiskt. Använda två gånger.
Sjukt snygga och helt ok att knalla runt i.


Den kaxiga parakiten

De närmaste dagarna kommer parakiterna att husera hallen. Jag trodde att det skulle bli en liten kulturkrock mellan parakiter och rovdjur, men Lucifer äger situationen. No prob.

Först nu får resten av familjen inse hur han verkligen klär i sitt namn.

Spöad..

...av en ilsken gåshona. Japp.
Jag fick för mig att titta efter om Justine lagt något ägg. Om jag behållt det lilla vett jag en gång haft skulle jag väntat tills hon knallat därifrån. Men det gjorde jag inte.
Jag brukar sätta fram foten för då hugger hon fast den och då kan jag ta ägget.
Tji fick jag! Jag är uträcknad. Jag sätter fram foten och hon hugger fast. När jag böjer mig ner slår hon hårt med vingarna över mitt smalben. Så hårt att jag nästan faller faktiskt.
Jag kom in med ett gåsägg, men även en stor bula på benet.
Mucka inte med gässen!


rövskalle

Just nu känner jag mig som en biroll i mitt eget liv. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför.
Jag önskar att jag var så mycket mera än det jag är. Jag vill vara trygghet, jag vill vara tillit, jag vill vara pålitlig.
Men broarna är brända och jag är bara. Inte mer.


Ägg illustratedHögst upp från vänster:
Skånegås
Knölgås
Kalkon
Löpanka
Myskanka
Isbar

Nedre raden från vänster
Dvärgkockin
Pärlhöna
Aruacana
Brahma
Stor Orpington

Det bruna och vita är "vanliga" köpeägg.

Knölgåsägget var det första, hittade det i lösdriften tillsammans med två kalkonägg. Hon måste ha trampat på det för att få det skitigt.
Nu saknas det ägg ifrån den Holländks vithättan och mina meskorsningar.
Löpankan och myskankan får stå för de andra ankäggen med.

VäderDen 15e mars förra året

Igår:


Under eftermiddagen byggde jag ett hägn åt mina löpankor. Förvirringen var stor.Kali på språng.C gjorde en minidamm av sandlådan och Markisen visade tydligt att han ville ha den för sigsjälv.Kali fick erfara det den hårda vägen.Så blev det i alla fall. Inte så jättestort kanske men helt funktionellt för mina panikankor.Lillefot. Vad annars.Spatserande gässling.illustrated gore

Jag har glömt att berätta hur det gick med Yrhättan som jag skickade in för obduktion till SVA. Resultatet var gott. Det var inget smittsamt eller annat otäckt.
Jag är jättenöjd med hela proceduren. Jag fick hem lådan med instruktioner, packade därefter. Frakten kostade förvisso 90 kr men redan dagen efter ringde de upp och berättade vad obduktionen visade. De frågade om jag vill gå vidare och göra resterande undersökningar, då på egen bekostnad, och det ville jag.
Sen fick jag hem papper på vad som gjorts och några dagar senare fick jag hem ytterligare ett papper med förklaringar på det som gjorts.

Vi lyste äggen vi la in sist. Nästan alla var befruktade av över 100 st. Problemet är det att den automatiska vändingen tydligen sa hejdå under någon dag. I värsta fall så blir utgången katastrofal.

Vi är klara med finstyckningen av köttet och först nu känner jag mig hågad att illustrera vilket arbete det innebar.Detta var från ett baklår/ben. Vi åt inte popcorn. Den användes till grytbitarna. Nomnom. Eller nåt.
Jag har i alla fall ätit gryta,biff och tacos. Våran köttkvarn sa också hejdå trots att den är ny så än så länge har vi inte gjort färs, vilket är lite trist.


kigkyucfyudu


Gåsparty


Brahma


TuppenFetthuvud


Lord springer runt på isen


Hubert Cumberdale

Sjuk bild


Sidelina


FluffisenGässling


Take your hatred out on memy silent undoing
my silent undoing
my silent undoing

my wasp in a jar
protruding hips
and skull, and spine
ribcage cuts a clear outline
oh, oh
all roped up and pinching in
distorted and disfiguring
oh, oh
my silent undoing
my silent undoing
my wasp in a jar
no photographs around the back
emaciated, iron flat
oh, oh
dehydrated cutting bones
today i'm over 7 stone
oh, oh
my wasp in a jar
my wasp in a jar
my wasp in a jar
twinkle little star
my wasp in a jar.

