Vansinne.Totalt vasinne.

Spenderar man 9 tim med att slakta en ko på en släpvagn så tiltar det någonstans på vägen.
Garanterat.Kvällen innan fick vi veta att det fanns en möjlighet att få slakta. Med tanke på att vi aldrig slaktat något stort så tyckte vi att det var lite pinsamt att göra det på plats bland människor som vet hur man gör.
Ergo. Släpvagn och presseningar.
Sen ska vi alltid göra saker förhastat, vi lär oss aldrig att det "bara" är något. Det var inte alls "bara" att flå och ta ut den samt grovstycka.
Det var astungt, kallt och svårt.

Som ni förstår så var det helt enkelt vansinnigt. Men efter nio timmar på släpvagnen med armbågarna upp i blod och tarmar är det gjort.
Första och enda gången.

Fluffishus

Ingen mobbar min Fluffis! Under dagen har jag försökt lista ut hur jag ska lösa detta med utrymmen. Jag tog mig ann uppgiften att flytta ut den lilla hundkojan. Det tog väl kanske en timma att få ut kojan.
Kojan har legat i husgrunden på ett av de gamla flyglarna. Vi snubblade över den när vi inredde till gåshus.
Vi har skjutit lite på att bära ut den för att den är så tung. Jag tror att den måste ha legat där i säkert 50 år. På sidan om öppningen sitter en ring med en gamma rostigl kätting. Listerna verkar vara av järn-  Men min Fluffis kräver det bästa och efter lite pyssel och pauser.Stugan är ute och halva hägnet är kvar. Nätet tog slut och jag hann inte tillbaka från affären innan mörkret.

Mental istid

Jag fick en enorm härdsmälta nyss. Death is lurking in the corners. Just nu är jag rädd för vissa saker är utom mitt räckhåll. Vissa saker är utanför min räckvidd.

Igår glömde jag morgonmedicinen och under natten har jag drömt dessa hemska drömmar som kommer med missad medicin. Övergrepp på småbarn i en vriden värld av plåt var en av drömmarna och den andra var en sista tur på Cash. Hela natten satt jag fast på samma plats. Hur vet jag inte men jag hade inte mycket känsel i varken armar eller ben när jag vaknade.

Häromdagen var jag i Farsta och köpte en Covatutto 120. För er som inte är sinnessjuka så innebär det att jag köpte en äggkläckare som rymmer 120 st ägg.
Idag brände jag upp motorn. Poff och en massa rök. Hejdå 2500 kr.

Gick ner på eftermiddagen till stallet och fick nästa glada överraskning. Fluffisen var helt sönderpickad på hela skalpen och på en del av ryggen. Jag har lyckats hålla honom orörd med hjorthornsolja och igår slog tanken mig att det var dags att droppa på nytt. Men det gjorde jag inte och tack vare min lathet så råkade Fluffisen illa ut. Jag tog in och plåstrade om honom och nu går han i gången med en höna.

Ozzy,våran Ozzy. Allt är oklart. Det river i hjärtat.

Vi är trötta. Så trötta.

plasenta-five

Tanken var att jag skulle skriva något av vikt, men jag tappade tråden helt.
På tv 6 visasm en serie vid namn Franklin&Bash.
Jag vill spy.

Hur kan skit som detta säljas? jag trodde att vi vid 2012 hade kommit långt förbi den är typen av sexism.
Icket.

Jag är sjuk så nu ska jag sova
denna gång i en säng utan gässling
golvet på tvättstugan med en liten gässling toppar det.
Men, jag misstännker att gässlingen inte är välkommen i sängen

tanken slog mig att jag borde kanske äta.
tanken avslagen


fantastisk liten gässling

Det händer alltid saker när det finns djur i närheten. Idag fastnade en gässling i en bit tråd som hamnat i halmen. Givetvis satt tråden åt och när jag tittade till gässlingarna var svullnaden inte nådig.
Det var bara att upp den lille till huset för ompyssling.

Snabbt blev jag utvald till den nya mamman.Trots jag tyckte att den lille skulle röra lite så kom den tillbaka illa kvickt.Det var en helt fantastiskt att uppleva hur denna lilla filur kröp upp i mitt knä och gömde huvudet i mitt armveck.

