Kastrering af Snigel

Igår var led Lillefots tid som hingst mot ett abrupt slut. Klocken 17 minuter över 13:00 dök herr veterinär upp med knivblad och tänger. Det var dags.
Plegacid först för att skulle släppa ner testiklarna och sen domosedan och sist lokalbedövning. Så var i alla fall tanken, men det visade sig att lilla snigel inte svarade särskilt bra alls på det lugnande domosedan så hela kastrering blev en ganska blodig och bökig historia. Det är en sådan tur att veterinären så kompetent som han är, annars tror jag inte att det slutat så bra.
Problemet med Lillefot alias Snigel blev i sommras utsatt för ett attentat av en eller flera personer som högg honom i just genetalierna. Den händelsen var på god väg att ta hans liv, så den lilla inte ens ettåriga hingsten hittades i hagen med över 41 graders feber.
Lilla snigel har efter den händelsen vart väldigt rädd som sin ädlare delar och den enda som faktiskt fått röra honom och kolla hans sår osv är hans matte. (www.travelerhorses.blogg.se).
Efter två timmar var i alla fall kastreringen slutförd och lillefot släpptes in en box tillsammans med farbror Cadillac. Lillefot har en tendens att hoppa över boxkanten om han står ensam och det var inget vi ville riskera.
Det är tur att det är stora boxar.

Morbid som jag är följer nu en liten bildserie på händelseförloppet:








Kommentarer
Postat av: Camilla

Stackars lillsnigel... Ja lite morbida bilder var det allt. Men va han har vuxit och blivit stor. Var ju ett tag sen jag hälsade på.

2010-03-25 @ 10:19:21
URL: http://milani.blogg.se/
Postat av: dissolve

ja snigel har blivit stor! och tämligen bestämd.

Men idag var det bra med honom och han inte svullen alls, så det är ju jätte bra =)

2010-03-25 @ 11:02:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0