Andas

Inte en bra kväll. Precis tillbaka efter omplåstring av sköterskan. Skjut mig gott folk.


Har gjort nya smycken idag finns bilder på. www.annorlundahantverk.tk


Ny tid på öppenvården. Psykoterapuet, samma mottagning som sist, men inte samma idiot till läkare. Det tackar vi Gud för.


Förövrigt tänker jag gå ur den svenska kyrkan.

Abilify-antipsykotisk

Min nya medicin är tydligen antipsykotisk medicin. Där ser man.

Från Fass:

ABILIFY tillhör en grupp läkemedel som kallas antipsykotika.

Det används för att behandla vuxna personer och ungdomar från 15 år som lider av en sjukdom som kännetecknas av att personen hör, ser eller upplever saker som inte finns där, är misstänksam, tror felaktiga saker, talar och beter sig inkonsekvent samt visar brist på känslor. Personer i detta tillstånd kan också känna sig deprimerade, skyldiga, ängsliga eller spända.


ABILIFY används för att behandla vuxna personer som lider av ett tillstånd som tar sig uttryck i att personen t ex känner sig "hög", har överskottsenergi, behöver mycket mindre sömn än vanligt, talar väldigt snabbt och med snabbt flöde av idéer och ibland är starkt irriterad. Hos patienter som har fått effekt av ABILIFY motverkar läkemedlet också att tillståndet uppträder igen.


Bob Hansson

Igår fick jag den finaste gåvan någonsin. Av min syster fick jag en bok skriven av Bob Hansson. Denna bok, Gunnar, hade hon fått från den självaste Bob Hansson.
Bob Hansson som gav henne en bok, i hennes butik, en bok som hon gav till mig.
Jag är rörd. Jag önskar så att jag kunde ta extraplatsen där.


Åkte in akut igår till avdelningen. Min insida, min person, hela jag, går sönder. Faller i bitar och splitttas.
Jag vet hur jag så uppbåda kraften att faktiskt ta tag i jaget och börja leva.
Jag vill inte leva.

Anafor

Jag orkar inte med ord
Jag orkar inte med känslor.
Jag orkar inte leva.
Tack älskade knäpphäst för att du finns.

(tänker på Helen och hoppas att hon mår bättre, håll ut!)


Poppin' news

poppin' news for ya'll:

Överläkaren,AT läkare och kontaktperson hade möte med mig igår ang den olyckliga situaionen som uppstod hos öppenvården. Jag är fruktansvärt glad över att de här på avdelningen ändå reagerar och agerar på ett sådant bra sätt. Jag fick lite förklarat för mig hur bla DMS-I fungerar och de två axlarna i systemet. Hon förklarade även att hon absolut inte tvivlade på de satta diagnoserna som avdelningen ´gjort. Hon poängterade även att just 161 specialiserar sig på just bipolär och borderline. Hon höll med om att jag inte påvisat något som pekar mot att jag skulle vara hypomanisk, men sa även att om det i framtiden visade sig att jag hade hypomaniska perioder så handlade det om att tillsätta en medicin, inte ta bort/förändra diagnoser/behandlingplaner.

Jag ska få en ny kontakt på öppenvården och blir inte utskriven förrens den är etablerad så jag kommer fortsätta ha permissioner under veckorna men inplanerade möten med psykolog, läkare osv.


Kastrering af Snigel

Igår var led Lillefots tid som hingst mot ett abrupt slut. Klocken 17 minuter över 13:00 dök herr veterinär upp med knivblad och tänger. Det var dags.
Plegacid först för att skulle släppa ner testiklarna och sen domosedan och sist lokalbedövning. Så var i alla fall tanken, men det visade sig att lilla snigel inte svarade särskilt bra alls på det lugnande domosedan så hela kastrering blev en ganska blodig och bökig historia. Det är en sådan tur att veterinären så kompetent som han är, annars tror jag inte att det slutat så bra.
Problemet med Lillefot alias Snigel blev i sommras utsatt för ett attentat av en eller flera personer som högg honom i just genetalierna. Den händelsen var på god väg att ta hans liv, så den lilla inte ens ettåriga hingsten hittades i hagen med över 41 graders feber.
Lilla snigel har efter den händelsen vart väldigt rädd som sin ädlare delar och den enda som faktiskt fått röra honom och kolla hans sår osv är hans matte. (www.travelerhorses.blogg.se).
Efter två timmar var i alla fall kastreringen slutförd och lillefot släpptes in en box tillsammans med farbror Cadillac. Lillefot har en tendens att hoppa över boxkanten om han står ensam och det var inget vi ville riskera.
Det är tur att det är stora boxar.