Som vanligt ledde det ena till det andra:Det som inte fångades på bild var den gässlingen kröp upp och gömde sin näbb mellan mina nyckelben.Den vet nog inte riktigt hur den ska bete sig runt något utan fjädrar.Kali var övertygad om att det var en valp. Förvirringen var stor hos alla inblandade.


sickness

ingen vidare bra natt. Sjuk i feber och halsont. Någon annan som får ont i tänderna när de är sjuka?
Den vilda jakten på knölgås igår gjorde inte saken bättre för min arma hälsa.


Ont i halsen

Jag har en ny titel i livet: Gässherden. The goose herderer.
Knölgessen driver mig till vansinne just nu, riktigt envisa och tvära.Kycklingar

Det är alltid kul att klättra och stampa på dem som är svagareTycker det är fint att de har blåa ögon.Myskhona. Hon kan hålla fjäderskruden ren, men inte näbben


Fluffisen!

Fluffisen blir ännu en gång utsatt för min påträngande personlighet.Jag utkämpar en kamp emot migsjälv och lägger upp bilder fast de visar hur jag egentligen ser ut. Fluffisen däremot är alltid lika stilig.


Finns inga ord.Den azurblå himmelen kan inte mäta sig med Fluffisens skönhet.

När jag gick ut imorse så hittade jag gässlingarna ihopkurade i ett hörn. Värmelampan hade dött. Läget var inte akut, men de var inte vidare glada. Den tillfälliga lösningen:Duschen blev det ställe som faktiskt gick att använda med en gång. När de fick en stot balja med vatten blev de helt saliga och galna.Jag tycker att de liknar någon typ av dinosaurie. Am I right?Sjukt söta.

Sol idag. Städat och plockat på gården. Nu efter flera timmar ute ska jag städa upp duschen som ett katastrofområde efter gässlingarnas framfart.

Den vilde..

..hönan är nyss återhämtad från grannarnas altan..igen. Tredje gången gillt.
Nu är hon förflyttad till hängnet.

Hon la ett ägg under altanen som betalning för vistelsen.

Nykomlingar

Nya tillskott! Gässlingar!
Så söta! De är två veckor gamla och hushåller just nu under en värmelampa i stora hönshuset.Det ligger även ägg från gäss i kläckaren plus att våra snart lär sätta igång med värpandet. Med lite tur så börjar de inte allt för tidigt. Våra världsvana knölgäss har bytt boning till vårboningen. Skånegässen försökte spöa skiten ur AntiCimex idag. Jag antar att de varit och kollat läget runt spannmålssilon och påvägen ut från gården råkade gässen stå ivägen. Hanen kastade sig på bilen och gjorde allt i sin makt för att visa sin storhet. Jag jagade bort dem men trodde att det skulle vara några sura miner i den ansatta bilen. Men tydligen är det inte bara vi som roas av gässen.Idag har jag lagt in 19 st ägg från löpanka i kläckaren. Jag fick tag på ägg från andra ankor så jag kan utöka gruppen.
Vandalen och Lemon Tree lägger båda ägg nu och jag blir belönad med två löpankaägg varje dag. Äntligen har de slutat straffa mig.

Igår fick vi ett samtal från grannen som berättade att en höna hade bosatt sig under deras altan, antagligen samma höna som förra gången. Denna gången hade hon lagt sig på betonggolvet och så väldigt nöjd ut med livet. Idag har hon inte fått gå ut. Höns kan vara egensinniga, väldigt egensinniga.

Det ramlar ägg hur hönsen och helt plötsligt har vi uppåt 60 ägg i kylen. Matägg alltså. Sen får vi ett antal avelsägg varje dag.

Idag dog Yrhättan. Min enda vuxna vithättshöna. Hon kommer att skickas till obduction på SVA och med lite tur kommer fraktlådan redan imorgon. Det är lika bra att kolla upp läget.

Kali släpade in något riktigt nasty nyss. Jag trodde att hon hade fått tag på en frusen hästskit och tänkte tvinga henne att lämna den ute. På närmare avstånd såg jag att det var en benbit. Ett gammalt märgben.
Belåten lägger hon sig och mumsar och efter en stund känner jag en sällsam lukt.
Det var inte ett gammal märgben. Det var något som inte varit dött alltför länge för det var lukten av förruttnelse jag kände. Hejdå benjävelmedköttpå.


Jag kommer inte på nåt mer skit att babbla om.

Be a happy tree.

Semeldagen


Eller?

