Damppalt


En GudagåvaBehold, the child of ze almighty Fluffis.

överegagerat

Jag är inte så pigg på datorn nu. Det saknas bilder sen överföringen från hårddisken. Flera mappar har förflyttat sig in i andra mappar.
Blir jobbigt för min lilla hjärna.

typ.

ehh


Gässling på språngTanken var att lägga upp flera bilder. Men det kändes som om denna utklassade de andra.

I kväll

För en liten stund sedan ramlade jag ner i ett mörkt hål.

Ikväll är kväll som understryken vikten av att alla farliga piller är inlåsta. Annars hade det antagligen blivit en natt på akuten.


Bilder,ännu en gångSkatan har blivit mamma till 11 små ällingar. Sällan har jag sett något så bedårande. Ännu en gång måste jag påpeka att dem som hävdar at djur inte har känslor har aldrig sett djur i sådana här situationer.
Det fantastiska är att alla djur runtom är väldigt respektfulla. Inte ens katterna har gjort en annsats att skada dem.

När jag kom för nära så väste hon varnande åt mig. När jag inte respekterade henne så tog hon ut dem i dammen istället.


Earl. Det är han som håller ställningarna hos myskarna. Lucifer blev tragiskt nog tagen av räven och våldtäcksankan Lord inger ingen större trygghet bland de andra ankorna.Kalkonerna, det är ett herrans spelande hela dagarna.Sidilina skulle promt in i objektivet.stjärt einar

Vårst kalkongrupp har utökats med två vuxna hanar och tre honor.

En av dessa är Stjärt Einarsom förövrigt är riktigt trevlig och angenäm.

dator och jättesniglar

Ny dator.yay...

D har skaffat afrikanska jättesniglar.
fast nu är de bara bäbisar.


ällingarVi har fått ällingar.

tre år

Igår var det 3 år sedan. Vi saknar dig cash

Räven!!

Jag vaknar upp av att gässen börjar låta. För en tid seda så har de vant sig vid att bo här och är tysta hela nätterna igenom. Ibland kanske de kan låta lite missnöjt när någon går ut för att röka eller på annat sätt stör deras sömn.
Nu däremot var det tydligt att något inte stod rätt till, med snabbare reaktionsförmåga än vad jag trodde jag hade var jag framme vid fönstret. bara för att se en gigantisk räv.
Räven, som nog var den största räv jag sett (nu framstår det som om jag träffar rävar varje dag) kom fram runt bakhjulet på en av bilarna.
Den hade garanterat samma mankhöjd som bildäcket, om inte lite större.
Följande händer: Räven tar ett steg emot gässen, det är bara några meter emellan dem. Markisen ställer sig framför de andra och säker huvudet samtidigt som han skriker varnande. Honorna är spända och alerta.
Räven backar men så fort han inser att Markisen inte tänker avancera går han frammåt. Denna gång springer Markisen fram för att hugga honom. Räven backar. Detta upprepar sig ännu en gång och jag ser att Markisen, som annars är extremt kaxig börjar bli rädd. Han tvekar men går i mottack ännu en gång.
Denna gång ser räven inte alls lika osäker ut, istället drar han upp anletet i en fruktansvärd grimas samtidgt som han blottar tänderna och stryker öronen bakåt.
I samma ögonblick är familjemedlemen som var närmast dörren ute på bron och räven drar iväg.

Vi släpte ut Kali, som verkligen är helt värdelös på vakt,som jagade bort räven ännu en bit.
Den senaste timmen har vi alla suttit och spanat ut genom fönstrena bara för att se räven stryka omkring i perfiren runt äppelträden.

Jag måste erkänna att mitt hjärta hoppade över ett slag och jag inser nu att jag stod kvar i fönstret för att se om räven anföll så att jag kunde få en chans att hoppa på honom(genusdiskriminering?) med mina bara händer. En osannolik och lite barbarisk tanke kanske, men helt sanningsenlig.

Jag vill understryka att räven verkligen är stor. Jag har själv inte sett den på nära håll, men de andra i familjen säger samma sak. Jag har i ärlighetens namn ställt mig lite skeptisk till beskrivningen men nu har jag sett med mina egna ögon hur stor den är.
Egentligen är jag inte så empirisk i tankesättet, men kanske jag har hoppats på att beskrivningen i alla fall skulle vara en aningens överdriven.

Jag har verkligen önskat att vi skulle kunna hålla våra djur ute fritt, men jag har insett att gässen måste in under tak på nätterna. Den här räven kommer att bli deras baneman annars. Helt utan tvekan. Efter att ha testat gässen hela vintern har den antagligen insett att den har en chans. Kommer de inte in inatt så är chansen stor att vi inte har kvar dem på morgonen.

Gässen förblir installade på natten med de andra fäna tills jaktlaget ordnat upp saken.

Jag är extremt missnöjd med hela situationen.

so it is.

Som sagt har datorn sagt hej då. Den höll i alla fall i två år. Ganska exakt.
Har tittat på en ny så vi får se vad som händer.

Så ni vet, jag vet egentligen inte vilka som läser. Men

aja skitsamma.

bajs

Ingen dator, trasig.

O'shamo on demand

Nu har mina O'shamo växt till sig lite och nu går det att se vad för ras de tillhör.
Jag är mycket nöjd.
Ang PM så letar jag fortfarande, men med lite tur har jag möjlighet att köpa in djur från en uppfödare.

Fluffis on demand.Fluffisen är vuxit till sig lite och stoltserar gärna med sin imponerande kroppshydda.
Ibland blir han lite busig och vild.Shake your bootyMarkisen njuter efter ett välbehövt bad. Det är mycket bättre med små baljor istället för dammen. 

Borta

Fortfarande inget tecken på att mina ankor skulle vara vid liv.
Lilla Lemon Tree är inne mef Cayugorna och de nya löphängnet ekar tomt. Igår/inatt avslutade jag kvällsrundan med att hälla in två stora påsar halm. Jag stängde inte hängnet efter mig som jag brukar göra.
Idag när jag undersökte allt lite närmare så är halmen knappt rörd. Den är lätt nertrampad men inte mer. Det måste innebära att ankorna var ute ut hängnet redan innan jag somnat i princip.
Med det i ryggen så tror jag inte att någon av dem kommer att komma tillbaka. Lemon Tree irrade omkring på tomten och var väldigt medtagen plus lite repad på näbben. Hoppas jag kan komma på en bra lösning.
FAN! Mina små ankisar.Igår var jag hos min läkare för ett återbesök och check av läge osv.
Han funderar på om det kan vara så att jag har narkolepsi. Först fick jag en medicin utskriven som ska fungera som uppiggande. Fungerar inte den så blir jag remiterad till neurologmottagningen på karolinska.
Det känns skönt att få respons på att jag är så sjukt trött.

Idag tog jag medicinen för första gången och firade med att sova två gånger extra under dagen. Nu vill jag bara sova, men hela djurrundan är kvar.

Löpankor, försvunna

Det verkar som om räven tagit alla mina löpisar förutom 1.

RSS 2.0