Det ondsinta vädret

Svenskar måste vara ett fruktansvärt glömskt släkte. Eller så är vi svenskar helt enkelt mästare i förnekelse.
En del av sverige passer faktiskt grader för polcirkeln. Förra vintern hade vi i vallentuna -32 ett antal nätter. Förra året dvs 2010 var vintern riktigt hård och lång.
Men som varje vinter förlamas hela landet i ren chockartad förvåning.
SJ, SL och Regionaltag, eller ja, hela kommunala nätverken slutar fungera helt. Tåg ställs in pga halka, snö på spåren, eller ännu bättre: tågen fryser. Många tåg klarar inte 15 minus. Vad gör de då i sverige?
Tidningar skriker om blixthalka för halva lander krocker och kör i hjäl sig.
Hur svårt kan det vara att förtränga vintern. Vintern dödar, vinterns köldkupp mot det svenska folket. Arne frös ihjäl, glömde byxorna hemma och tappade bort sig i mörkret. Tak rasar in, osv. Helt sannslöst.

Nu har hästvärlden hakat på. Aftonbladet skriver att vädret orsakar massdöd bland hästar. Kadaverbilen hinner inte ens med. Det växlande vädret förstör fodret och kolik går som en löpeld genom landet.
Eller..så kanske det är så att det är dags att sluta köpa häst bara för att. Det kanske är dags att lära sig om skötsel och grovfoder hantering. Det är inte vädrets fel att hästarna dör, det är ägarnas fel. Lite mögel har ingen dött av, balen luktar kräk, balen är svart men jag jag köpte den ju förra veckan. Min häst behöver inget vatten i hagen för det regnar ju. Kanske är det dags att sluta skylla ifrån sig, kanske aftonbladet inte ska publcera skit som gör att nonchalanta hästägare kan skylla ifrån sig.
Hästar får kolik, det händer då och då, men att alla kolikfall ska skyllas på vädret känns lite mastigt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0