AxplockBäbishäst,fisheye,nästan.Bupp tar en pausTycker om bildenDet är inte Ok att störa.Han är väldigt mån om sina fruar.Behold! Penis-Arne i close up. Jag personligen tycker att kalkoner är otroligt häftiga. På något konstigt vis är de magnifika. Nog för att han ser grym ut, men få djur har vi haft som varit så ängsliga. Idag fastnade han mellan lilla hönshuset och stenmuren. Dvs, han kunde gå rakt fram åt båda hållen och på så vis komma ut. Men jag antar att vegetationen gjorde honom osäker, för jag fick lyfta ut honom och bära honom runt hörnet. Go Penis turkey,Go!Skräp överallt! Städar, städar städar. Plockar plockar,plockar. Ändå går det inte att ta en enda fittbild för det är skit precis överallt!

Handlar om Cash. Så du vet.

Nu har jag velat förmdedla något i flera dagar. Jag vet exakt vad jag vill skriva och jag till och med fabricerar raderna av ord i mitt huvud. Allt för att sedan när jag sätter mig vid skärmen tappa inspirationen helt.
Orden, de vackra orden och förmågan till uttryckandet, lämnade mig för flera år sedan.
Kanske har jag mig själv att skylla. Jag kanske närde våran relation som jag skulle och tillslut blev jag lämnad.

Känslomässigt är februari en tung månad. Svår. Ibland känns det som om illdåd lurar i skuggorna.
Så många förlorade. Så mycket död. Den 8:e får mitt hjärta att svälla över av känslor, brinnande känslor.
En sorg över alla förlorade. Kanske för att sorgen är så stor. Kanske för sorgen måste få leva. Om jag sörger dem alla tillsammans, kanske vi alla kan bli ett.
Igår var hon här,flickan, flickan som var den allra sista att rida på Cash. Jag har bilder och jag minns att jag var så stolt över att han var så snäll och pålitlig. Det skulle ha varit jag.
Det är ofta jag tänker på att jag inte fick följa honom hela vägen tills han klev in i dödens rike. Vi hade lovat att vi skulle vara med. Regler är regler, Ultuna är Ultuna. Han dog utan våran närvaro.
Han låg på gummimatten i boxen, huvudet mot dörren. Boxen måste ha varit öppen när det hände. Hans ögon var öppna, själen hade lämnat honom. Magen var så svälld. Han var varm. Len.Död.
Ögonen tåras när jag skriver detta. Kanske var det detta som måste komma ut i text.
När jag tog studenten fick jag ett halsband bestående av sådana känsloringar. Ringar i silver med graverade känslor i dem. Love. Spirit.Hope.
Jag minns att jag tog av mig två av dem men lät halsbandet med Spirit vara kvar. Jag lindade det runt hans ben,Spirit hängde ner över hoven. Allt jag har kvar av honom är en hårtest från svansen. Ett gummiband håller ihop det. Cash, våran Cash, hålls i hop av ett gummiband. Det är allt.
I mitt hjärta är du hel. I mitt hjärta dog du aldrig.
ijlFSDWK

Tänkte börja dagen med ett helt meningslöst blogginlägg. Antagligen för att jag försöker skjuta upp det faktum att jag måste gå ut för att det finns massor att göra.

Nu är jag inne i en intensiv jag-vill-ha-tatuering-period (har hittat den perfekta kandidaten). Av en ren slump slår jag på tvn och snubblar in i ett avsnitt av Miami Ink. Jag borde väl dregla lite över alla tatueringar och ideer, men i ärlighetens namn så spyr jag lite över hela programmet.
En tatuering får inte vara en tatuering, det ska vara något upphöjt, nästan heligt med en hel bok av känslor bakom.
Som i alla amerikanska programm gråter alla hela tiden. Personen som vill ha tatueringen berättar med en tung röst hur hårt livet varit. Någon har dött, Jesus har uppenbarat sig, äntligen kan de röka igen efter lång cancerbehandling..
Varför kan inte en tatuering bara få vara en tatuering. Måste det finnas något helt hysteriskt bakom. Måste man gråta var eviga gång man pratar om den. Ibland gråter till och med tatueraren och när gadden är klar så kramar de varandra som om de varit krig tillsammans.

Det är inte det att jag inte förstår att det finns tankar bakom en tatuering. Jag förstår minnestatueringar, absolut. Men måste alla grina? Kan det inte få vara fint?

