KOkaos

Ska göra samma sak som http://travelerhorses.blogg.se och berätta vad som hände i natt.

Kvällspromenaden med hundarna blev inte som vi hade tänkt oss. Vi går förbi hästhagen och inser att vi inte ser några hästar. Hagen ligger längstmed en 70 väg som i sin tur leder ut på E20. Vi går längst med hagen vid vägkanten och tittar febrilt efter hästarna.
Några hundra meter bort står en bil och blinkar med helljusen upprepade gånger och en stur figur springer framför bilen.
I panik tror vi att det är hästarna som springer på vägen in mot stan men inser att det är hyresvärdens ko.
Han har försökt fånga henne i över en månad och nu är hon ensam kvar då de andra har åkt till det nya stället. En veterinär var ute idag och skulle skjuta henne med bedövningspil med tydligen misslyckandes det företaget.
Den förvirrade kon springer förvirrat på vägen och tar fart mot stan. Med hjälp av vänliga människor i bilar lyckas vi få in henne på en av vägarna mot hennes hage men där försvinner hon ur sikte.
Upprepat antal gånger försöker vi kontakta hyresvärden som äger kon men utan resultata. C tar sig till huset för att få tag i någon av de tre i familjen som äger kon medans jag kollar så att kon inte försökt forcera stängslet till hästarnas hage.
Brodern till hyresvärden hade tillslut svarat, nyvaken, och sagt ointresserat att "vi får väl se imorgon hur det är med det".

Jag blir förfärad, inte bara skiter dem i kon ur djurskyddssynpunkt utan också människors säkerhet. vad händer om kon tar sig ut på E20 och en barnfamilj krockar med henne? Vad händer om hon forcerar hästarnas stängsel och de tar sig ut på motorvägen.
Efter en orolignatt utan mycket sömn ger jag mig ut klockan fem och hittar Lillefot utanför hagen, denna gång på rätt sida av vägen.
Jag ringer se och ber henne stänga av aggregatet så vi kan kolla stängslet och upptäcker då att elen är av!?

Antagligen har koägarna undermorgonen lagat stängslet och glömt elen av, fast de vet att Lillefot traskar rakt ut utan el.

Alltid ska det vara något.
Hoppas kon mår bra, såg henne inte i hagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0