olika typer av sorg

Igår blev en 13 månader gammal pojke avrättad i sin barnvagn. Två pojkar (ingen myndig) rånade en kvinna och när hon inte hade pengar sköt de barnet i huvudet.
Detta hände i USA, men händelsen skakar nog de flesta som läser det. Oavsett om man är förälder eller inte.
(jag vet att barn blir avrättade och plågade världen över varje dag. Inget fall är väl värre än det andra)

Inatt brann 70 st kor inne i södertörn. Jag kan bra föreställa mig paniken bland djuren. Var de bundna? Kunde de ens försöka fly. Kunde de ens ty sig till varandra eller blev de uppätna av lågorna en och en? Fick de som stod längst bort från elden se på medans kamraterna dukade under?
Hur hanterade djurägaren det? Kunde denne göra något? fick denne försöka eller blev denne hindrad av räddningstjäst?
Försökte någon hjälpa djuren?
Nyheterna säger att polisen med hjälp av djurägare evakuerade får och hästar ur närliggande byggnader.
Nyheterna säger ingenting om någon ens försökta rädda djuren.

hemskheter

Slutet...

slutet på en era.
Idag läste jag ut den 14e och sista boken i The Wheel of Time.
Jag ägnade ett inlägg åt Memory of Light innan jag fick hem den. Det tog ett tag innan jag började läsa. Det boken är ju trots allt början på slutet. Det otroliga med den här serien är att jag hade inte en aning om hur det skulle gå. I en del historier så har man ofta en aning om hur det ska gå. I vissa är det självklart. I denna serie fanns det inga självklarheter alls. Helt fantastiska böcker. Boken tog andan ur mig.

Första boken the eye of the world köpte jag när jag var nyfyllda 16. Vi var i Kiel och väntade på färgan till sverige. Jag hittade en engelsk bok på fantasyhyllan i en bokaffär och det blev början på en bokresa utan dess like.
Nr 11 kom ut 07 och det tröjde tills 2010 innan nr 12 såg dagens ljus.

Det har tagit 10 år, 14 böcker och 10 737 sidor.

animal planet

Animal Planet, en ständig och obarmhärtig källa till tårar.
Ändå fortsätter jag att titta.

svar, igen

linnea: en tupp är precis det jag behöver. Hur det ska gå vet jag inte. Jag fick leta i ett halvår tills jag fick tag på 6 st avelsägg. 5 var befruktade och två blev kycklingar. Förhoppningsvis så dyker det upp en liten tupp någon gång snart =)
 
Under augusti 12 finns hans obduktionsbild. Pilen pekar på muskelmagen. Den brukar sitta långt ner med tanke deras upprätta  kroppsbyggnad. Felet med honom var att muskelmagen satt fast i bäckenet. Jag kämpa för att få loss den.

Ett svar som blev längre än väntat

Linnea: Jag har kvar två O'shamo. Patsy och Vingfåle. Helt bisarrt.
 
I aug var jag lycklig ägare till sex st O'shamo. Två tuppar och fyra höns. Två kläcktes hemma hos mig under april 12 och 4 st hämtade i aug.
Tuppen, som snabbt blev min favorit bland de nya döpte jag till Conchord. Hönorna fick namnen Patsy,Zoot och Anthrax. Alla namnen kommer ifrån Monty Phytons The Holy Grail.
 
Conchord Zoot och Anthrax var alla svarta och hade antagligen samma ursprung. Patsy, som är mera viltfärgad är från Holland ursprungligen.
Lilla Conchord gick bort inte ens två veckor efter han flyttade hit. Jag var medveten om hans svårigheter att hålla balansen men flera olika punkter fick mig att tro att det var vitaminbrist bland annat.
Conchord dog i min famn. Jag hade lindat in honom i en filt och han låg mellan mig och Kali i sängen. Sista minutrarna sov han mitt huvudet inborrat i Kalis yviga päls och mina armar omkring sig. Jag slumrat och vaknade när han tog sina sista andedag.
Jag lät honom ligga några timmar och sen öppnade jag honom. Min första egna obduktion var verkligen lätt. Han var helt missbildad och hans magmuskel satt fastankrad nere i bäckenet . Hur han överlevde till 11 månader vet jag inte. Han hade även tecken på luftvägsinfektion. Hans tarmar var nästan gråa och hade inte alls den där hälsosamma lite rosa färgen.
 
Zoot dog inte långt efter det. Tror det gick en knapp vecka. Alla tre hönorna var väldigt lågmälda efter det att Conchord försvann och en stackars FiftyFive Flowery tupp blev mot sin vilja den nya tuppen och han hade inget större val verkade det som.
Zoot som bara en dag såg hängig ut och var död den nästa väckte stor oro att jag tagit hem sjuka djur. Jag skickade in henne till SVA för obduktion och sände även med en fallbeskrivning från Conchord. Obduktionen visade bland annat gikt. Hon hade även skador på tarmarna. Inga tecken på smittsam sjukdom.
 
Mammon var nästa att dö. Han kläcktes hemma hos mig tillsammans med sin syster Vingfåle. Jag var fånigt förälskad i honom och i slutet på oktober åkte vi iväg till frankrike. Han dog under den tiden vi var där,ca 10 dagar, och det är väldigt oklart läget var.
Vingfåle hade suttit vid hans döda kropp i ett dygn utan att äta eller dricka. När jag kom hem låg hans döda kropp och väntade på mig och jag funderar hela tiden på om han hade levt om jag varit hemma.
Mammon är förövrigt namnet på djävulens son.
 
Anthrax som var så älskvärd och blid dog som sagt igår.
 
 
 

så dog hon med

Igår dog min O'shamohöna Anthrax. Det verkar som hon fått nacken bruten. Antagligen blev hon  trampad av en av de nya hönsen.
Strömmen gick och är jag kom ner var det kolsvart. Det verkar som om panik utbröt och alla höns försökt trycka ihop sig på favoritplatsen ,under värmelamporna. Lilla Antraxh var härskare över den biten av hönshuset.
När jag fick igång strömmen så såg jag henne ligga på rygg med bena i luften.
Jag lyfte upp henne och skrek att hon skulle vakna. Det gjorde hon inte..
 
 
 
fan

helvetets avgrundar

Inatt drömde jag vad jag kallar efexordröm. En mardröm med en extra touch av ångest,panik och verklighet. Som att drömma i HD med inslag av 3D effekter utan dess like.
 
Det var avgrundar ner till helvetet, frenteiska försök att kräla upp ur hål. Gångar i mörkret, fulla av ormar och monster. Avhuggna lemmar. Att ramla ner i mörkret igen så fort ytan är nådd.
Så vansinnigt otäckt och verkligt. Så mycket som jag inte kan greppa och beskriva.
Helt vidrigt och A hörde mig skrika fast han satt med hörlurar i rummet intill.
 
fy fan. Förövrigt simmade jag i min egen svett. Nice.

florp

Dålig dag idag. Antar jag. Eller så är det så.
Tid till avdelningen för sömn och andning i uppsala är fixad.

Bob hansson

Känslan att ligga i den fluffiga sängen med katten på bröstkorgen och hunden vid fötterna.
Ur högtalarna talar Bob Hansson till mig med sin flytande medvetenhet och skänker ett lugn inom mig som vaggar min oro till söms.

Låten Gud är mig varm om hjärtat.

Tack Bob Hansson.Bräcklighetens poesi gjorde av mycket den för en sarjad och borttappad själ.

RSS 2.0