Jag lovar och svär att ingen av mina tatueringar har någon som helst djup mening. Zip, Nada, Nothing!
It is all about change.

Nu har jag bitchat nog om det.

Idag är det glasgata ute och det måste fixas precis överallt. Det är snart dags för gässen att börja lägga ägg och vi har bestämt oss för att ordna en annan boning åt dem. Halm är beställt, hela ankhuset måste tas ut och jag vet inte hur fan vi tänkte när vi byggde det. En ren plåga att göra rent där.
En hel del indeed.

Jag har förkastat den ohälsosamma amerikanska skiten jag käkat och riktat in mig på rotfrukter. Nomnom.
Time for some fat reduction. Aye.


obsessed

Jag känner mig lite besatt.

Jag drömmer om det på natten.

Mount Everest base camp.

Some day.

Inom de närmaste timmarna

Som vanligt så försov jag mig. Jag var nästan upp men mina vanskapta ben och långa aparmar tog mig till sängen illa kvickt.

Nu har jag  kommit in efter en promenad med Bäbishäst och inom de närmaste timmarna måste jag:
Städa och tvätta
Hämta spannmål
Åka till Granngården
Fylla nytt underlag till alla djur osv.

Aja

Det är fint väder.


Flera tappra försök till bra bilderStella har ockuperat soffan. Såret under nosen vittnar om hennes vilda och farliga liv runt spannmålssilon.Skulle man slå upp "fet" i en ordbok är det en bild på Jackie man får upp. Här har hon tagit sitt ansvar som slakt och tagit över sängen.Kattungen KamisamaDet känns hemskt att säga det, men han är riktigt riktigt korkad. För att inte tala om klumpig.Han kommer däremot undan med att vara söt.Baba i skogen.Alldeles vild och galen.Ozzy är inte lika vild. Vi väntar med spänning på att pälsen över korsryggen ska växa ut. Goda nyheter gällande honom. Stora framsteg och mycket posetiva fysioterapeuter!Kali spårar räv. Rävjäveln är precis överallt.

:(

fick precis avliva en kyckling.

kali+soffa=mys

Jag hittade självutlösaren på den casion. Till Kalis stora förtret. Perfekt läge att visa upp byxorna.
ok?

Jag går igenom annonserna på blocket och hör och häpna när bilden på fluffisens kyckling dyker upp. Konstigt?
Personen som säljer kycklingarna befinner sig i Göteborg. Konstigt? Väldigt konstigt.
Personen hävdar att det är kycklingar av rasen bovan. Konstigt. Det är faktiskt korsningar mellan bovan och vithätta.
Jag kände mig manad ayy ringa personen i och fråga varför han inte tar egna bilder på sina djur. Och varför han väljer en bild på ett kyckling som inte ens i närheten av hur de ska se ut.
Svaret blev en massa svammel om google och att man som privat person har full rätt att ta bilder hur som helst. Huruvida det stämmer vet jag inte.
Jag tycker inte att man ska använda andras bilder i en annons. Ska man annonsera ut djur så kanske man kan bemöda sig med att ta egna bilder.
Eller, ve och fasa, ta bilder från en sida som visar tex rasstandard och kanske bjuder in till en annan typ av användning av bilderna.

Aja, jag blir bara lite grinig.

I-landsproblem

Canon

Jag spenderade natten till idag hemma hos föräldrarna. Som det sig bör tittade jag och mamma på några avsnitt av 7th heaven. Tillsammans sitter vi sen och hånar och häcklar denna sjuka produktion som i grund och botten handlar om sex. Vilken tur att det finns i alla fall 6 säsonger. Wuh for us.
Under natten blev jag sedan belönad med en dröm om sjävaste pastorn i egen hög person. Se där! Jag gav honom en pälsmössa ala grävling.

Egentligen har jag inget vettigt att skriva. Jag har tänkt på en hel del men jag orkar inte göra sådana utlägg just nu. Ett ämne jag kommer att ta upp så fort jag samlat ork är Hur fan kan någon tycka att det är ok att begrava en kyckling levande?

Ett ämne som borde vara lätt att ponera runt. Det finns väl ingen som ens kan luta åt det hållet. Men icket! ÄCKLIGT!

