På plats i Essen

Igår spenderade vi natten på Råå vallar i helsingborg. Mycket sämre vistelse än förra gången tyvärr. Varken gasol,eller varmvatten.
Destå bättre denna natt! Vi bor på pallas hotel i Essen, Tyskland. Alla fem  har en egen våning med stora sovrum,sjukt fint badrum, tehörna osv.
Så skönt!
 
Imorgon anländer vi i paris. Det är väl i alla fall 50 mil dit så det blir en lagom bit att åka.
 
Jag försöker att slappna av men jag är orolig för mina bäbisdjur!
 
Inte bättre blev det heller när vi åkte båten mellan rödyby och puttgarden. Precis vid trapporna upp till deck å stod en stor djurtransport. En sådan där lastbil med gallerfönster. Givetvis så var hela lastbilen full av små grisar.
Så söta och jag kunde inte sluta tänka på att alla små grisar skulle slaktas i tyskland.
Det fanns inget som tydde på att det var förfärligt och grisarna hade full panik osv.
Tvärtom så verkade de inte bry sig ett piss.  De såg ganska förnöjsamma ut.
Faktiskt.

Till min syster.


Fundersam

Jag är väldigt fundersam över vad som egentligen hände den 17 maj, alt dagarna innan.
Det är ganska tydligt egentligen.
Ett sådant svek hade jag inte räknat med. Men vem räknar någonsin med sådant.

Liten breifing

 
Så mycket har hänt det senaste halvåret. Stora saker. Saker som förändrar livets väg. Nu lät det på gränsen till poesi.
I början av november så flyttar Traveler. Mer säger jag inte om situationen. 8 år fick en väldigt oväntad vändning.
 
Den 25 ok, dvs torsdag så åker resterande 5 ner till frankrike men övernattning i helsingborg och sen Duisburg på vägen dit. Vi ska bo på en äventyrscamping/resort utanför Paris. Förutom Paris och Versailles så kanske det Normandie och en dag i London. Den 4e novemeber beräknar vi vara hemma igen.
 
Jag är väldigt orolig över att lämna djuren. Inte för att de kommer fara illa  utan för att det blir ovant.
 
Sen igår har vi börjat på Gym som bara ligger 3 min (inte överdrivet) från oss med bil. Riktigt kul! Gymet har öppet ifrån 04:30 till 23:30. Jätteskönt att bara kunna åka dit när det inte går att sova på morgonen.
 
(jagmåsteloosavikt)
 
Resten i familjen tycker att jag är en fjortis.
 
 
Min katt förlorar ingen tid på att vara vaken. Det gäller att ligga i så kanske vintern passerar snabbt.
 

Tankesmedjan P3. wtf?!

Idag spenderade jag otaliga timmar framför bilratten och lyckas hoppa in mitt i P3s radioprogram Tankesmedjan. Generellt sett så gillar jag P3, men jag blev vansinnigt irriterad av det jag hörde.
 
Märk väl att jag inte hörde hela disskutionen utan bara slutet.
Programmet gällde djurparkernas vara eller inte vara. Jag är intresserad av vad båda sidor har att säga då jag själv tycker att det är ett intressant ämne. I det hela är jag nog ändå för djurparker. (mer om det sen)
 
Det talades hånfullt om bevarandearbeten tex. Det verkar som om all typ av bevarandearbete bara är till för att få en kick eller för att det är mode i zoovärlden att ha en ovanlig ras. När jag lyssnade så var parken zoo i eskilstuna i fokus.
De pratade om vad alla djur ska ta vägen som blir ett överflöd. Det är förvisso en bra fråga. Efter ett tag så blir det för många avkommor även ifrån utrotningshotade djur, och vart ska de överflödiga ta vägen?
En fråga jag tycker är bra. Det var synd bara att det inte fick ett bra svar.
Som jag förstod det så har Parken Zoo hamnat i blåsvädret tidigare och kalla fakta har även sänt om det. Av det jag uppfattade så hade man hittat delar av utrotningshotade antiloper i soppcontainrar utanför personalområdet.
Hua! Det är väl den reaktionen som kommer först.
 
Jag kan inte låta bli att undra varför den ligger där. Den naiva delen av mig tror att delarna fanns där för att djuret antagligen dog. Sen har et styckats och det som finns kvar är klövar osv.
Det verkar som om detta fasansfulla zoo har gett köttet till rovdjuren. Det är verkligen hemskt. Gud så mycket bättre det hade varit om den bara låg där och ruttnade. Det hade varit riktigt bra!
 