Morbid som jag är följer nu en liten bildserie på händelseförloppet:
Bojkott

Bojkott:
Nestle
Coca cola Company
Marabou
Knorr


Och så är det bara.

Nästa steg är väl att färga håret med henna och köpa ekogrejar till hästen.
Men en sak i taget. jag måste komma på fötter igen. Men sådana här saker får mig att think outside the box.


Dagens låt: Kitty on the Catwalk-Pro ana Party Slamma

In the mood to flush the food never gonna eat my technobeat is all I need
I want to die and touch the sky!


Öppenvården

Det fruktade mötet på öppenvårdenvården var verkligen att frukta. Det hela var en total katastrof. Denne (påstådde?) läkare hävdade att allt var ett "jävla rappakalja" och att mina diagnoser i princip inte fanns.
Bordeline var bara ett modernt påhitt alla med borderline var feldiagnoserade. Så 1% av sveriges befolkning, dvs 90 000 personer är alla feldiagnoserade? Bra då vet jag.
Det var hemskt och jag kände mig kränkt helt enkelt. Han syftade på att jag egentligen hade bipolär typ 5 och att det bara var att ge mig en medecin så var allt så gott som klart. Tackar tackar, då kan man ju undra varför inga andra psykisky sjuka bara får den där medicinen så är det bra sen. Tack och hej leverpastej.

Så värdelöst, kränkade, förödande och osmididgt.

Nu, idag, denna stund är jag ensam hemma. Ensam hela eftermiddagen. Tick tack tick tack. Försöker hålla mig sysselsatt jag är fortfarande inte att lita på.


Får i alla fall veta på tors vad överläkaren och psykologen säger om den andra (påstådde?) läkarens uttalanden. Överläkaren skulle se över mina journaler och se om det kunde ligga något i det den (påstådde?) läkaren sagt.

Sluten psykiatrisk vård

Jag insåg inte riktigt förens nu att jag faktiskt är inlaggd på en sluten avdelning. Jag insåg nu när jag kollade på SVT2:s dokumentär att jag är en del av det.
Jag är en dem som anses ha hög suicidfaktor, jag har orskat larm på textremsan ute i korridoren. Springande steg.
Ekon av en verklighet jag inte vill ta del av. En verklighet jag är så rädd för.

Om inte jag gick med på att åka in frivilligt den dagen för snart tre månader sen hade jag fått LPT och blivit inlaggd på tvång.

Jag känner sorg. Sorg och en enorm känsla av uppgivenhet.
This is your life and it's ending one minute at time.
thisisyourlifethisisyourlife..
Bishop Mantle


Wasp in a Jar

Det som inte fick hända har hänt, jag har ........gåt upp i vikt och nu är allt förstört. Alla år av kämpande ich det är över. Nu kan jag inte längre ta det lugnt, nu måste jag köra hårt. Min kropp är påväg att vinna över mig. DET FÅR DEN INTE!!!


Snel hest är bra i benet nu i alla fall. Igår när han härjade i hagen var han absolut inte halt. Skönt att se.

Ikväll ska jag till avdelning. Med tanke på att jag fick tampas med kirurg förra gången jag skulle till öppenvården ska de hålla koll på mig ikväll så jag inte gör något inför imorgon.
My silent undoing

my silent undoing
my silent undoing
my silent undoing
my silent undoing
my wasp in a jar
protruding hips
and skull, and spine
ribcage cuts a clear outline
oh, oh
all roped up and pinching in
distorted and disfiguring
oh, oh
my silent undoing
my silent undoing
my wasp in a jar
no photographs around the back
emaciated, iron flat
oh, oh
dehydrated cutting bones
today i'm over 7 stone
oh, oh
my wasp in a jar
my wasp in a jar
my wasp in a jar
twinkle little star
my wasp in a jar.