Jag har köpt en Canon-blablabla
Följande bilder är lärakännakameranbilder

Lucifer, till slut lyckades jag charma honom till stillhet.Testbild, den första. Bara för att.Gillar den för att skärpan ligger på två olika punkter.Fönsterpryl.Min pestmask. 'nough said

Ja gott folk, tapeten är hemsk

No brains!

Tröjor i min smak!

Senaste veckan har jag reflekterat och tänkt mycket på min tid på 161an. Jag tror inte att jag kommer orka skriva ner det.


VinterbilderBuppen är så fin i vintersolen. Hans blåa öga är verkligen vackert.Löpankorna fick komma ut en stund idag. Vi har inte riktigt löst det med uteutrymmen åt alla ankor under aveln. Just nu är det löpankorna som är inne mest. Tutankamon,Vandalen och Lemon Tree är det som avlas på nu.
Snel hest,hysteriska ankor, sinnessjuk babbling.
From the left:
Vandalen. Tutankamon.Lemon Tree.
Min nya outfit. Tröja från Carlings och mysiga pyjamasbyxor från Lindex. Döskallar på dem!

Gäss och bröd

Gäss och bröd


Toalettetikett,offentliga instruktioner

Denna hjälpfulla konstruktion sammansatte jag i ett desperat försök att slippa uppleva ångest vid de dagliga(tyvärr) toalettbesöken.

Bäste Bajsare!

Toalettbesök är något som alla människor oavsett ålder och kön gör. Därför eftersträvas rena och fräscha toaletter och våtutrymmen.
För alls trevnad, syn och luktsinne finns det några punkter som kan vara nyttiga att följa.

1. Träffa gärna i toaletten. Det vill säga inte utanför, toalettring, sits,golv eller annan inredning. Skulle du råka missa så är det bra för allas trevnad och allmänhälsa att skura upp det efter sig. Det är inte ett alternativ att smeta fast toalettpapper på golvet. Vi vet som hänt ändå. Vidare, om dessa incidenter förekommer ofta så är toalettträning att rekommenderas. Innan full träffsäkerhet är inlärd så kan det vara bra att sitta ner och utföra sina behov.

2. Torka dig! Efter ritualen är utförd så ska pappret hamna i toaletten. Inte toalettring,sits,golv eller annan inredning.

3. Spola. Inte bara för att dina efterlämningar ska försvinna från allas åsyn utan också för att olämpliga odörer inte ska infinna sig i andra delar av huset. Efterlämningar som ligger kvar i toaletten skapar en dålig luft och drar till sig ting som flugor och andra ting. Spolningsknappen finns i de flesta fall ovanpå toaletten.
Skulle olyckan vara framme och diverse efterlämningar infinner sig på olämpliga platser bör dessa depoteras. Är efterlämningar fastsmetade i toaletten finns det en toalettborste på sidan om toaletten. Är du osäker på använding? Se instruktionen längst ner på sidan.

4. Stäng toalettlocket. Avföring är slaggprodukter som transporetats ut ur kroppen. Det vill säga att det varken är vackert eller eftertraktat. Lukten är stark och oavsett om man spolat eller inte är toaletten en plats för avlämning för gods ocg inget annat. Mellan användningsomgångarna ska locket vara stängt.

5. I toaletten får bara avträde och toalettpapper vistas. Allt annat ska i papperskorgen. Wonderbaus ska INTE spolas ner!

Har du ofta problem att träffa mitten av toalettstolen och lider av explosiva tarmar så kanske det är dags att överse rutiner som mathållning och motion. Rörelse gör även att tarmarna fungerar som de ska.
Har man en fungerade mage så brukar man inte lida av hämninglösa tarmar. För att förtydligande ska avföringen inte vara lös, eller för fast. Den ska inte vara för ljus och den ska inte vara för mörk. Är den grön röd eller gul kanske man ska ringa vårdcentralen för konsultation. Eller så har du ätit trolldeg, det vet bara du.
Har du en bra mage och fungerade tarmar ska du inte behöva krysta och det ska heller inte bränna av farten från träcket. Det yttersta beviset på att magen är bra skick är att träcket inte lämnar något spår efter sig på pappret.

Osmält mat ska inte heller förekomma.

