Höns

Glömde berätta att vi igår köpte 75 höns från ett hönseri. Hade vi inte köpt dem hade de gasats ihjäl.För så gör man med djur dom dessa. De har nått en ålder av 1,5 år och ruggar. Istället för att låta dem göra detta så gasas dem och ett nytt gäng tas in för en ny rad av prosuktion.

Hönsen ser fruktansvärda ut. Många har inga fjädrar alls. De ser ut som kycklingen man köper på ica fast med en tuffsigt huvud. Hemskt.

Men tänk att 75 hönor får plats på en kvm. Igår när vi skulle pyssla om dem och natta dem så bestämde de sig för att tränga ihop sig i ett hörn. och plats fick det.

De går nu på stor yta. Fri tillgång på mat, vilket de vräker i sig och vi försöker tappert ge dem mjuka reden. Men tydligen så har de inget strö i redena på hönserierna för de har spenderar stor del av tiden med att flytta ut all halm ur redena. Vi har inte lyckats lista ut hur vi ska dra el till hönshuset så nu har de batterulampor. Det är lite skumt där inne och helst vill vi att de ska få in dagsljus, Planen är att sätta kompostgaööer för dörren, men de är så nakna så nu är det inget alternativ.
Imorgon tänkte vi dock försöka lufta dem en liten stund.

Det är så hemskt att människor kan behandla djur på detta sätt med gott mod.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0