Det finns inga ord. Det är övermäktigt

Suffer

Ja ni gott folk. Humöret går som en pendel och jag vet inte vad jag ska ta mig till.
Minsta press och jag kastas tillbaka i så svår ångest jag inte vet vad jag ska ta mig till.

Fan ta mig.

Av dantes alla cirklar må jag hamna längst in och brinna i evighet.


But nothing nothing changes here the pain remains and will not go away.

Hallucinationer

I morse vaknade jag hallicunerade. Jag såg maskar krypa ut tapeten, en gigantisk totempåle vis sängkanten och mörk flimmrade gestalt som bara kunde ha varit satan. Förut när det har hänt så hände det bara några korta sekunder, då kunde jag ifrågasätta händelsen, nu kunde jag inte det.

Jag låg längst upp i hörnet på sängen och vågade inte titta bort från totempålen. Oavsett om jag skaka på huvudet eller inte så var den kvar och jag vågade inte röra mig. Man vet aldrig vad som kan hända när man befinner sig emellan två världar.


Det här blir bara bättre och bättre

Idag har jag mockat hagen en timma, kört bil trots mitt tvivelaktiga tillstånd, cyklat motionscykel och bränt i alla fall 100 kalorier på tio min. Kan lätt i alla fall bränna iväg 1000 om dagen sen när kroppen blir starkare.
Nu räkte det med att jag ramlade ihop efter cykelturen.
Jag älskar min häst!

Mardrömmar

Blir med stor trolighetsfaktor utskriven nästa vecka. Oro.

Jag drömde inatt att min hästs hov hade lossnat från benet, den hängde och glappade och såret och kötthoven var skrämmande rosarött.
Jag försökte febrilt få tag på en distrikitsveterinär , men han la på luren i örat med orden "Du är så jobbig jag orkar inte prata med dig"


Fruktansvärt.


lemon tea for dummies

Jag orkar inte så mycket mer nu.


Motgång hela tiden. Nu stannar jag här inne och vägrar gå ut.Freak on a leash

Jag vet inte alls hur det ska gå. Inte alls. Jag blir helt lamslagen av ångesten och det piper i öronen. Vet inte hur länge jag låg och helvetesvärden och lyssnade på tjutet innan jag faktiskt kunde röra mig till skåpet där medicinen ligger.
Jag har full förståelse för de som tar sina liv vid sådana tillfällen. Om jag bara kunnat röra mig.
så matt.


från sidan


Kvällsnöje för den affektive


Beställning i mässing


Chainmaile in progress


Den siste beduinen (skämt-å-sido han ser ut som en fjant med stort F)

Past the point of no Return

Nu är det skickat. Nu är jag bunden till hästfysioutbildningen och det går inte att hoppa av.


Jag vet inte om jag överlever så långt, i ärlighetens namn.


Det känns så fruktansvärt tungt, så fruktansvärt meningslöst och glädjelöst
Vad får jag ut av denna jävla vardag förutom ångest.

Framtiden är oviss.


Det svider, jag får kväljningar och det är tungt att andas.


min bukvägg

Min bukvägg är fem mm tjock.fatty

fat fat fat fatty fatfatfat fatty.


Intermission

På avd inatt. Ganska skönt.

Har sålt ett armband till och har en beställning på ett större.