Användning av toalettborste: Borsten kan ha olika färger beroende på vart man köper den men alla har samma funktion och mål. Hjälpa dig i kampen mot träck i toalettstolen. Den står i en behållare med skaftet uppåt och borsten neråt. Ta tag i skaftet. Gärna högt upp, och för ner det i toalettstolen. Placera borsten mot området som är besudlat och börja skrubba. Skrubba försiktigt så att det inte sprätter iväg olämpligheter. Du kan doppa ner den i vattnet i toaletten mellan skrubbningarna för att få med vätska. Som avslut spolar du och sköljer av borsten i spolvattnet. Denna procedur görs givetvis efter att du spolat ner produkerna av det leverne.

Ha ett angenämt toalettbesök utan att för nödvändigtvis skull knäcka andra i din omgivning. 
Kom ihåg: Tvätta händerna, med tvål!

//
Copyright på det.
Eller hur.


Råkade flytta upp inlägget.
Igår firade jag livets alla under med att slå sönder huvudet på ett effektivt sätt. I stallet gjorde jag en Kalle Anka.
På något vis lyckades jag trampa på en grepp och handtaget tjongade rakt upp i skallen på mig. Strike one.
Senare när vi skulle göra natt öppnade jag bagageluckan för att hämta ut den nya vattenpumlan. Det misstag som jag gjorde var att glömma bort att det inte var min bils sega lucka, utan volvons. I god tro slängde jag upp luckan och den hånade mig med att slå tillbaka rakt ner över huvúdet på mig. Strike två.
Sen fick jag ännu en smäll när jag hoppade upp i en gjutjärnslampa nu på morgonen. Strike three.
Kvar i hjärnan finns nu två förvirrade hjärnceller som i ren panik flyger runt runt och ibland krockar de med varandra och orsakar kortslutning i mitt lilla huvud.


The memorial lane

8 februari, Två är sedan.

Bumling:1998 0101 - 2010-02-08
Dixie:2000-0101 - 2010-02-08


Myskanka Vs Gås

Idag har skånegässen bestämt sig för att de är redo för att ta en titt runt om gården och hästhagarna. Först vaggade de ner till hästarna höbal. Deras plan verkade vara att skrämma bort Krakken. När de var hyfsat nära sänkte alla huvudet och vaggade långsamt fram med väsande ljud.
Krakken höjde huvudet, betraktade dem lugnt och återgick till maten. Detta bemötande var tydligen inte ok. Hanen tog täten, la in överväxeln och drog upp volymen på väsandet. Nu skulle hästen bort. Jag måste säga att jag beundrar deras beslutsamhet. När gässen var en dryga meter ifrån ifrån Krakken som måste framstått som ett ohyggligt monster,sänkte han huvudet och blåste lätt på gässen.
Detta räkte för att få de vaggande klumparna att avvika.

Nästa etapp på schemat var att besöka de andra ankorna och gässen. Knölgässen varnade på en gång när de såg skånegässen och de svarade med att tuta lika mycket. processen var ganska lugn och långsam. Gässen kom relativt nära varandra och ingen hade en hotfull position och ingen tutade...Tills myskankan Earl fick nog.
Den vita korrpulenta stycket till anka spatserade ampert fram och gick rakt på Markisen.
Markisen svarade naturligt nog med att bita till Earl. Earl däremot tyckte inte alls att det var lika naturligt. Han valde att attackera och det som hände sen var et virrvarr av fjädrar. Markisen kastade sig bakot och Earl gav honom en redig smäll i huvudet. 1-0 till Earl. Nu hade han blivit riktigt morsk och så fort Markisen valde att ta ett steg frammåt flög Earl på honom ännu en gång. Gässen flydde fältet så fort de bara kunde och Earl "sprang" bakom dem och drev dem framför sig med ett ljudligt väsande.
Myskankor är numera mina nya idoler. Samtidigt är jag glad över att de är så små. Jag skulle inte vilja träffa en myskanka med samma kroppshydda och storlek som en fet gås.

Bilderna är tagna efter den första dunsten.Earl märker att skånegässen står runt hörnet och tar en titt.

Gässen ser honom och blir oroliga. De viker undan och Earl går lugnt in i sin boning igen.Gässen har nu kommit fram ännu en gång och Earl är nu riktigt irriterad. Istället för att gå hela vägen ut sticker han ut näbben och väser ilsket. Gässen viker ännu en gång och ger sig för denna gången.

Filmen visar Lord som också agerar vakt. Allt han behöver göra är att väsa och vagga lite. Jag tycker det ser kul ut även om jag hade hoppats på att de skulle röra på sig lite mera.


