Bittert blöt äckligt kaos.

Allt är ett vidrigt kaos. Det är blött ute. Alla gässlingar och ankor har tagit sig igenom avspärrningen i stallet och har således varit i hela stallet är besudlat med skit som blöta breda flappfötter har irrat runt i.
Det behövs ny halm i samtliga bostäder. I det lilla huset så har ankorna vält ut vattenskålen och orsakat en sörja utan dess like.
Fågeln som numera är mamma (myskanka) har tappat kollen på ällingarna och en älling som är under veckan hade anslutit sig till skaran med gäss.
Broiler/ross-kycklingarna skapar ett eget kaos är 50 st sådana är verkligen sjövilda. Även där är det kaos. Sen hur 50 st små kycklingar kan riva upp en hel box på 12 kvm är ett mysterium. Snart börjar de bli stora på riktigt och gud vet hur det ska gå.
 
Vet inte om jag nämnt detta, men vi har numera 30 st gässlingar korsning med italienare/skåne. Även dessa är i ett kritiskt skick. Jag förstår inte hur dessa människor gör för att få djuren i det skicket. De är i alla fall fyra veckor. Stora som monster och flertalet har ont i benen. En var jag osäker på skulle överleva men den lever men spenderar en del av tiden under värmelampa.
Så nu fylls tomten ut av en gäng varelser som verkligen ser ut som dronter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0