Kvällens åstadkommande:


Amnesty

Hakar på min systers uppmaning (www.nobigfish.blogg.se):


När dödsdomar, tortyr och fängelsestraff utfärdas på fel grunder och människor inte behandlas efter mänskliga rättigheter så kan man hjälpa på ett snabbt sätt innan det är försent.
Genom att delta i en sms aktion så får man ett sms i veckan som informerar om en händelse och genom att svara på det så godkänner man att man skrivs upp på en protestlista som skickas till den ledning som tillåter/utför handlingen.

http://www.amnesty.se/aktivism/sms-aktivist/ mer info  här eller sms AKTIVIST START följt av för och efternamn till 72900

put me down

AVLIVA MIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhHHHHHHHHHHHHHH


Piller cocktail:
14 minifom  (patetiskt,haha)
3 atarax      (omg)
två propavan (sussilull)
10 ml theralen (fina tänder)

ERGO
HUVUDVÄRK

Hade inte mer så roligare än så blir det inte


Jag vet, det är vidrigt patetiskt. Livet leker.

why do the white gulls call?

Lay down,
your sweet and weary head.
Night is falling.
You have come to journey’s end.

Sleep now, and dream
of the ones who came before.
They are calling,
from across a distant shore.

Why do you weep?
What are these tears upon your face?
Soon you will see.
All of your fears will pass away.
Safe in my arms,
you’re only sleeping.

What can you see,
on the horizon?
Why do the white gulls call?
Across the sea,
a pale moon rises.
The ships have come,
to carry you home.

And all will turn,
to silver glass.
A light on the water.
All souls pass.

Hope fades,
Into the world of night.
Through shadows falling,
Out of memory and time.

Don’t say,
We have come now to the end.
White shores are calling.
You and I will meet again.
And you’ll be here in my arms,
Just sleeping.

What can you see,
on the horizon?
Why do the white gulls call?
Across the sea,
a pale moon rises.
The ships have come,
to carry you home.

And all will turn,
to silver glass.
A light on the water.
Grey ships pass
Into the West.


loosing battles

Idag var jag tillbaka på avd. kl 0800 för inbokat möte med psykolog. Väl där så framgår det att jag ej längre har rum, eller säng (!).
Jag gjorde ett tappert försök att sova i en stol men övertalade sen läkaren om att jag kunde få permession till imorgon istället. 
Sen bar det iväg till herr havremoppe och en timmas tömkörning i solen. Motion för fettet, och för hästen.
Hästen som förövrigt kunde trava en kort sträcka i kort trav, first time ever!

Nu är det åt helvete. Fick ångestattack och låg en stund på golvet med pipande öron.Har slängt i mig propavan, atarax och två ml theralen nu. Kan andas lite i alla fall, men det känns så hopplöst att jag inte kan vara som en människa ens en dag.


Hitta en gammal bild på ett halsband jag gjort:Intermisson by Bambi

Jag har ätitätitätitätitätitätitätitätitÄTITÄTITÄTIT.

Jag är så vidrig och grotesk att jag vill spy rakt ut. Jag vet inte vad jag ska göra av fettet som växer som svulster på mig. DET ÄR PANIK!
Jag och Bambi.


Like always.

Samma känsla som igår. Inte kul. Alls.
Det är överflödigt att säga mer om det.

Var hos kuse meddans föräldrarna var på båtmässan. Red i alla fall en timma och inveg de nya benskydden.
Han fick ett par rejäla bakstrykapporm med tanke på hur klantig han är. Sen satte jag mig på hösilagebalen och avnjöt solen tillsammans med honom en stund.The wall

Idag vaknade jag och ville dö. Jag önskar att jag inte vaknade alls.
Idag var jag och mamma ute i solen med häst.


Babbling

Idag var jag och hälsade på alla. Det var verkligen perfekt väder, solsken, gnistrande snö och blå himmel.

Kali

Det är inte kul att sitta bunden och vänta.   Finns inte finare ögon.

Ozzy

Alltid denna kloka uppsynPlatt som en pannkaka

LeelooMatriakatet 

Lillefot

Little no Names


Cadillac

Cadillac de Ville 


Bupp och Lillefot

Höns

Silkeskorsnngar  Nästan alla på plats


Ägare och matte till dessa undersköna djur är: http://www.travelerhorses.blogg.se
Full dag. Trevligt men jobbigt.