Äntligen!

Dagen gryr och jag spatserar stoiskt ner mot hönsen och ankorna. Jag ser framför mig hur jag slår vilt omkringmig med den lilla släggan för att krossa isen på ankbaden. Till min stora förtjusning var det bara en nätt skorpa på vattnet hos samtliga grupper. När jag tar mig för uppdraget att samla in pekingägg funderar jag bittert på varför löpankorna straffar mig med fullständig äggtorka.
Med en bister ton trampar jag mig fram mot det lilla redet. Men;Behold. Vad ligger inte i den lilla halmbeklädda gropen om inte två ägg. Inte ett, utan två! you heard me!
Konsekvensen av att jag i en barnslig protest inte kollade ägglägget igår var att ett ägg var fruset. Men, frukta icket, ty jag haver segrat. Genast blev mitt humör mot de hysteriska ankorna, som ser ut som vandrade käppar, med en känsla av varm mustig stolthet.
Gässen har bestämt sig. De ska med djävulens våld bo ute på natten. Vi gjorde en kompromiss och bäddade åt dem under sovrumsfönstret som även ligger bredvid ytterdörren.
Nu är de döpta till följande namn;
Markis de Sade
Juliette
JustineDagen gryr och det är dags för morgonens brödbit. TydligenVadå ond?PoolpartySkrämmande aktiva. Ibland rör de sig i en cirkel runt baljan.

Nu har det äntligt hänt, det som Kali väntat på. Snö. Snö som är torr och pudrig/frasig. Blöt snö duger inte!
För i snö kan man imundiga sig i vilda kullerbyttor och hämningslösa bensprattel.Det gäller att hitta rätt plats.Sen är det bara att bli vild och galen.Påvägen upp ångrar hon sig och gräver ner sig igen. öronen först.

typ värdelöst

De nya gässen är så gulliga. De har bestämt sig för att de ska bo på uppfarten. Numera känner de igen oss så vi får komma nära, däremot började de varna när de såg mig gå med Kali en bit bort. Nyss var de utanför dörren och beställde bröd.

Den första kalkonbäbisen är kläckt för några dagar sedan. Nu står vi inför uppggiften att lära den äta och dricka. Tydligen så kan det inte det från början

Idag har dets ett ut såhär:
WORD on that!

flubbhubbboring

Pelletspannan gick sönder inatt. Det är typiskt, den första kalla natten och värmen dör. När vi fick ut "Pelle Brännare" så var det 12 grader på nedervåningen. Lite bättre på övervåningen.
Oavsett vart vi bor så fungerar aldrig värmen som den ska. Problemet är i alla fall åtgärdat och nu ligger värmen på 17.6. Det går långsamt för huset att "återhämta" sig.

Hämtade ut min kamera. Det var objektivet men nu verkar den fungera.

Måste däremot lämna in min dator. Batteriet är dött och det verkar vara något annat som krånglar.


Toalettkampen är inte över. Vinna eller försvinna.

135film framkallad


Igår hämtade vi hem en trio skånegäss. Bilden visar en klassisk gåsmarch.Hanen vaktar. På så vis är dem verkligen festliga. De tog över gården på en gång. Under förmiddagen var de stationerade vid infarten och hotade varje bil/människa som rörde sig förbi.
Däremot är de inte direkt aggressiva, bara osäkra. Nu på kvällen så satt jag en stund tillsammans med dem och det var tydligen helt ok. Däremot verkar de vara kräsna.Löpankor m.f konfererar hur nästa steg i vardagens hets ska bemötas


En bild på Citron som togs i början på november.


Fluffis i all sin prakt

black eyed

Ikväll vandrade våran fina Citron och Liten vidare till en bättre värld.
Ingen av dem blev bättre.


Liten


Citron

Baksidan av djurägandet.
Sorg.

Vila i fris.

toalettdykning

Det finns en stark ondska i detta hus, en ondska som huserar och verkar på de mest känsliga områdena; toaletten.
Någon( finns tre misstänkta, med goda grunder) har i sin hetsiga eskapad ala tarmtömning lyckats spola ner den wonderbauen som suttit i toaletten. !!!!!
Resultatet är ett hänsynslöstt stopp. Gud vet hur detta kommer att sluta.
Avföring och alla andra former av avträde borde förbjudas och bestraffas med spö och förnedring.

RSS 2.0