Jag tror att man måste tänka igenom situationen lite. Ännu en gång vill jag påpeka att jag reagerar på det jag hörde. Jag vet inte om någon nämde något om hur dessa djur hamnade där ifrån början.
 
Alla dör, även utrotningshotade djur. Ett utrotningshotat djur är precis lika mycket kött och blod som ett icke utrotningshotat djur.
Där stod alltså Parken med en död antilop. Hantering av döda djur är klurig. Jag vet att jag som privatperson egentligen inte får gräva ner mina döda höns. (höns dör som en del märkt). Jag får inte slänga några döda djur. Jag får inte heller elda upp några döda djur. Däremot får jag slänga det, om det är avfall från tex hushållet.
Så om jag tillagar min döda höna och sen ångrar mig och väljer att inte äta den så får jag slänga den.
 
Jag undrar var media skulle säga om ett zoo som tex Parken Zoo lagade en smaskig gryta på sina djur? Som jag har förstått det så valde man att stycka köttet och utfodra rovdjuren med styckbitarna.
Här utvryter en form av elakt kacklande i studion. Tänk att parken är så exlusiv och speciell att de till och med matar sina utrotningshotade rovdjur med utrotningshotade bytesdjur. Hohoho
Jag tycker att idén var bra.  Det är väl bättre att ta vara på det som finns? Eller så är denna typ av tänk inte riktigt passande i ett modernt sverige?
 
Kvinnorna som satt i panelen var uppenbarligen inte glada i någon typ av djurpark. Jag som lyssnare hade gärna velat höra något som var mera konstruktivt. Något som fick mig att förstå varför. I vissa fall så tycker jag att några av deltagarna nästan gick till personangrepp mot den ansvariga på Parken Zoo.
 
Varför är jag för djurparker?
För det första måste det utredas vad för djurpark jag är för. En djurpark som är acceptabel ska se till djurens naturliga behov och förebygga stereotypa beteende. Yta är viktigt. Ett zoo med liten yta får kanske hålla sig till en annan typ av djur än tex strövande stäppdjur.
Jag vet att ingenting kan väga upp emot en naturlig och verklige miljö. Men snart måste vi nog tänka, vad är egentligen den riktiga miljön?
Om vi talar om bevarendeprojekten så förekommer ofta dessa arter i områden där deras miljö redan är sabboterad och onaturlig. I många fall så finns det såpass lite mat kvar för den befinntliga gruppen att den antingen riskerar att själva förgås, eller så överlever inte avkommorna.
Bevarandet av utrotningshotade djur behöver inte vara fult eller ett tecken på en fånig statusmatch. Det kan faktiskt finnas engagemang bakom sådana projekt.
 
Sen finns det en till aspekt. Människan. För djurvänner är naturen och dess förekomst en självklarhet. Men för en stor del av jordens befolkning är djur ivägen eller så finns de inte med i tankebanorna (många olika skäl). Tanken att de fyller ett syfte och kanske bara är helt fantastiska i sin exstens är inte självklart för alla.
Jag tror att djurparker kommer vara ett av de få sätten att påminna människan om att det finns annat på jorden än oss och industri.
Det finns skräckexempel redan idag. Berättelser om man barn som inte ser skillnaden på en potatis och en tomat. Barn som inte vet vart ägg och mjölk kommer ifrån.
Vart kommer det ta stopp? Snart kommer barn att fråga om elefanter och drakar levde samtidigt.
Naturen försvinner ifrån oss. Vi som lever på den här delen av planeten och som har haft turen att födas in i liv med en möjlighet till egentänkande måste göra det vi kan för pusha på de punkter som går att nå.
 
Djur dör, inte bara enstaka utan hela grupper. Arter. Utrotning. Det är stora ord, men det händer. Förutom att de parker som har dessa djur har möjlighet att skydda deras framtid så kan familjer ta sig till dessa parker och väcka det egna intresset för djur och natur.
 
Det kommer alltid att finnas hinder och svåra lösningar. Kan man hålla val på zoo? antagligen inte. Hade det gått hade det kanske varit bra.
Man behöver inte vara nejsägare rakt av. Kanske man kan börja med att säga nej till det som verkligen måste ändras på och sen säga ja till förbättringarna som ökar förutsättningarna för liv.
 
 

Konsumentfitta nr 1

jag råkade öppna ett mail som berättade för mig att det var rea på Nelly.
Dessa skor var resultatet av den läsningen. Jag måste erkänna att jag verkligen älskar dem, även om jag var tveksam till en början. Men de kostade 150 kr så det var inte så jättefarligt.
 
