Toalettetikett,offentliga instruktioner

Denna hjälpfulla konstruktion sammansatte jag i ett desperat försök att slippa uppleva ångest vid de dagliga(tyvärr) toalettbesöken.

Bäste Bajsare!

Toalettbesök är något som alla människor oavsett ålder och kön gör. Därför eftersträvas rena och fräscha toaletter och våtutrymmen.
För alls trevnad, syn och luktsinne finns det några punkter som kan vara nyttiga att följa.

1. Träffa gärna i toaletten. Det vill säga inte utanför, toalettring, sits,golv eller annan inredning. Skulle du råka missa så är det bra för allas trevnad och allmänhälsa att skura upp det efter sig. Det är inte ett alternativ att smeta fast toalettpapper på golvet. Vi vet som hänt ändå. Vidare, om dessa incidenter förekommer ofta så är toalettträning att rekommenderas. Innan full träffsäkerhet är inlärd så kan det vara bra att sitta ner och utföra sina behov.

2. Torka dig! Efter ritualen är utförd så ska pappret hamna i toaletten. Inte toalettring,sits,golv eller annan inredning.

3. Spola. Inte bara för att dina efterlämningar ska försvinna från allas åsyn utan också för att olämpliga odörer inte ska infinna sig i andra delar av huset. Efterlämningar som ligger kvar i toaletten skapar en dålig luft och drar till sig ting som flugor och andra ting. Spolningsknappen finns i de flesta fall ovanpå toaletten.
Skulle olyckan vara framme och diverse efterlämningar infinner sig på olämpliga platser bör dessa depoteras. Är efterlämningar fastsmetade i toaletten finns det en toalettborste på sidan om toaletten. Är du osäker på använding? Se instruktionen längst ner på sidan.

4. Stäng toalettlocket. Avföring är slaggprodukter som transporetats ut ur kroppen. Det vill säga att det varken är vackert eller eftertraktat. Lukten är stark och oavsett om man spolat eller inte är toaletten en plats för avlämning för gods ocg inget annat. Mellan användningsomgångarna ska locket vara stängt.

5. I toaletten får bara avträde och toalettpapper vistas. Allt annat ska i papperskorgen. Wonderbaus ska INTE spolas ner!

Har du ofta problem att träffa mitten av toalettstolen och lider av explosiva tarmar så kanske det är dags att överse rutiner som mathållning och motion. Rörelse gör även att tarmarna fungerar som de ska.
Har man en fungerade mage så brukar man inte lida av hämninglösa tarmar. För att förtydligande ska avföringen inte vara lös, eller för fast. Den ska inte vara för ljus och den ska inte vara för mörk. Är den grön röd eller gul kanske man ska ringa vårdcentralen för konsultation. Eller så har du ätit trolldeg, det vet bara du.
Har du en bra mage och fungerade tarmar ska du inte behöva krysta och det ska heller inte bränna av farten från träcket. Det yttersta beviset på att magen är bra skick är att träcket inte lämnar något spår efter sig på pappret.

Osmält mat ska inte heller förekomma.

Användning av toalettborste: Borsten kan ha olika färger beroende på vart man köper den men alla har samma funktion och mål. Hjälpa dig i kampen mot träck i toalettstolen. Den står i en behållare med skaftet uppåt och borsten neråt. Ta tag i skaftet. Gärna högt upp, och för ner det i toalettstolen. Placera borsten mot området som är besudlat och börja skrubba. Skrubba försiktigt så att det inte sprätter iväg olämpligheter. Du kan doppa ner den i vattnet i toaletten mellan skrubbningarna för att få med vätska. Som avslut spolar du och sköljer av borsten i spolvattnet. Denna procedur görs givetvis efter att du spolat ner produkerna av det leverne.

Ha ett angenämt toalettbesök utan att för nödvändigtvis skull knäcka andra i din omgivning. 
Kom ihåg: Tvätta händerna, med tvål!

//
Copyright på det.
Eller hur.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0