Nuläget är gårdagen och imorgon.
Nuet är för långt.
En tunnel, ett ljus?
I ett nu är det mörkt.
Kanske lite för mörkt.

En hundnos puttar till mig och ett par varma gula ögon tittar bekymrat på mig. Nuet blev plötsligt lite bättre.


Igår

Gässlingarna växer som ogräs. Det är bäst att passa på att gosa innan fluffet försvinner.Värlen är stor och läskig men solen är mysig och under dagen följde de med T Rex ut på äventyr över hela tomten.T-Rex med Fetthuvud, adoptivpappan till gässlingarna. Ett tufft jobb, men inget som inte T-Rex klarar av.LuciaDen är damen har inget namn ännu, men det kommer nog inom sin tid. Myskankorna älskar det här vädret.
huuuu

Telefonen ringde idag. Det var grannen. Ingen höna denna gången. Tre gäss.
Den stackars grannen får stå ut med mycket.

En av de vita hönsen har tagit ansvaret över gässningarna och guidar dem genom livet. Sen att de är större än henne är inget som betyder något.

huuu


Uteblivna bildernaIsbartuppen och en av hans hönor i isbarhängnetBoendet delas med en grupp på fem pärlhöns. Tre vita och två mörka.
Tror det är Gamen som syns på bilden, men det kan lika gärna vara pärlan.

Inside the casaFluffisen i all sin praktMarjory Stewart BaxterSid


Kan inte smälta att han ser så ond ut!SidelinaOzzy

Tanken var att få upp två bilder till, men linan dog. Fluffisen bor i alla fall med sina kära vänner och allt är frid och fröjd.

Lika trött idag som igår. Tog hand om levern från kossan nu under eftermiddagen. Fanskapet var större än en stor pizza. Nu vill jag inte se mera blod.
Casa de Fluffis

..är klart!
Med lite slit så fick jag ordning på det hela. Nu är Fluffisen och Sidelina där. Imorgon ska jag sätta upp bärnät och få lite bättre ordning på nätet vid marken. Sen får Humbert Cumberdale, Majorie och Sid komma dit.
Jag lär vi fixa en hel del med huset framförallt, men det känns skönt att det börjar ta sig.

Gårdagen avslutades med att en av våra knölgäss blev tagen av räven. För just den kvällen var de tvungna att lägga sig paddor i slyn vid dammen. Tre av dem kom skrikandes så jag gick ner och följde spåren av fjädrar.
Vi hittade henne död på åkern framför stallet. Hon måste ha slitit sig för det vara en bit ifrån där den brukar ta sina byten genom stängslet. Hon var fortfarande helt varm. Två minuter snabbare och hon kanske hade varit vid liv idag.

Dagen har varit piss annars. Somnade tio igår och vaknade runt åtta. Knarkade koffeintablatter och energidricka. Gick ut och kom in igen vid 17:00.
Började med att gå ut och skyffla upp slamsorna på marken, släpade dem till gödselstacken. Gnällde lite över att det var tungt men travade vackert på.
Vände om och försökte få upp huvudet och skinnet på skottkärran. Jordbruksverket måste ta huvudet och skinnet när det sitter ihop. Det finns inget bättre än att inleda dagen med att stoppa händerna i lite skinn och stirra in i ett dött stinkande anlete.
And the day grows old.
Hinner med att hänga köttet ordentligt,hämta foder,bygga åt fluffisen innan det värsta tar vid.
Vomen/komagen måste bort från gårdsplanen. Ingen av oss orkar lyfta den eller rubba den så det blir till att skära den i bitar och köra bort det med kärran. Två jefla varv med äckel.
Jag delger mig av vidrigheterna för jag är så trött.
Hela min kropp gråter och min hud på händerna är rå.
Plus;jag luktar. MYCKET!

Nu ska jag dricka något och sen ge mig ut på nattrundan.

RSS 2.0