Värre var väl det att jag precis beställde en Bh för 450 kr. Inkl frakt, till mitt försvar. När bilden kommer så kanske någon sinnessjuk läsare kan relatera till känslan och förstå behovet av just den Bhn.
 
 


Den här lilla kalkonen fick spendera natten inne. Den irrade bort sig i regnet och när jag hittade den så låg den huvudstupa i leran.
Det tog en stund innan den piggade på sig, men jag hade deni famnen och pillade med fjäderskruden samt gnuggade den torr. Efter ett tag så kunde den ligga ovanpå filten i mitt knä utan att vilja knalla iväg någonstans.
Min plan var att sova med den, har man den invirad i en filt så är det helt ok? eller?
Svaret var nej,uppenbarligen.
På morgonen insåg jag att det nog var till det bästa. Den lilla varelsen hade verkligen lyckats vräka ur sig.
 
Nu går den tillsammans med stjärt einar, som är 10 gånger större verkar det som. De kalkoner som var kvar på gården har räven så snällt tagit så nu är det bara den lilla dam (tror jag) och Einar.
Tyvärr kommer denna lilla dam inte bo var på gården.
Mer om det vid annat tillfälle.
 
 
 
 
 

Drömmar om tortyr

De senaste tre dagarna har jag drömt om den mest ohyggliga tortyren av alla de former.
Förutom att jag själv torterar så känner jag även smärtan.
 
Det är så vansinnigt obehagligt. Jag vet att jag är kapabell att drömma en hel del sjuka saker. Men jag avskyr hur dessa drömmar hänger kvar över mig. Jag avskyr hur utstuderat onda de är.
Röriga drömmar med många olika bihandlingar. Men allt återkommer till lemlästandet.
 
ARGH! Just nu mår jag verkligen inte bra, jag känner mig väldigt olustig till mods över sinnessjukdomen som drabbat mig.

Ett år sedan

Igår var det ett år sådan jag öppnade en kartong för att finna en stor gul tupp. T-Rex.
 
Några dagar senare för ett år sedan dök en viss Fluffis upp i mitt liv.
 
 
 
Idag spenderade jag flera timmar med att laga en tvättmaskin. Plocka isär och sätta ihop osv.
Kollade igenom bloggen bara för att upptäcka att det var nästan ett år på dagen som jag utkämpade ett dygns kamp med våran egen maskin.
Tvättmaskiner är inte trevliga.
 
Mycket har hänt kära läsare, väldigt mycket. Men jag är så glad över att ha min lilla T Rex och Fluffis i min närhet.
 
 

Konsten att skapa...

 
Kanske jag ska tacka kalkonen

Inte glad!

Kollade precis analysen på fodret. Kvoten är katastrof!
Så mycket för att lita på det egna ögat.
Jag köpte 10 bal a ca 300 kg. Heja mig.
 

aja

har haft närmare 100 sidvisningar de senaste dagarna..??
 
Sjukt, men lite kul.
 
Jag mår inte bra idag. Känner för förskjuten, på nått vis.
 
aja
 

en till


Pestmasken!


svikare?

Just nu vet jag kanske mer jag än vad jag vill veta. Eller snarare mer än vad jag kan hantera.
Antagligen går väl jag också under kategorien svikare. Är det verkligen så att jag bara har svek att ge. Antagligen.
Tråkigt. Svek går bara åt ett håll, och just nu kommer det bara från mitt håll.
 
Kanske jag bara gnäller ännu en gång. Men jag är medveten om att jag är en kass medmänniska. Men jag har också blivit sviken. Jag är också ledsen.
 
Ibland misstänker jag att mitt värde är snäppet lägre. Jag menar inte heller något illa med mina handlingar.
Tar jag verkligen så mycket?

Löpanka

 
Jag verkligen löpankor, men jag kan inte behålla alla. Nu har jag valt ut en avelsgrupp på fyra djur. En hane och tre honor.
Denna snygging åker till sitt nya hem i Upplands Väsby i morgon.
 
 
 
 
 
 

Skam den som ger sig

är det inte så man säger?
 
what you sow is what you'll reap!
 
Tänk på det.
 
 
 

poe

MISERY is manifold. The wretchedness of earth is multiform.
 
-Poe
 
Så är det.

slaktar

Har slaktat hela dagen och ska fortsätta nu. Känner mig inte motiverad.

RSS 2.0