DSM-IV

Dags att klara av en hel helg. Är orolig och lite skeptisk till tanken. Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa saker när jag inte fungerar riktigt dom jag ska.
Läste lite noggrannare om Borderlin (emetionellt instabil personlighetsstörning) och den fobiska personligheten och många bitar faller på plats.

Borderline

*Hur du beter dig, känner dig och förhåller dig till andra svänger hela tiden kraftigt fram och tillbaka

*Du känner dig ofta arg,deprimerad,olycklig och har ångest. Känslorna kan gå med leda och tomhet ocj skräckartat stegras mot katastrof och övergivenhet.

*Du kan ha svårt att tygla dessa känslor och uttrycker dig ofta aggressivt. Du är impulsiv. Humöret är oberäkneligt och föränderligt

*Du tycker inte att du duger- Du har en negativ självuppfattning. Det kommer till uttryck genom exempelvis missbruk av sex, alkohol,droger eller mat, vårdslöshet i trafiken, slösaktighet med pengar eller självmissahandel, inklusive självmordsförsök

*I allmänhet lyckas du ändå dölja dina känslor och föreställa dig för att passa in socialt. Därför går det oftast bra för dig i skola eller arbetslivet

*I nära personliga förhållanden kan du däremot bli krävande och lätt hamna i beroende. Du är rädd att bli övergiven.

*Du pendlar mellan intensiv beundran och nedvärdering av andra människor

*Andra kan uppleva dig som ombytlig,anpassande och opålitlig, känslokall och dra sig undan.

Fobisk

* Undviker yrkesktiviteter där sociala kontakter är av betydelse pga rädsla för kritik,ogillande eller avvisande

*Är ovillig att närma sig andra utan attt vara säker på att bli omtyckt

*Är återhålsam i intima förhållanden pga rädsla för att känna sig skamsen eller förlöjligad

*Är upptagen av rädsla för att bli kritiserad eller avvisad i sociala situationer

*Är hämmad i sociala situationer pga rädslor av otillräcklighet

*Betraktar sigsjälv som socialt oduglig,oattraktiv, eller underlägsen andra

*Ä påtagligt ovillig att ta personliga risker eller ge sig in i nya aktiviteter eftersom det skulle kunna leda tilll genanta situationer


Måste bara understryka att jag inte är mina diagnoser. De är bara en förklaring till varför vissa saker är som de är och således går det att veta hur det ska angripas. Många saker klingar rätt och en del gör inte det.
Jag har alltid dolt min rädsla av att bli förlöjligad i rädsla för att den just ska bli förlöjligad och det är skönt att veta att det är normalt och går att arbeta med
Tankarna snurrar i mitt huvud och permession närmar sig med stormsteg

Aktivt Affektiv

Nu händer det grejer i min affektiva hjärna.
Jag har sänt ett mejl till EquiCares Hästfysioterapeut utbildning. Den hade verkligen prickat in många av de områden som intresserar mig så jag väntar med spänning på svar.

Jag kan bara anta att detta intiativ beror på att Efexorn äntligen börjar verka. Jag känner inte så mycket bättre till mos men jag orkar tänka på saker. Att ens tänka på framtiden är enormt för mig.
Även om det gör ont i magen bara av tanken på att bli utskriven.
Idag var första gången som jag tog ångestdömpade så tidigt på dagen, men idag behövdes det verkligen. Ångest är som tusentals myror som kryper över och i hela min kropp.


Helt ur det blå fick jag frigång igen.
Jag ska ha permession från fredag till måndag. Sen ska jag ha persmessioner under nästa vecka också. Fast ingen säger det så tror jag utskrivningen närmar sig med stormsteg. Frightening.
I eftermiddag har jag möte med min kontaktperson, vi ska planera nästa veckas permessioner.

Imorn blir det en sväng till mitt gamla boende för att häsla på både människor och djur. Innat drömmde jag om Babblingen. Ska bli helt underbart att träffa henne.

Ringarna försvinner med stormsteg by the way och jag ska köpa 5000 till på lördag som det ser ut nu.
Har bara tusen kvar och de lär försvinna ikväll.


