Sinnessjukt dygn

Gårdagen började bra. Alex fyllde tolv och vi firade med tårta, ballongkrig och obscena ballongfigurer på vaxholms fina camping. Efter en riktigt trrevlig eftermiddag var det dags att skiljas åt och husvagnen kopplades på. Så långt, allt väl.

Efter knappa milen händer det som inte får hända. Vänster bakhjul på den stora dragbilen lossnar, den helt nya husvagnen svänger ut i fel körfällt. J lyckas styra upp ekipaget och alla klarade sig utan skador, förutom möjligtvis bilen. Efter det skedde en över tvåtimmars jakt på bromstrumman som slungats iväg.
Hjulet blirv efter många om och men ditsatt och det bär av mot närmaste rastplats för att kunna dra åt hjulet ordentligt utan att riskera att bli överkörd av dem som inte verkar se varken varningsblinkers eller varningstriangel.
Då händer det som inte får hända nummer två. Husvagnen (helt ny) lossnar från dragkroken, smäller in i bakluckan på bilden och in i räcket. Utan räcket hade vagnen rullat utför slänten. Hundarna som befann sig i längst bak klarade sig och likaså passagerarna i bilen. Bilen och husvagnen däremot var inte i samma goda skick. Som grädde på moset fick bilen punka.
Och på denna väg gick det. Klockan halv tre inatt hade vi tagit oss till coops parkering i Arninge Centrum och där spenderade vi natten. Förmiddagen spenderades med att knåpa ihop ekipaget och för en stund sen skilldes vi åt för sommaren.

Det äckliga är att däcken på bilen var nyligen omlaggda på däckfirman i Arninge, just för att sådana här saker inte skulla hända. På måndag ska dem få höra ett och annat.

Det tråkiga för mig är:
Inga fler mjuka kroppar att sova med
Ingen Babling.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0