Hoppas det går bra för dig på permessionen Helen! Jag håller tummarna och bilden du skicka på dina råttor var ursöt!

Listless

Kunskap:
1.Hästfysioterapeut
2. Hovar/Hovslageri
3. Litteratur
4. Genus vetenskap
5. Engelska

Djur
1.
Krakken
2. Babbling
3. Buppen
4. Cash (RiP)
5. Random Goat

Böcker nu
1.
Wolf of the plains- Conn Iggulden
2. Lords of the bow-Conn Iggulden
3. Bones of the hills. Conn Iggulden
4. It-Stephen King
5.Gu nnar-Bob Hansson

Låtar
1.
Loke-Andas
2. Fakebestfriend-Anorexia
3. Mozart-Lacrimosa
4. REM-Everybody Hurts
5. Muse-Uprising

Medecin
1. Propavan
2. Theralen
3. Efexor Depot
4. Atarax'
5. Minifom


umpa

Lagom road. Idag får jag tydligen gå ut med personal/anhörig(umpa). Så den enda dagen jag VERKLIGEN behövde få gå ut hade jag Ej ut.Gud vet hur många veckor det tar innan jag har ny tid på öppenvården.

Jag är superförkyld och hela min näsa är smäckfylld av mucus. Nice!'


Förövrigt är Gargoyle av Andrew Davidson riktigt kass.

Carpenter

Lite exempel på halsband, olika länkar/modeller och hur det ser ut när en ringbrynja blir till.


Ormlänk, Fyralänk,Persisklänk, Boxlänk, 8:1 band.


Första delen av brynja.

Ej Ut

Ej ut.

Så står det idag. Jag får inte gå ut varken med personal eller anhörig. Detta ledde till att jag missade mitt möte på öppenvården som var klockan 10:00 imorse. Tack för den jourläkaren.

Men så går det när man gör dumma saker som gör att man måste ner till kirurgen mitt i natten. Gaining power

Every hour

One more pound

I know I can win

 

Losing battles

Boney rattles

Heart beats skipping

Tears are dripping


Älg

Skansen igår.
Familjen flydde fältet då hela nedervåningen är kaos. Inget kök, ingenting. Efter ett tag blir det tight att sitta i ett litet rum på 10 kvm med prylar omkring sig så skansen blev våran tillflykt.

Skansen var hundra gånger trevligare en mild vinterdag än vad det är på sommaren.
Sengångare
Förövrigt var det bra med hästen. Hans sår var inte alls så illa.

Sopor Aeternus-Resumé

Over there that little mountain rises, while some others dissolve into a plain.
Time redefines itself and falls in sadness, grain by grain ...
"Time, my dear, heals all the wounds", the two-tongued echoes seem to say.
But nothing, nothing changes here, this pain remains and will not go away.


"I went weak, as I grew old, and time itself has made me slow ...
And as I close my eyes in sadness, a thousand seasons come and go ..."

Might enough to cover all and also cruel enough to reveal,
but all the wounds and scars he carries neither force nor kiss can ever heal.

Time heals nothing, nothing, nothing ...
Spitefully turns away and laughs.
Leaves you half-broken and in defiance is only added another scar ...

Tine heals nothing nothing nothing
Spitefully turns away and laughs
Leaves you half-broken and in defiance is only addad another scar...

Call it "blind" how he is writhing, counting hours, centuries ...
The pain it glows and grows in tides, unable to vanish, unwilling to cease ...

Time heals nothing, nothing ...
Pushes 'til we're diving into different flesh.
Time heals nothing, nothing – Petrified within some unnameable shame...


"Time's fingers claw, I am losing hold”. They say: “There is no hope for you on earth.
Time either still or maybe rushing ... - In any case it will always turn out worse ..."
Time is fleeting, time stands still, it stops for no-one and you are trapped within.
But I do dream of the light – You’re only falling back into the left-hand side ...


"How I wish that I was dead and rest in final peace ...
But even the luxury of death can't cure the wounds that time cannot heal ..."
RSS 2.0